reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Boże jak ja się czuje dziś. Myślałam ze to jeszcze po tej jelitowce ale chyba to już po prostu objawy ciążowe ;(
Mam niskie ciśnienie, kręci mi się w głowie, jeszcze nie wyszłam z piżamy a już taka godzina. Dramat. I ciagle mnie mdli.
Mam to samo. Gin mi powiedziała ze do 12tc może się to utrzymać. Plus to ze jest mi tylko lepiej po tym jak zjem coś słodkiego to może jednak świadczyć ze będzie chłopak.
kochana to moze razem dostaniemy wyniki. Mój też miał w czwartek prawie 4 więc nifty. U mnie też widać kość nosowa ale będę czekała na wynik jak na szpilkach. Ale my ostatnio mieliśmy inne wady więc ZD to nie jest jedyne czego się boje ze będzie.
Ja się boje każdej wady tak samo ale ZD kojarzy mi się tylko z przeszłością.
Plus mam nadzieje ze wynik tym razem będzie bliżej 99% niż jakieś bezsensowne 60% które będzie robić tylko zamieszanie.

Zjadłam właśnie mcWrapa z maczka ale zaraz chyba będzie 🤮

reklama
Hej, czytam Was już od jakiegoś czasu, ale dopiero po wczorajszej wizycie mam odwagę wyjść z ukrycia 😁
Martwiłam się czy wszystko idzie ok, bo to pierwsza ciąża i między terminem z OM, a tym co wychodziło z USG były aż 2 tyg różnicy, ale maluch rośnie jak powinien, wczoraj miał 2,48cm ❤️ (z usg 9+0 dzisiaj)

Boże jak ja się czuje dziś. Myślałam ze to jeszcze po tej jelitowce ale chyba to już po prostu objawy ciążowe ;(
Mam niskie ciśnienie, kręci mi się w głowie, jeszcze nie wyszłam z piżamy a już taka godzina. Dramat. I ciagle mnie mdli.
Też jeszcze jestem w piżamie, jeśli Cię to pocieszy. Prawie cały tydzień miałam mdłości i brak siły, ale powoli chyba robi się trochę lepiej, nawet coś posprzątałam dzisiaj.
Czekam tylko aż wróci mi apetyt, bo tak to zero przyjemności z jedzenia.

Mam to samo. Gin mi powiedziała ze do 12tc może się to utrzymać. Plus to ze jest mi tylko lepiej po tym jak zjem coś słodkiego to może jednak świadczyć ze będzie chłopak.

Ja się boje każdej wady tak samo ale ZD kojarzy mi się tylko z przeszłością.
Plus mam nadzieje ze wynik tym razem będzie bliżej 99% niż jakieś bezsensowne 60% które będzie robić tylko zamieszanie.

Zjadłam właśnie mcWrapa z maczka ale zaraz chyba będzie 🤮
ja mam czasem tak ze po prostu czuje ze mam na coś ochotę, zjadam to i za chwile mnie od tego mdli i jest mi niedobrze, to jest jakiś dramat. Czuje się okropnie, dobrze ze mąż ogarnia coś w domu bo inaczej bym chyba zakopała się w brudzie …

Hej, czytam Was już od jakiegoś czasu, ale dopiero po wczorajszej wizycie mam odwagę wyjść z ukrycia 😁
Martwiłam się czy wszystko idzie ok, bo to pierwsza ciąża i między terminem z OM, a tym co wychodziło z USG były aż 2 tyg różnicy, ale maluch rośnie jak powinien, wczoraj miał 2,48cm ❤️ (z usg 9+0 dzisiaj)

Też jeszcze jestem w piżamie, jeśli Cię to pocieszy. Prawie cały tydzień miałam mdłości i brak siły, ale powoli chyba robi się trochę lepiej, nawet coś posprzątałam dzisiaj.
witamy na grupie ♥️ trochę mnie to pociesza ale i tak wolałabym czuć się lepiej 😂

apropo różnicy, u mnie tez jest różnica ponad tydzień. Może masz dłuższe cykle albo owulacja się przesunęła i dlatego tak

Witaj ❤️ U mnie różnica ponad tydzień, ponoć to normalne, bo mogła się owulacja przesunąć. Ja przez ostatnie 2-3 dni czułam się fatalnie, strasznie byłam słaba, senna i bolała mnie bez przerwy głowa. Dzisiaj minimalnie lepiej. Ale oczywiście jak objawy słabną, to natychmiast stres, że coś jest nie tak 😫

Ja mam jakieś apogeum. Czuje zapach wszystkiego, dosłownie wszystkiego. Mąż kroił kurczaka na obiad to myślałam ze pawia puszczę od zapachu mięsa, córka przyniosła puzzle to jak otworzyłam to pudełko to myślałam ze zwymiotuje do niego od zapachu tych puzzli. Wszystko czuje i wszystko mi śmierdzi doslownie. Nie wiem czy to normalne żeby mieć tak wyostrzony zapach … nigdy w życiu tak nie miałam, nawet w pierwszej ciąży 🥲

Macie jakieś sposoby żeby przetrwac te gorsze dni bo zwariuje ?
Co może mi pomoc ? Co mogę wypić, zrobić ?
Od rana nie wstałam z kanapy praktycznie, nie mam siły, tylko kurs do łazienki i wtedy kiedy muszę wstać bo córka coś potrzebuje ale i tak jest wyrozumiała i sama się obsługuje w większości i jeszcze nawet mi pomaga

Ja mam jakieś apogeum. Czuje zapach wszystkiego, dosłownie wszystkiego. Mąż kroił kurczaka na obiad to myślałam ze pawia puszczę od zapachu mięsa, córka przyniosła puzzle to jak otworzyłam to pudełko to myślałam ze zwymiotuje do niego od zapachu tych puzzli. Wszystko czuje i wszystko mi śmierdzi doslownie. Nie wiem czy to normalne żeby mieć tak wyostrzony zapach … nigdy w życiu tak nie miałam, nawet w pierwszej ciąży 🥲

Macie jakieś sposoby żeby przetrwac te gorsze dni bo zwariuje ?
Co może mi pomoc ? Co mogę wypić, zrobić ?
Od rana nie wstałam z kanapy praktycznie, nie mam siły, tylko kurs do łazienki i wtedy kiedy muszę wstać bo córka coś potrzebuje ale i tak jest wyrozumiała i sama się obsługuje w większości i jeszcze nawet mi pomaga
kurczę nie bardzo wiem co poradzić, ja w te najgorsze dni po prostu leżałam na kanapie i czekałam aż dzień się skończy, jadłam to na co akurat mi przyszła ochota i starałam się pić wodę, chyba niewiele więcej da się zrobić

kurczę nie bardzo wiem co poradzić, ja w te najgorsze dni po prostu leżałam na kanapie i czekałam aż dzień się skończy, jadłam to na co akurat mi przyszła ochota i starałam się pić wodę, chyba niewiele więcej da się zrobić
ja dzisiaj tez leżę i czekam ale normalnie mam już dość … pochwaliłam chyba ze nie mam jakiś dokuczliwych objawow No i mam za swoje …

reklama
ja dzisiaj tez leżę i czekam ale normalnie mam już dość … pochwaliłam chyba ze nie mam jakiś dokuczliwych objawow No i mam za swoje …
to prawda, że te ciążowe objawy to nic przyjemnego, ale lekko pocieszające może być to, że to tymczasowe. Musimy jakoś przetrwać, a później będzie już tylko lepiej :) ✊🏻

Do góry