reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Co do supli to biorę chyba jak poprzedniczki :D Pregnę plus (z kwasem foliowym m.in) i Pregnę DHA.

Dziewczyny czy któraś orientowała się już w jakichś cudownych smarowidłach do ciała (przeciw rozstępom)? 😊 Może coś się zmieniło na rynku przez ostatnie dwa lata 🤪

reklama
,
Co do supli to biorę chyba jak poprzedniczki :D Pregnę plus (z kwasem foliowym m.in) i Pregnę DHA.

Dziewczyny czy któraś orientowała się już w jakichś cudownych smarowidłach do ciała (przeciw rozstępom)? 😊 Może coś się zmieniło na rynku przez ostatnie dwa lata 🤪
Szczerze mowiac to rozstępy to genetyka, w poprzedniej ciąży smarowalam chyba wszystkim co było dostępne na rynku i tak nabawiłam się rozstępów. Teraz nie będę z tym walczyć 😁 będę smarować moim. Ukochanym balsamem cethapil i tyle 😁

Prawda, rozstępy to kwestia genetyki i predyspozycji do elastycznej skóry. Ja po dwóch ciążach mam tylko rozstępy na boczkach i to też nie jakieś głębokie. Wyszły mi w zasadzie dopiero przy pierwszym porodzie, bo całą ciążę brzuch był gładki. W drugiej ciąży te rozstępy po prostu poszły nieco wyżej, ale nowych nie przybyło. A ja raczej nie jestem z tych co dbają o rutynę i codzienne balsamowanie. 🤷 Za to moje piersi bardziej ucierpiały, mam dość spory biust a przy laktacji był jeszcze większy i niestety skóra nie wytrzymała. Jest dużo drobnych rozstępów, mimo, że mąż smarował. 😂
Ja biorę kwas foliowy, wit.d i acard.

Hej wszystkim! Z terminu miesiączki wychodzi termin 01.04 ;)
Jest to moja druga ciąża, pierwsza niestety pozamaciczna.
Wyniki bety to:
26.07 83,4
31.07 318,5
Mam nadzieję, że będzie dobrze ;)
Hej, w którym dniu cyklu robiłaś 1 betę?
Ja robiłam dzisiaj 30 dc (cykle zwykle 28-29 dni) i beta 63,6. Nie chciałam już powtarzać badania w czwartek, bo w sumie w pierwszej ciąży nawet nie robiłam tej bety, a teraz po tym wyniku trochę się zestresowałam.
Cykl mógł mi się tez przesunąć, bo byliśmy nad morzem wiec była zmiana klimatu.
Sama nie wiem.

reklama
Hej, w którym dniu cyklu robiłaś 1 betę?
Ja robiłam dzisiaj 30 dc (cykle zwykle 28-29 dni) i beta 63,6. Nie chciałam już powtarzać badania w czwartek, bo w sumie w pierwszej ciąży nawet nie robiłam tej bety, a teraz po tym wyniku trochę się zestresowałam.
Cykl mógł mi się tez przesunąć, bo byliśmy nad morzem wiec była zmiana klimatu.
Sama nie wiem.
Hej, pozwolę sobie odpowiedzieć :D mi w 30 dniu cyklu wyszła beta 30! Owulację miałam prawdopodobnie 15/07.
Zależy od owulacji i potem kiedy byla implantacja.
Ale skoro robiłaś już betę, to tylko na podstawie przyrostu sprawdza się czy wszystko jest w porządku. Także moim zdaniem warto powtórzyć dla świetego spokoju

Do góry