reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
Umówiłam się na amniopunkcję, położna którą mnie zapisywała uświadomiła mi że przy takim wyniku nifty 1>20 nie zdarzyło im się żeby się pomylili . I moja nadzieja umarła

Umówiłam się na amniopunkcję, położna którą mnie zapisywała uświadomiła mi że przy takim wyniku nifty 1>20 nie zdarzyło im się żeby się pomylili . I moja nadzieja umarła
Wiem, ze to pewnie żadne pocieszenie, ale jednak nifty nie daje 100% pewności i jednak ktoś music być w tym marginesie błędu. To nadal tylko wyliczone ryzyko. Na Twoim miejscu tez zdecydowałabym się na amnIo. Na kiedy masz termin amno? Trzymam mocno kciuki, odezwij się co u Ciebie ✊🏻✊🏻

A ile masz lat ? Kurcze trzymam kciuki żeby jednak okazało się że dziecko zdrowie. W takiej sytuacji też bym się zdecydowała na amniopunkcję.

Gonia czy masz już wyniki z nifty?
Ja otrzymałam dzisiaj i mam wynik 1>20 duże ryzyko T:21. Jestem załamana . Pappa był 1:42. Zastanawiam się nad ampiunkcją
Przykro mi bardzo ... 😔 nifty ponoć zwłaszcza w przypadku zd nie kłamie ( ale zawsze to tylko test więc trzeba zrobić dla pewności badanie inwazyjne 100%pewne). W tej sytuacji zdecydowanie zrobiłabym amino. U mnie nifty pro wyszedł super ale przezierność karkowa w górnej granicy normy więc stres jest. Czekam na pappa 😬 ile masz lat?

Wiem, ze to pewnie żadne pocieszenie, ale jednak nifty nie daje 100% pewności i jednak ktoś music być w tym marginesie błędu. To nadal tylko wyliczone ryzyko. Na Twoim miejscu tez zdecydowałabym się na amnIo. Na kiedy masz termin amno? Trzymam mocno kciuki, odezwij się co u Ciebie ✊🏻✊🏻
No nie do końca to tylko statystyka i ryzyko. Badane jest wolne dna dziecka - więc jest to badanie bardzo czułe . W Stanach z info od znajomej wiem, że nawet nie robią pomiarów przezierności czy pappa ( tu jest tylko od razu test nipt bo pappa jest kompletnie niemiarodajne - wystarczy wiek powyżej 35 lat i ryzyko leci do góry ). Mi lekarz kazał zrobić Pappa tylko dla innych marketów a aby określić ryzyko wady kazał mi zrobić test typu nipt ( nifty pro, sanco czy panorama). Oczywiście w sytuacji jak jest wysokie ryzyko trzeba wykonać aminopunkcje. Zdarzają się sytuacje, że łożysko ma wadę a dziecko jest zdrowe. Czytałam o takiej sytuacji 😊

reklama
Do góry