reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
Dzięki ♥️
Widzę, że i u Ciebie mało czasu

Ja właśnie jestem w przychodni na glukozie. Jak się czujesz? Fajnie, dzisiaj poogladasz małego człowieka 😍
Odpuściłam trochę forum, bo zle to robiło na moja łeb 🤦‍♀️. Nie potrafię myśleć pozytywnie po tych moich przejściach i stratach, aa czytanie kolejnego postu na temat pustego jaja płodowego czy martwego urodzenia, było pooo prooostu chore. Stwierdziłam wiec, ze rezygnuje z forum. Dziś natomiast obudziłam się i mówię sobie - noo nie, muszę się zacząć cieszyć stanem w jakim jestem i się nie fiksowac na zle i formacje, bo to nic dobrego :)!
Ciekawa byłam co u Was, czy zdrowo rośniecie:)
Czuje się w miarę Oki:) chwile bolała mnie cewka moczowa, bałam się ze jakieś dziadostwo, aaale szybko zadziałałam probiotykiem i póki co jest Oki:) czasem mi trochę niedobrze, zdarza się biegunka.. choruje na bezsenność 🤦‍♀️ Ale ogólnie jest super i nie chce narzekać, bo seeerio nie mam na co;p!

Ty jak się czujesz? Jakieś dolegliwości Cię męczą? Powiedziałaś już komuś o ciąży? Trzymam kciukasy za piękna glukozę 🍀✊

Ojacie, nawet nie wiesz jakbym chciała zobaczyć na tym USG ze wszystko jest Oki! 🥺

Tak piszecie o tej glukozie i cukrzycy... ja zawsze miałam wyniki w normie, mam nadzieje że teraz też tak będzie.
Kurcze ja wczoraj miałam taką niemoc i brak sił że masakra. Spałam prawie 9h a popoludniu i tak drzemkę musiałam sobie zrobić. Wstaje i dalej jestem zmęczona, jakoś nie miałam tak w poprzednich ciążach żebym czuła się taka zmęczona non stop.
Umówilam się na piątek na usg piersi, stwierdziłam że skoro lekarz zaleca to trzeba zrobić.
Jutro zaczynam 10tc i jest to czas kiedy straciłam ciąże w zeszlym roku- oczywiście nie chce ale mimowolnie sobie wkręcam 🤔 oby jakoś to przetrwać.

Odpuściłam trochę forum, bo zle to robiło na moja łeb 🤦‍♀️. Nie potrafię myśleć pozytywnie po tych moich przejściach i stratach, aa czytanie kolejnego postu na temat pustego jaja płodowego czy martwego urodzenia, było pooo prooostu chore. Stwierdziłam wiec, ze rezygnuje z forum. Dziś natomiast obudziłam się i mówię sobie - noo nie, muszę się zacząć cieszyć stanem w jakim jestem i się nie fiksowac na zle i formacje, bo to nic dobrego :)!
Ciekawa byłam co u Was, czy zdrowo rośniecie:)
Czuje się w miarę Oki:) chwile bolała mnie cewka moczowa, bałam się ze jakieś dziadostwo, aaale szybko zadziałałam probiotykiem i póki co jest Oki:) czasem mi trochę niedobrze, zdarza się biegunka.. choruje na bezsenność 🤦‍♀️ Ale ogólnie jest super i nie chce narzekać, bo seeerio nie mam na co;p!

Ty jak się czujesz? Jakieś dolegliwości Cię męczą? Powiedziałaś już komuś o ciąży? Trzymam kciukasy za piękna glukozę 🍀✊

Ojacie, nawet nie wiesz jakbym chciała zobaczyć na tym USG ze wszystko jest Oki! 🥺
Na pewno jest! Będzie serce bijące, nie wiem czy już pozwolą słuchać bo podobno na początku nie powinno się słuchać ale zobaczysz na pewno ♥️ tym razem będzie dobrze, naprawdę. Wiem co czujesz 🤞💕

Nie, nie mówiliśmy jeszcze nikomu, nadal się obawiam po tym co było w czerwcu i nie chce żeby wszyscy wiedzieli. Jutro idę do lekarza z wynikami po glukozie to może podejrzymy bobasa na USG i wówczas zadecydujemy czy już mówić rodzicom.

No te wpisy są ciężkie, mi też ciężko to czytać. 😢

Z dolegliwości narazie nie mam nic mocno dokuczającego. Niekiedy mam takie młodości i w pracy muszę sobie robić przerwę od siedzenia przy komputerze bo boli wówczas brzuch a tak spoko 😃

Witam dziewczyny. Jestem w 7 tyg. ciązy, w poniedziałek było USG, ciąża potwierdzona i wyczuwalne tętno. Z powodu delikatnych plamień i bólu brzucha lekarz zapisał luteinę dopochwowo 2x100 dziennie. Plamienia nadal są, ale delikatne. Cały czas miałam książkowe objawy mdłości itd. a dzisiaj nic :( Pewnie panikuje, ale jest się czym martwić?

reklama
Ja mam w piątek wizytę u lekarza. Będę wtedy 8+3 tydz. Serduszko na poprzedniej wizycie biło 159/min. Bardzo się stresuje 😭 nie mam jakiś konkretnych objawów ciąży. Delikatny ból piersi ale nie codziennie. Dziś np mnie nie boli. A jeszcze jak na złość odpaliłam Facebooka i pierwszy post jaki mi się wyświetlił z jakiejś grupy że dziewczyna była na wizycie w 9 tygodniu i serduszko nie biło, a dwa tygodnie temu było wszystko dobrze i właśnie czeka na poronienie. To już totalnie mnie dobiło. Do piątku będę kłębkiem nerwów 😢
nie myśl w ten sposób. Po drodze problemów może być mnóstwo i wszystko może się wydarzyć ale skupianie się na tym i tak niczego nie zmieni. Pamiętaj też że czasem takie poronienia w pierwszym trymestrze są przyczyna wad genetycznych których nie da się stwierdzić tak szybko i natura sama decyduje co jest najlepsze. Brzmi to strasznie ale z drugiej strony nie mamy na to na prawdę żadnego wpływu. A co do objawów to każda kobieta ma inaczej. Duże objawy czy ich brak nie świadczą w żaden sposób o rozwoju ciąży.

Do góry