reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Dziś lekarka przepisała mi zastrzyki neoparin, że względu na wcześniejsze poronienia, czy któraś z Was bierze bądź brała w ciąży? Pierwszy raz będę musiała zrobić sobie zastrzyk i trochę się obawiam. Neoparin mam brać na wieczór, ale mam też zażywać acard i nie dopytałam o jakiej porze, może macie jakieś podobne zalecenia co do leków?

reklama
Dziś lekarka przepisała mi zastrzyki neoparin, że względu na wcześniejsze poronienia, czy któraś z Was bierze bądź brała w ciąży? Pierwszy raz będę musiała zrobić sobie zastrzyk i trochę się obawiam. Neoparin mam brać na wieczór, ale mam też zażywać acard i nie dopytałam o jakiej porze, może macie jakieś podobne zalecenia co do leków?
ja nam zastrzyki i acard 150. Acard najlepiej na noc bo wtedy działa jak trzeba. Zastrzyki mam rano. Clexane ale to wasciwie to samo trochę inne substancje ale działanie przeciwzakrzepowe. Ja mam wrodzona trombofilie wiec to konieczność

ja nam zastrzyki i acard 150. Acard najlepiej na noc bo wtedy działa jak trzeba. Zastrzyki mam rano. Clexane ale to wasciwie to samo trochę inne substancje ale działanie przeciwzakrzepowe. Ja mam wrodzona trombofilie wiec to konieczność
Dziękuję za odpowiedź:) chyba muszę zadzwonić i dopytać, bo raczej o tej samej porze jest nie wskazane brać

Dziękuję za odpowiedź:) chyba muszę zadzwonić i dopytać, bo raczej o tej samej porze jest nie wskazane brać
zdarza się ze biorą osoby o tej samej porze ale z tego co wiem od ginekologa, hematologa oraz genetyka to mało właściwie. Każdy zgodnie mówi ze acard na noc a zastrzyki rano chociaż różnie biorą kobietki ale często tez tak. Zastrzyk tez jest wygodnie rano robić bo czasem trzeba wykonać badanie z krwi czy jest odpowiednia dawka a trzeba dokładnie to zrobić po 4 h od zastrzyku. Zastrzyk rob zdecydowanie, złap fałd skory, zdecydowanie wbijaj igłę.

zdarza się ze biorą osoby o tej samej porze ale z tego co wiem od ginekologa, hematologa oraz genetyka to mało właściwie. Każdy zgodnie mówi ze acard na noc a zastrzyki rano chociaż różnie biorą kobietki ale często tez tak. Zastrzyk tez jest wygodnie rano robić bo czasem trzeba wykonać badanie z krwi czy jest odpowiednia dawka a trzeba dokładnie to zrobić po 4 h od zastrzyku. Zastrzyk rob zdecydowanie, złap fałd skory, zdecydowanie wbijaj igłę.
Czy godziny podania zastrzyku i leku muszą być dokładnie te same co do minuty?

Ja też mam zastrzyki neoparin i acard
Acard na noc, zastrzyki lekarz powiedział że jak mi wygodnie więc robię wieczorem.
Też się balam pierwszego zastrzyku więc mój się tego podjął a teraz robię czasem sama, już mam wprawe

ja brałam neoparin do 30dnia po transferze. A acard mam brać do końca ciąży. Neoparin 1x1 bez konkretnej godziny więc brałam ok 17/18 a acard 1x1 75mg na noc ok 22

tak bo te igły jakby tempe były.... Masakra.. Na początku robiłam w ramię ale tak bolało, że zaczęłam w brzuch i o niebo lepiej

reklama
Do góry