reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

U mnie też dwójka brzdąców. 5 latka i 14 miesięczna córka. Bajki też muszą czasami wlecieć jak potrzebuję przymknąć oko, młoda wstaje przed 6 ostatnio, starsza max o 7.30 a z mężem lubimy czasami posiedzieć razem do późna. Bo małż pracuje cały dzień, wraca po 20 to młodsza już śpi, a starsza je z nami kolację i do spania. Czasami zastanawiam się jak to ogarnę z trójką, ale dzieci na szczęście mam w miarę grzeczne. Starsza się robi już niedobra, pyskuje i uważa, że wszystko jej się należy, ale cóż chyba taki wiek. 😂 U nas w domu często leci muzyka, bo młoda uwielbia tańcować a starsza ma ADHD i nie wysiedzi w miejscu.

Ja dzisiaj miałam koszmarne zawroty głowy, takie, że przez chwilę nic nie widziałam. Pierwszy raz mi się to zdarzyło. 🤷 a poza tym i okresową sennością nie mam objawów. Piersi normalne, mdłości brak, nawet brzuch już nie boli, ale pewnie zacznie jutro albo pojutrze, bo te bóle się pojawiają jednego dnia, wracają drugiego.

Z tym, że nie czuję się w ciąży za bardzo. Z każdym dzieckiem dopóki nie czułam ruchów nie czułam się w ciąży 🫣 czekam niecierpliwie do czwartku. W środę sprawdzę czy beta urosła..
Znam to! Mnie dzieci budzą punkt 6, zwłaszcza młodszy to ranny ptaszek 🙈 pomijam ze do dnia dzisiejszego mimo swoich dwóch lat namiętnie pije mleko w nocy i nic nie jest w stanie go oszukać... podgrzewacz do mleka który kupilam 2 lata temu jeszcze nie przeszedł na zasłużona emeryturę, a mnie już brakuje pomysłów co z tym fantem zrobić.

Co do Twojego samopoczucia - doskonale Cie rozumiem! Ja w obydwu ciążach względnie bezpiecznie czułam się po przekroczeniu drugiego trymestru

reklama
Znam to! Mnie dzieci budzą punkt 6, zwłaszcza młodszy to ranny ptaszek 🙈 pomijam ze do dnia dzisiejszego mimo swoich dwóch lat namiętnie pije mleko w nocy i nic nie jest w stanie go oszukać... podgrzewacz do mleka który kupilam 2 lata temu jeszcze nie przeszedł na zasłużona emeryturę, a mnie już brakuje pomysłów co z tym fantem zrobić.

Co do Twojego samopoczucia - doskonale Cie rozumiem! Ja w obydwu ciążach względnie bezpiecznie czułam się po przekroczeniu drugiego trymestru
Moj w październiku konczy 4 lata i też mleko w nocy musi być, uparty jak dwa osły. Starszy w wieku 10 miesięcy odstawił nocne wstawanie na cokolwiek.

Ostatnia edycja:

U mnie też pobudka o 6 rano 🙈 ale nie narzekam, jakieś pół roku temu miała przez miesiąc okres gdzie budziła się między 4:00 a 5:00. Czułam się jak zombie 😅

Moj w październiku konczy 4 lata i też mleko w nocy musi być, uparty jak dwa osły. Starszy w wieku 10 miesięcy odstawił nocne wstawanie na cokolwiek.
Ta sama sytuacja, corka około roku przestała się w ogóle budzić na mleko, w sumie około 6 miesiąca już przesypiała dość sporo. Ciekawe jak będzie tym razem 🙈
U mnie też pobudka o 6 rano 🙈 ale nie narzekam, jakieś pół roku temu miała przez miesiąc okres gdzie budziła się między 4:00 a 5:00. Czułam się jak zombie 😅
Mialam tak przy pierwszym dziecku, więc chyba masz racje, nie ma na co narzekać:D pamiętam jeszcze jak moja mloda miała taki okres ze zasypiała kolo 20, po czym około 22 wstawała i bawiła się w najlepsze do 2, czasem 3 w nocy 😅

Moi zasypiają o 18 i 19, wstają przed 6, czasem przed 5 (dzis maly o 4.50), ale oni się sami sobą zajmują, od nas coś chcą dopiero po 7. 😅

Hej dziewczyny!
Nieśmiało dołączam i dorzucam fotkę z rana, by zacząć dobrą passę :)
To moja druga ciąża, na stanie charakterna 3-latka <3 kreska 10dpo. Wiem, że wszędzie wszyscy piszą, że to niemożliwe, żeby na tym etapie czuć objawy, ale ja miałam je ewidentnie już tydzień temu. Zawroty głowy, delikatne nudności, senność i pełniejsze piersi. Wizyta 23.08 :) trzymam kciuki za resztę z Was!
IMG_6678.jpeg

Hej dziewczyny!
To moja druga ciąża, na stanie charakterna 3-latka <3 kreska 10dpo. Wiem, że wszędzie wszyscy piszą, że to niemożliwe, żeby na tym etapie czuć objawy, ale ja miałam je ewidentnie już tydzień temu. Zawroty głowy, delikatne nudności, senność i pełniejsze piersi. Wizyta 23.08 :) trzymam kciuki za resztę z Was!Zobacz załącznik 1554998
cześć, miło Cię poznać! :) życzę nudnej ciąży ❤️

Hej dziewczyny!
To moja druga ciąża, na stanie charakterna 3-latka <3 kreska 10dpo. Wiem, że wszędzie wszyscy piszą, że to niemożliwe, żeby na tym etapie czuć objawy, ale ja miałam je ewidentnie już tydzień temu. Zawroty głowy, delikatne nudności, senność i pełniejsze piersi. Wizyta 23.08 :) trzymam kciuki za resztę z Was!Zobacz załącznik 1554998
Cześć, gratulacje. :)
Ja w drugiej ciazy wiedziałam w chwili poczęcia, nie wiem, jak i skąd, ale dziecko nie było planowane, a owulacja przesunięta, dziecko zrobione w dniu tej przesuniętej owulacji, zaraz po powiedzialam mezowi, że chyba jestem w ciąży, bo się dziwnie czuje.

Stoję właśnie pod diagnostyka, morfologia, wszystko tarczycowe, toxo i coombs, bo mamy z mezem konflikt.

reklama
Mam jeszcze pytanko jako ciążowy świeżak... co myślicie o podróży samolotem (lot mniej niż 2h) na samym początku ciąży? Mam zabukowany lot za 10 dni, aktualnie jestem w 4 tyg....co więcej, mimo zejestem po 30stce będzie to mój PIERWSZY lot, więc dochodzi stres itp. Jestem na ten moment skłonna odwołać tą wycieczkę, ale chętnie posłucham Waszych rad/doświadczeń.
Ja latam zawodowo 3-4 razy w tygodniu ;) i mogę latać do 16tc więc jeden krótki lot nic nie zmieni. :) Prawda jest taka, że jak coś ma się stać to się niestety stanie. A skoro pracując w zawodzie stewy mogę bez problemu latać dość długo to znaczy, że nie ma większych przeciwwskazań.
Zaawansowana ciąża jest przeciwwskazaniem 😊
Pij dużo wody i ciesz się pierwszym lotem :)
Gdyby to był dłuższy lot sugerowałabym podkolanówki uciskowe (ja latam w rajstopach uciskowych ale jak mówię, to moja praca i w samolocie spędzam kilkadziesiąt godzin w miesiącu).

PS w poprzedniej ciąży też latałam ale trochę krócej ale też lotów było mniej bo covid 😊

Ostatnia edycja:
Do góry