reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
Hej dziewczyny,dziś byłam na pobraniu krwi.Wyniki krwi całkiem dobrze jak coś odbiega to bardzo malutko np.erytrocyty troszkę za duże ale to chyba spowodowane hormonami bo miesiąc temu miałam wszystko w zakresie.Glukoza 102😬o 3 jednostki za dużo ,ale pewnie przez to dostanę skierowanie na cholerną krzywą...😓Słuchajcie beta HCG 6w+1d 78,5tysiąca przy czym zakres jest do chyba 33 tysięcy.To się nie dziwię dlaczego się tak beznadziejnie czuje i wymiotuję.Jak to jest u Was z betą?? Ja żałuję,że z synem nie zrobiłam to miałabym porównanie 😅ale nie czułam się tak źle a kreska na teście była blada.Tu tłusta gruba krecha.Można przez to spekulować o dziewczynce?Tak bym chciała córcie ❤️ nic do jedzenia mi nie wchodzi ale jak już to kwaśne i słone a z młodym miałam największą fazę na czekoladę.
w ciazy glukoza niższa, do 90 chyba, to 102 to już w ogóle będzie musowo krzywa.
Ja mam betę 3x ponad górna granice normy, w każdej cizzy, zero mdlosci. Nie wiem od czego te mdłości zaleza. 🤷‍♀️

Dziewczyny ja po wizycie ale wracam i rycze bo jest pęcherzyk a nie ma zarodka a powinien już być ;(
ojej. A który masz tc dokładnie? Moze się jedze pojawi. U mnie w 5+3 był pusty pecherzyk 12 mm, a w 6+3 po wygibasach dopiero 2mm zarodek sie znalazł, z usg ciaza wyszla na 5+5, choc myślę, że nie jest aż tyle młodsza.

Ja sie żegnam, moja beta spada, wyglada na to ze w poniedzialek dzidzia sie przestała rozwijać. Czekam na krwawienie-juz mnie boli brzuch.
Za was wszystkie trzymam kciuki✊🏻🌸
Na majową mamę się nie załapie ale mam nadzieje na czerwcową☺
Jednak kwiecien nie byl mi pisany☹️Trzymajcie się😍
🎈🎈🎈
Przykro mi :( trzymam mocno kciuki 🤞🏻

Hej dziewczyny,dziś byłam na pobraniu krwi.Wyniki krwi całkiem dobrze jak coś odbiega to bardzo malutko np.erytrocyty troszkę za duże ale to chyba spowodowane hormonami bo miesiąc temu miałam wszystko w zakresie.Glukoza 102😬o 3 jednostki za dużo ,ale pewnie przez to dostanę skierowanie na cholerną krzywą...😓Słuchajcie beta HCG 6w+1d 78,5tysiąca przy czym zakres jest do chyba 33 tysięcy.To się nie dziwię dlaczego się tak beznadziejnie czuje i wymiotuję.Jak to jest u Was z betą?? Ja żałuję,że z synem nie zrobiłam to miałabym porównanie 😅ale nie czułam się tak źle a kreska na teście była blada.Tu tłusta gruba krecha.Można przez to spekulować o dziewczynce?Tak bym chciała córcie ❤️ nic do jedzenia mi nie wchodzi ale jak już to kwaśne i słone a z młodym miałam największą fazę na czekoladę.
Ja robiłam betę tylko na samym początku dwa razy później już nie ma sensu :)

Ja już po wizycie, jest jasiek fasol i jest serduszko.
Wychodzi 7+5 a z terminu OM 7+4.
Według dzisiejszego usg termin 6 kwiecień, 2 tyg temu na usg u innego lekarza był 8 kwiecień. Wszystko ok.
Za 2 tygodnie następna wizyta.

Załączniki

• 816C1796-C881-4457-80A9-D7020133375A.jpeg
    816C1796-C881-4457-80A9-D7020133375A.jpeg
    104,2 KB · Wyświetleń: 53
Ja sie żegnam, moja beta spada, wyglada na to ze w poniedzialek dzidzia sie przestała rozwijać. Czekam na krwawienie-juz mnie boli brzuch.
Za was wszystkie trzymam kciuki✊🏻🌸
Na majową mamę się nie załapie ale mam nadzieje na czerwcową☺
Jednak kwiecien nie byl mi pisany☹️Trzymajcie się😍
🎈🎈🎈
Trzymam kciuki za czerwiec!
Będzie dobrze! ✊🌻

reklama
Do góry