Pisza, że w normie.Mam wyniki bety. Ktoś coś mówił o bliźniakach??
reklama
Ariszka
Fanka BB :)
W normie, ale robilam nie po 48h i te wartosci z córką skończyłam pomiary na 8000Pisza, że w normie.
Ja mialam w 1 ciazy 21.400 w 5+6, i byłam w 5+6, kazałam szukać bliźniaka, bo górna granica normy przekroczona 3 razy, ale był tylko jeden pęcherzyk z jednym zarodkiem. Teraz też 1600 w 4+3, i to było 4+3. A norma do 500 czy jakoś tak. Znaleziony jeden pęcherzyk, ginka się śmiała, ze moze jeszcze jednojajowe będą. No, tylko tego mi potrzeba.W normie, ale robilam nie po 48h i te wartosci z córką skończyłam pomiary na 8000
Hehe no to oby nie, trojaczki to jednak kiepska perspektywa, zwłaszcza w ciazy.No to ja dziś mam 5+1. I bez mała tyle co ty w 5+6. Kutwa, trojaczki
Hej, witam wszystkie przyszłe kwietniowe mamy To moja pierwsza ciąża. Jestem po pierwszym "roboczym" usg bo nie u lekarza u którego chciałabym prowadzić ciąże, na którym już widziałam zarodek. Wychodzi na to, że to 5+5. Chciałam podpytać, czy któraś z was bierze bądź brała może progesteron ? Ja od początku ciąży biore progesteron besine 200 na noc i jestem ciekawa, czy lekarz zaleci brać do kónca I trymestru Może macie jakieś doświadczenia ? Dodam, że poprzedni ginekolog przypisał mi go z racji niskiego poziomu progesteronu i trudności w zajściu w ciąże.
Marta_322332
miałam zawsze dobre przyrosty prócz jednej biochemicznej. Więc ta beta również na mnie wrażenia nie robi. Ostatnio mieliśmy wadę genetyczna.Wlasnie, dostałaś jakieś leki w tej ciąży? Jeżeli pisałaś to przepraszam ale nie pamiętam, za dużo postow
Zawsze mam utrogestan 200mg rano i wieczorem- progesteron jak w luteinie tylko lepszy jakościowo, heparynę raz dziennie w zastrzyku i nospe w przypadku skurczy. A ty?
Gratulacje! Z tego, co się orientuję, ostawienie progesteronu może spowodować poronienie, zmniejsza się dawki i schodzi z niego po 1 trymestrze, czasem w polowienciazy, czasem bierze się do końca, jeśli są jakieś problemy.Hej, witam wszystkie przyszłe kwietniowe mamy To moja pierwsza ciąża. Jestem po pierwszym "roboczym" usg bo nie u lekarza u którego chciałabym prowadzić ciąże, na którym już widziałam zarodek. Wychodzi na to, że to 5+5. Chciałam podpytać, czy któraś z was bierze bądź brała może progesteron ? Ja od początku ciąży biore progesteron besine 200 na noc i jestem ciekawa, czy lekarz zaleci brać do kónca I trymestru Może macie jakieś doświadczenia ? Dodam, że poprzedni ginekolog przypisał mi go z racji niskiego poziomu progesteronu i trudności w zajściu w ciąże.
Tralalala25
rozumiem doskonale, ja tez troche jak na szpilkach jestem, dzisiaj mialam moment po poludniu, ze myslalam, ze to juz koniec i po prostu poczulam panike, a normalnie nie naleze do panikujacych osob. Zestresowalam sie na tyle, ze jutro pojde jeszcze bete zbadac dla swietego spokoju, zeby wiedziec czy dobrze przyrasta czy szykowac sie na koniec znowurozumiem to. Ja poroniłam 4 razy. Wogole się nie cieszę aktualnie. W sumie to czekam kiedy się skończy tym razem....
reklama
Dobrze wiedzieć, czyli lepiej kontrolować progesteron. Pierwszą wizytę u ginekologa zaplanowaną mam na 17.08, ale musze wcześniej gdzieś się zapisać żeby lekarz wypisał receptę na progesteron bo nie starczy mi do połowy sierpnia. Trzymam w takim razie za wszystkie kciuki i mam nadzieję, że dotrwamy do końcaGratulacje! Z tego, co się orientuję, ostawienie progesteronu może spowodować poronienie, zmniejsza się dawki i schodzi z niego po 1 trymestrze, czasem w polowienciazy, czasem bierze się do końca, jeśli są jakieś problemy.