reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Nie właśnie. Tzn nie wiem bo dziś dostałam wyniki i byłam u dietetyka bo moja endo ma termin dopiero na 29.09.
Ja biorę metformine ale bardzo mała dawkę i chyba będzie mi musiała zwiększyć. Powiedziała mi dietetyczką że jutro się z moją endo skonsultuje i jeśli uzna że potrzebna zmiana dawki albo przyspieszyć wizyte to ma się ze mną skontaktować.

Narazie dala mi wskazówki co do diety i zmiany nawyków i zobaczymy. W piątek mam pierwsza wizytę u gina może też coś podpowie
To i tak bardzo sprawnie działają 🙂
No może podpowie, dla mnie cukrzycą ciążowa to narazie niewiadoma

reklama
Jeżeli faktycznie rozwinie się cukrzyca ciążowa to bankowo będę kwietniówką 😁😁 ale narazie jedną nogą tutaj jedna na majówkach.
Moze dietą i metforminą uda mi się to ogarnąć.
Myslalam nawet żeby kupić glukometr ...
To i tak bardzo sprawnie działają 🙂
No może podpowie, dla mnie cukrzycą ciążowa to narazie niewiadoma

A właśnie jeszcze jak nie byłam w ciąży to zapisałam się do poradni metabolicznej - myślcie ze wizyta w ciąży ma am sens ? Jak się zapisywałan byłam zrezygnowana i nastawiałam się ze teraz ja, moje ciało i już żyje dla marzeń i przyjemności - No ale zaskoczyłam i nie wiem czy jest sens tam iść .. cel był odchudzić się a tu w sumie raczej to nie możliwe :p chociaż z 2 kg mam mniej :p

Jeżeli faktycznie rozwinie się cukrzyca ciążowa to bankowo będę kwietniówką 😁😁 ale narazie jedną nogą tutaj jedna na majówkach.
Moze dietą i metforminą uda mi się to ogarnąć.
Myslalam nawet żeby kupić glukometr ...
No glukometr spoko, niekiedy podobno zalecają używanie bez cukrzycy, ale nie wiem czy to prawda. Ja już jestem w gabinecie po pobraniu na czczo i wypiciu glukozy. Zrobiły mi też pobranie z palca i wyszło 87😜

Witaj @Tymczasowa28 ♥️ gratulacje :) ja w 5+1 mialam bete 960, tez mi się wydaje, że dość nisko, ale zaczęłam rozne fora przeszukiwać i niektore dziewczyny miały nawet nizsze wartości na tym etapie i wszystko było ok, musimy byc dobrej myśli :) bedziesz powtarzac bete?

Okazalo sie, ze moja lekarka jest na urlopie do 1.09 i nie wiem jak ja to przetrwam 🙄 jeszcze napisala mi, ze ma kilka pacjentek do zapisania na wizyte, wiec ciekawe kiedy mi wyznaczy termin.
Sorki za poślizg w odpowiedzi! Jakoś w ostatnich dniach nie czułam się najlepiej, a czytanie forum wywoływało we mnie niepokój - dziwne algorytmy wyświetlały mi posty o stratach w 5,6,7 tc, o pustych jakach płodowych i martwych porodach 🤦‍♀️🤦‍♀️. Ale już już! Jestem :D
Powtórzyłam betę w 43 dc (6t1d)- 3980 mIU/ml. To ostatni raz kiedy wykonywałam betę. Ty jeszcze ponawiałaś?

reklama
Cześć dziewczyny 🙂
Staram się na bieżąco czytać co u was ale czasu ostatnio mało

@Serio czekam na wiesci co u lekarza 🤞

Byłam na wizycie dzisiaj. Jest pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem ♥️ czynność serca widoczna z om 6+1 z USG 6+0 więc się zgadza. Termin 24 kwietnia 🌸
W czwartek ponowna wizyta bo niestety cukier wczoraj na czczo 97 więc jutro rano test obciążenia glukoza. I z wynikiem do pani doktor więc jeszcze raz pooglądam dziecko, bo już powinno być widać ładnie serce ❤️
Jaka cudowna wiadomość! ❤️‍🔥

Do góry