reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Mam pytanie do dziewczyn które już rodziły. Czy w kolejnej ciąży brzuch zaokrągla Wam się szybciej?
Tak jak pisałam wyżej w tym tygodniu wkroczyłam w 9 tydzień i pojawił się brzuszek, ciąża 3. Już nie pamiętam jak w poprzedniej było, w pierwszej dość długo czekałam na pojawienie się brzuszka
ja co prawda jeszcze nie rodziłam, ale u mnie dopiero początek 11 tyg. a brzuch już jest widoczny. Jeśli tempo się utrzyma to współczuję sobie 🤣

reklama
niezłe masz dzieciaczki, śmiesznie to powiedziały ale zgodnie z prawda 😃 napewno szybciutko będziesz znów się cieszyc z kolejnej ciąży. Pamietaj zeby dalej suplementowac witaminki bo poronienie troszke osłabia organizm. Nie ma co przerywać zatem witamin
Nie bralam witaminek, bo jelita mi wysiadały, tylko kwas foliowy, ogólnie leki mi slabo wchodza. Ale tak, warto go brac ciagle. :)
Śmiesznie powiedział, bo mlodszy nie ma jeszcze 4 lat i nie całkiem rozumie, jak tata daje mamie plemniki, mimo, że im czytam o tym, ogólnie na szczęście się nie przejęli, że dzidzius umarł, traktują to bardziej jako ciekawostkę i czasem o tym opowiadają. Ważne, że nikt z nas nie przezywa, a dzięki tej wpadce cala nasza czwórka wie, ze chcemy trzeciego dzidziusia. :)

ja co prawda jeszcze nie rodziłam, ale u mnie dopiero początek 11 tyg. a brzuch już jest widoczny. Jeśli tempo się utrzyma to współczuję sobie 🤣
U mnie w obu ciążach obcy ludzie w 7-8 tc mówili mi, że jestemcw ciąży, a na koniec mialam brzuch pól mniejszy niż większość rodzących, także nie ma reguły. :)

Nie bralam witaminek, bo jelita mi wysiadały, tylko kwas foliowy, ogólnie leki mi slabo wchodza. Ale tak, warto go brac ciagle. :)
Śmiesznie powiedział, bo mlodszy nie ma jeszcze 4 lat i nie całkiem rozumie, jak tata daje mamie plemniki, mimo, że im czytam o tym, ogólnie na szczęście się nie przejęli, że dzidzius umarł, traktują to bardziej jako ciekawostkę i czasem o tym opowiadają. Ważne, że nikt z nas nie przezywa, a dzięki tej wpadce cala nasza czwórka wie, ze chcemy trzeciego dzidziusia. :)
kwas foliowy sam jest bardziej niekorzystny dla jelit. Najlepiej zrezygnować z formy sztucznej.
Dzieciaczki naprawdę widać mądrze wychowywane i świetne podejście naprawdę bo to dużo pomoże.

Cześć dziewczyny, jestem po wizycie, pecherzyk się zapada, ale od pecherzyka do szyjki mamy 5 cm różnych struktur, różnych, bo wszystko się rozwarstwilo, jest jakaś taka masa, która może byc płynem lub niczym ciekawym, ale może to być początek czegoś niedobrego. Wiec ona by wolała, aby samo się nie zluszczylo w domu, bo lepiej wyslac na histopatplogie, by wykluczyć zaśniad i coś tam, no i jutro mam zrobic morfologie, crp i badania krzepniecia, a we wtorek rano przyjechać i zrobi mi lyzeczkowanie w znieczuleniu podpajeczynowkowym. Przy okazji sprobuje na tyle dokładnie wszystko pousuwać, że istnieje duże prawdopodobieństwo, ze moje polipy już znikną, bo niestety histeroskopii do usuwania polipow nikt nie wykona w takim znieczuleniu, tylko pod narkoza, nwwet prywatnie probowalam. Wiec w sumie się cieszę, może te polipy odejdą w niepamięć. :) no i mamy z mezem konflikt, oboje dzieci maja po nim plus, więc musze mieć podana immunoglobuline. Takze we wtorek wszystko załatwię, a po przeprowadzce będziemy się starać o dzidziusia, już na spokojnie. :)
A miałaś takie krótkie kłujące bóle? Chwilami tak mnie zaboli i przestaje.

A miałaś takie krótkie kłujące bóle? Chwilami tak mnie zaboli i przestaje.
Nie, wczesniej nie mialam boli, i nie mialam tych boli, które towarzyszą rozciąganiu macicy, a teraz mam bóle okresowe, i chyba nospe będę brac, skoro ma się nic nie podziać do wtorku. Zależy mi na tym, by to ona wykonała zabieg, z uwagi na to, że jest świetnym lekarzem i że postara się pozbyć przy okazji polipow, ona ich nie będzie widzieć, ale będzie jeszcze staranniej i dokładniej łyżeczkowac, to może się uda je zabrać przy okazji.

kwas foliowy sam jest bardziej niekorzystny dla jelit. Najlepiej zrezygnować z formy sztucznej.
Dzieciaczki naprawdę widać mądrze wychowywane i świetne podejście naprawdę bo to dużo pomoże.
Dzieci sa w spektrum, społecznie slabo, ale intelektualnie to są jak chodzace encyklopedie, choc wielu zagadnień nie są w stanie jeszcze zrozumieć. Są nieplacowkowe, beda w edukacji domowej, więc tym bardziej przyda się trzecie do kompletu, by było ich więcej. :)
Od samego kwasu nic mi nie jest, a od tych ciążowych umierałam na kolki jelitowe. A jakiś kwas polecasz konkretnie?

reklama
Jaki masz detektor? Polecacie coś fajnego nie za miliony? Też planuje kupić 😄
Ja mam z angelsounds, kupowałam 2 lata temu i chętnie podesłałabym Ci linka ale musze znaleźć model :D z tym że to jest taki najprostszy, bez możliwości podłączenia do aplikacji
W 1 ciąży było coś widać w 4 miesiącu dopiero. Teraz kończę 2 miesiąc i mam taki jak w 4 miesiącu 1 ciąży
No to ja mam chyba podobnie 😅

Do góry