reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
nic wcześniej mi nikt nie mówił o tylozgieciu i w pierwszej ciąży bez problemu było wszystko widać

Ogólnie jestem załamana. Bliźniaki to dla mnie straszna wiadomość, chyba gorsza niż puste jajo.
spokojnie, skoro pęcherzyk jest pusty, to być może coś było i obumarło, dla mnie bliźniaki toctez byłaby tragedia, tym bardziej, że chce jechać 320 km na porod do mojej Pani dr, a zaraz się przeprowadzam, twm bym miała mieszkac w apartamencie z mezem i dziecmi, ale przy bliźniakach to nie byłoby szans. Moje dzieci sa w spektrum, one beze mnie kilka dni przeżyłyby traume, już pomijam ewentualne pobyty w szpitalu w trakcie ciazy, a potem 2 moich dzieci i 2 noworodków, byc moze tez w spektrum, cxyli 5 razy gorszych, niz zaykle dzieci, nic tylko się powiesić. 🤷‍♀️ u mnie też widoczność w tej ciąży beznadziejna, ale mam nadzieję, że jutrzejsza wizyta wykluczy bliźniaki już na 100%, jakoś mi trochę moje bety nie mogą wyjść z głowy, Ty miałaś 3500, a ja w tym czasie 10.800. 😱 I dopiero tydzień później ten mini zarodek 2mm się udało odkopać.

O rany, masakra 🤣 w pierwszej najdziwniejszym objawem było ciągłe uczucie zimna i dreszcze a w tej nic 🤣 mdłości sporo lżejsze, wymioty do tej pory razy 3 (analogiczny czas pierwszej ciąży-wymioty codziennie poza weekendami) 🤣
Ale Ciebie chyba żadna Cię nie przebije 🤣
ja na wymioty się nastawiam za 2tyg 😂 w pierwszej ciąży tak zaczęłam i przez bite 3 miesiące..

Miałam tak samo w pierwszej ciąży, nie pamietam dokładnie czy to był zapach cebuli ale zapach czegoś tak śmierdzącego nie do zniesienia.
Musiałam spac odwrócona od niego i jeszcze zakrywałam się po uszy kołdrą. Wychodził spod prysznica, mył zęby i mimo to dalej okropnie śmierdział, nawet jego skóra. Totalnie wtedy odrzuciło mnie od czosnku i cebuli, kompletnie nie smakowała mi pizza ani żadne fest foody- myślałam, że do końca życia już nie zjem ani kawałka pizzy.

W tej ciąży nie mam takich dolegliwości ale za to mam inne, np. Pojawił mi się problem z egzemą, której nigdy w życiu nie miałam. Mam ten słynny baby brain. Totalne zmęczenie senność (ale już coraz mniejsze).
;)
Czym to idzie ze tak nas chłopy odstraszają? Organizm wie, że to przez nich musi teraz tak się wysilać 😂

6 dni temu miałam jeden pusty pęcherzyk a teraz mam dwa o w jednym jest zarodek a w drugim nic. Nie wiem co myśleć i czuć. Jestem załamana po prostu. Jeśli to się potwierdzi to nie wiem co zrobię…
Wiem jak trudna jest ta niepewność...sama nie wiem co poradzić, bo tak naprawdę na nic już niemamy wplywu

reklama
6 dni temu miałam jeden pusty pęcherzyk a teraz mam dwa o w jednym jest zarodek a w drugim nic. Nie wiem co myśleć i czuć. Jestem załamana po prostu. Jeśli to się potwierdzi to nie wiem co zrobię…
mnie przy invitro lekarz zaproponował rozwiązanie takie żeby dać dwa zarodki i badać je w 11 tyg. Ze względu na 4 poronienia wynikające z chorób genetycznych gdyby w jednym wyszło że jest chory to Czesi mają rozwiązanie na takie sytuacje. Ale wiadomo kontrowersyjne i nie każdemu pasuje.

Do góry