reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
To wychodzi na to, że raczej mam jak większość kobiet, uff... U mnie 7 tc.
Ja nawet wkładki nosiłam, bo w pracy nie mogę od razu wyjść. Byłam przekonana, że okres dostanę lada dzień. A tutaj taka niespodzianka. Kompletnie nie brałam lipca sierpnia pod uwagę, bo mój w delegacjach, więc w ciągu tych dwóch miesięcy może z dwa razy się przytulaliśmy. Wiec dokładnie wiem kiedy był ten moment 😅
Żebyśmy się nie zdziwiły jak zaraz nas dopadną wymioty i mdłości trwające cały dzień..

Ja nawet wkładki nosiłam, bo w pracy nie mogę od razu wyjść. Byłam przekonana, że okres dostanę lada dzień. A tutaj taka niespodzianka. Kompletnie nie brałam lipca sierpnia pod uwagę, bo mój w delegacjach, więc w ciągu tych dwóch miesięcy może z dwa razy się przytulaliśmy. Wiec dokładnie wiem kiedy był ten moment 😅
Żebyśmy się nie zdziwiły jak zaraz nas dopadną wymioty i mdłości trwające cały dzień..

Podejrzewam, że jesteśmy w stanie to znieść a nawet i jeszcze więcej 🥰

Dziewczyny jesteście na zwolnieniu czy pracujecie?
Ja obecnie jestem na l4 przez rodzinnego, bo mój ginekolog był na urlopie i dopiero wraca 29.
Na początku bolało mnie podbrzusze. Choruje na cukrzycę, a pracuje na magazynie, gdzie codziennie dźwigam po około 10kg paczki. Myślicie, ze ginekolog przez problemu mi przedłużyć zwolnienie? Jestem na duphastonie a w dodatku tez po jednym poronieniu.

Ja obecnie jestem na l4 przez rodzinnego, bo mój ginekolog był na urlopie i dopiero wraca 29.
Na początku bolało mnie podbrzusze. Choruje na cukrzycę, a pracuje na magazynie, gdzie codziennie dźwigam po około 10kg paczki. Myślicie, ze ginekolog przez problemu mi przedłużyć zwolnienie? Jestem na duphastonie a w dodatku tez po jednym poronieniu.
Ja pracuję, praca biurowa. W pierwszej ciąży też pracowałam do 7 mc - ostatnie 2 byłam na L4 i to w sumie przez wybuch pandemii. W tej ciąży chciałabym podobnie.

Wydaje mi się, ze lekarze w PL nie robią problemów i jeśli kobieta w ciąży nie chce pracować, bądź ma do tego jakieś wskazania wystawiają zwolenie.

Pracuje i będę pracować niemal do końca ciąży o ile zdrowie pozwoli, bo u nas nie dają zwolnienia na ciąże. Wiadomo, że będę się bardziej oszczędzać i takie tam, ale samo wstawanie rano później będzie na pewno uciążliwe.

Co do snu i zmęczenia to do południa jeszcze jakoś funkcjonuje, później zaczynam marzyć o łóżku, ale kiedy nawet próbuje się położyć na drzemkę po obiedzie to nie mogę zasnąć. Kręcę się bo nijak mi nie wygodnie, w końcu zasypiam i wtedy chce mi się siusiu 😂 sny tez mam dziwne, a rano wstaje najpóźniej o 5 😅

Ja jestem na zwolnieniu już 3 tyg i bez problemu dostałam. U mnie zmiany dzienne i nocne po 12h, dużo stresu więc nie chce ryzykować. Lekarka sama pytała czy potrzebuję. Więc myśle że bez problemu przedłuży.
Co do niemocy- mam to samo, śpie po 8-10h. O 22 już zasypiam bez problemu, gdzie normalnie przez prace na wolnym czasem do 2 w nocy nie moge zasnąć 😁 generalnie albo mi niedobrze albo mam taki spadek energii że spałabym na siedząco. Wczoraj miałam łaskawy dzień bo w sumie było mi tylko niedobrze przez jakąś godzine a poten spoko, już zaczęłam panikować ale dzisiaj wszystko w normie. Dziewczyny, ten strach jest normalny, też go mam. Zastanawiam się czy wszystko ok czy mam objawy. Trzeba to jakoś przetrwać 😉 ja dzisiaj 8t1d więc leci 9 tydzień, mdłości mam od 5 tygodnia w poprzedniach ciążach miałam od 6 tygodnia.

reklama
Ja jestem na zwolnieniu już 3 tyg i bez problemu dostałam. U mnie zmiany dzienne i nocne po 12h, dużo stresu więc nie chce ryzykować. Lekarka sama pytała czy potrzebuję. Więc myśle że bez problemu przedłuży.
Co do niemocy- mam to samo, śpie po 8-10h. O 22 już zasypiam bez problemu, gdzie normalnie przez prace na wolnym czasem do 2 w nocy nie moge zasnąć 😁 generalnie albo mi niedobrze albo mam taki spadek energii że spałabym na siedząco. Wczoraj miałam łaskawy dzień bo w sumie było mi tylko niedobrze przez jakąś godzine a poten spoko, już zaczęłam panikować ale dzisiaj wszystko w normie. Dziewczyny, ten strach jest normalny, też go mam. Zastanawiam się czy wszystko ok czy mam objawy. Trzeba to jakoś przetrwać 😉 ja dzisiaj 8t1d więc leci 3 tydzień, mdłości mam od 5 tygodnia w poprzedniach ciążach miałam od 6 tygodnia.
Ja mam chorobę dwubiegunowa tzn tak się czuje z jednej strony bym chciała pracować jak najdłużej a z drugiej mam ochotę nic nie robić ... 🤣 ja dziś 8 tyg i 2 dni ;-) chyba idziemy łeb w łeb ;-)

Do góry