reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
Ale przejrzałam z pierwszej ciąży papiery i miałam podobna sytuacje
1 ciąża 5w1d i pęcherzyk 0,76
2 teraz 5w2d i pęcherzyk 0,79
I tu i tu nie było zarodka wiec nie wiem może coś ze mną nie tak ze mam takie obsuwy za każdym razem

Ja już po wizycie, jest jasiek fasol i jest serduszko.
Wychodzi 7+5 a z terminu OM 7+4.
Według dzisiejszego usg termin 6 kwiecień, 2 tyg temu na usg u innego lekarza był 8 kwiecień. Wszystko ok.
Za 2 tygodnie następna wizyta.
u mnie też PTP to 06.04 ;) a to Nasza fasolka z uniesioną rączką 😊

Załączniki

• IMG_4684.jpeg
    IMG_4684.jpeg
    104,5 KB · Wyświetleń: 51
Ale przejrzałam z pierwszej ciąży papiery i miałam podobna sytuacje
1 ciąża 5w1d i pęcherzyk 0,76
2 teraz 5w2d i pęcherzyk 0,79
I tu i tu nie było zarodka wiec nie wiem może coś ze mną nie tak ze mam takie obsuwy za każdym razem
nie powiedziałabym, że masz obsuwy, wydaje mi się, że wszystko jest w normie. Tu masz artykuł mamyginekolog, w którym dosyć dokładnie jest opisany początek ciąży: Link do: USG wczesnej ciąży - jak je interpretować? - Mamaginekolog

za 2 tygodnie kazał przyjść do kontroli
no to spokojnie. Możesz zrobic betę, na robilam jak pęcherzyk byl pusty i 12mm, tylko pamiętaj, że przy wartościach powyżej 6000 ona przyrasta dużo wolniej chyba podwaja sie co 4-5 dni. U mnie było 10840 i po dwóch dniach 16000. Kolejne 5 dni później udało się dopiero zarodek złapać. I u mnie z OM 6+3 było, a z usg 5+5, a co mi się wydaje dziwne, bo stosunek było tylko ten 1 i był dzien przed owulacja, to plemniki by 6 dni musiały przetrwać. No nie zgadza mi się to. Będziemy sprawdzać na wizycie za tydzień, bo prze zgylozgiecie źle bylo cokolwiek widać. Takze spokojnie. :)

reklama
no to spokojnie. Możesz zrobic betę, na robilam jak pęcherzyk byl pusty i 12mm, tylko pamiętaj, że przy wartościach powyżej 6000 ona przyrasta dużo wolniej chyba podwaja sie co 4-5 dni. U mnie było 10840 i po dwóch dniach 16000. Kolejne 5 dni później udało się dopiero zarodek złapać. I u mnie z OM 6+3 było, a z usg 5+5, a co mi się wydaje dziwne, bo stosunek było tylko ten 1 i był dzien przed owulacja, to plemniki by 6 dni musiały przetrwać. No nie zgadza mi się to. Będziemy sprawdzać na wizycie za tydzień, bo prze zgylozgiecie źle bylo cokolwiek widać. Takze spokojnie. :)
a który masz aktualnie tydzień ? Albo na kiedy termin ?

Do góry