reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Jejku dziewczyny a jak wasze ciśnienie ja mam bardzo niskie a przed ciaza miałam zawsze górna granice prawidłowego ciśnienia a tu nagle 99/57 ja ledwo żyję jak wstaje z łóżka mam takie zawroty :(
u mnie też niskie 90-60.. Ale ja zawsze mam niskie.

Zaczyna mnie boleć ucho od anginy, nie wiecie czym można zakropić?

reklama
Powoli, spokojnie 🤫 Na tym etapie to może być wina sprzętu - jak jest słaby, to może nie być widać tak szybko. Mogłaś mieć przesuniętą owulkę i ciąża jest młodsza. Poczekaj kilka dni i zobacz jeszcze raz 😘
pojechałam od razu zrobić betę i jutro chce powtórzyć zobaczyć czy rośnie ale nie wiem czy to będzie o czymś świadczyć. Jak myślicie ? Normalnie rozum mi odjęło przez to wszystko. Wg kalendarzyka mam już 6w2d a na usg pokazało 5w2d

Tzn.zakres tego laboratorium jest do 99 ,ale wiem,że jest za wysoki.Jeśli chodzi o test to taki sam robiłam w 1 ciąży,ale mogło być to wcześniej.Mimo wszystko jestem zaskoczona,że jest tak wysoka ta beta. Widzę,że tu dziewczyny bardziej USG robią pierwsze niż HCG z krwi.Ja się właśnie zastanawiam jak to zrobić.Chyba spróbuję najpierw zrobić USG na NFZ żeby dowiedzieć się podstawowych informacji a prenatalne zrobię prywatnie bo to jest ważniejsze i chce wszystko widzieć na nowym sprzęcie.Mam nadzieję,że nie będę długo czekać bo nie uśmiecha mi się płacić 5 stów a chciałabym mieć takie pierwsze wstępne żeby chociaż serduszko usłyszeć
te zakresy są dla osób niebędących w ciąży, dla ciężarnych jest bardziej restrykcyjnie :)

pojechałam od razu zrobić betę i jutro chce powtórzyć zobaczyć czy rośnie ale nie wiem czy to będzie o czymś świadczyć. Jak myślicie ? Normalnie rozum mi odjęło przez to wszystko. Wg kalendarzyka mam już 6w2d a na usg pokazało 5w2d
ja miałam USG robione w 5w5d i dopiero był widoczny pęcherzyk żółtkowy i ledwie 2mm zarodek. Na tym etapie każdy dzień robi ogromną różnicę. Za kilka dni na pewno się pojawi 😊

owulacja mogła się przesunąć o tydzień i stąd ciąża może być młodsza. A jaki jest rozmiar pęcherzyka?

reklama
Do góry