reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Mam pytanie do dziewczyn które już rodziły. Czy w kolejnej ciąży brzuch zaokrągla Wam się szybciej?
Tak jak pisałam wyżej w tym tygodniu wkroczyłam w 9 tydzień i pojawił się brzuszek, ciąża 3. Już nie pamiętam jak w poprzedniej było, w pierwszej dość długo czekałam na pojawienie się brzuszka
Mi się już troszkę pojawia, nie wiem ile w tym wzdęć a ile dzidzi, ale rano też już coś tam widać.W pierwszej ciąży na pewno później się pojawił mimo, że byłam dużo szczuplejsza

reklama
Dzieci sa w spektrum, społecznie slabo, ale intelektualnie to są jak chodzace encyklopedie, choc wielu zagadnień nie są w stanie jeszcze zrozumieć. Są nieplacowkowe, beda w edukacji domowej, więc tym bardziej przyda się trzecie do kompletu, by było ich więcej. :)
Od samego kwasu nic mi nie jest, a od tych ciążowych umierałam na kolki jelitowe. A jakiś kwas polecasz konkretnie?
jeśli sam to x sollgara jest metylowany bardzo dobry. Brałam wcześniej. Zestaw jaki mam teraz ja to prenastart1 na zmianę z prenacare complete. Mam mutacje w genach wiec syntetyków kompletnie brac nie mogę.

Cześć, też mam wrażenie, że brzuch już rośnie, chociaż ja do szczupłych nie należę, ciążę mam 4, z każdą kolejną ciążą miałam większe dziecko, pierwsze 3300, potem 3770, a najmłodszy ważył 4kg. Ciekawe jak będzie teraz 😊

Cześć, też mam wrażenie, że brzuch już rośnie, chociaż ja do szczupłych nie należę, ciążę mam 4, z każdą kolejną ciążą miałam większe dziecko, pierwsze 3300, potem 3770, a najmłodszy ważył 4kg. Ciekawe jak będzie teraz 😊
Poruszałam już kiedyś ten temat. Pisałam że mam nadzieję że ta Reguła się u mnie nie sprawdzi, corka 3790 a syn 4060 😅

Ja rano mam płaski brzuch, gorzej wieczorem, wyglądam jak balon;) we wcześniejszych ciążach napewno w późniejszym tygodniu tak wyglądałam. Ale chyba w tej też najgorzej się czuje...mdłości, wymioty, zawroty głowy, bol brzucha, od kilku dni jakaś zgaga

Ja rano mam płaski brzuch, gorzej wieczorem, wyglądam jak balon;) we wcześniejszych ciążach napewno w późniejszym tygodniu tak wyglądałam. Ale chyba w tej też najgorzej się czuje...mdłości, wymioty, zawroty głowy, bol brzucha, od kilku dni jakaś zgaga
dokładnie mam tak samo, też teraz czuję się najgorzej. Może to kwestia wieku i różnych przebytych chorób..

Jestem po wizycie, niestety będę się z Wami żegnać 😭
Jelitowka zabiła naszego kropka.
Ciąża się cofa, serce już nie bije.
Nawet nie płacze, chyba sama nie mogę w to jeszcze uwierzyć.
Mam iść za tydzień na kontrolę i raczej po skierowanie do szpitala po lek na wywołanie poronienia.
Przez ten tydzień mam leki jeszcze brać, to będzie najgorszy tydzień jaki jestem w stanie sobie wyobrazić.
Jak jelitówka ? Mnie w nocy złapały silne bóle brzucha rozwolnienie… ale w rodzinie chorowali wiec jakaś grypa jelitowa i to może zagrażać ??

reklama
Do góry