reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Zrobiłam dziś (6+4) proga kontrolnie przed wizytą sobotnią i wynik jest słaby... 15,30
Wcześniej w 4+3 wynik był 28,60.
I tylko stres teraz 😬😑.

Chodzisz prywatnie? Dużo badań na własną rękę robicie. Szczerze się w tym nie odnajduje wogole, nawet bym nie wiedzila na jakie badanie mam iść

reklama
Na niektóre chodzę prywatnie, reszta z pakietu luxmed. Ja sama muszę siebie kontrolować, bo jestem wyjątkiem medycznym, którego ginekolodzy się boją. To forum jest kopalnią wiedzy doświadczonych staraczek :) i dzięki nim jestem ciut mądrzejsza ;).

Domyślam się, że właśnie jest to spowodowane taka potrzeba, poprostu sama drążysz temat, bo lekarze to lekarze wiadomo.
Życzę zatem mniej stresu, a ty przejmujesz jakieś tabletki na ten progesteron?

Tak właśnie... lekarze to lekarze. Ech.
Dzięki.
Ja dopiero w sobotę idę pierwszy raz zobaczyć gdzie ta moja ciąża się ukrywa 🙈, dlatego jeszcze nic nie przyjmuje.

Tak właśnie... lekarze to lekarze. Ech.
Dzięki.
Ja dopiero w sobotę idę pierwszy raz zobaczyć gdzie ta moja ciąża się ukrywa 🙈, dlatego jeszcze nic nie przyjmuje.
Mi moj ginekolog powiedział, nie zaleca się oznaczania progesteronu ponieważ jego wartość w ciąży może być bardzo różna i wyniki niewiele wnosi. I mam się nim nie sugerować, a miałam 14. Co prawda biorę duphaston, ale tylko dlatego, że już 3 lata temu miałam biochema, a przez 2 lata sie staraliśmy i wolałam nie ryzykować. Aktualnie 4+6. W poniedziałek idę na 1 usg.❤
Nie martw się. Wszystko będzie dobrze. Daj znać co po wizycie.

Dziewczyny czy wy też tak bardzo nie macie mocy. Ja wstaję rano i już wiem że jestem zmęczona.
Ja jak zawsze byłam śpiochem to teraz wstaje po 8. Chodzę tez wcześniej spac. Max 23. Dłużej nie daje rady. Prócz tego nie mam innych objawów. Czasami pobolewa mnie podbrzusze. Ale wydaje mi sie, ze u mnie za wcześnie na jakiekolwiek objawy typu zachcianki czy mdłości.

reklama
W ciąży z córką tez mialam rwe kulszową, pomogly mi wizyty u fizjoterapeuty bo chodzic nie moglam :D

@pietraczkaa a co u Ciebie? Dawno sie nie odzywalas, badalas bete jeszcze? Kiedyasz wizyte?
Dzięki, że pytasz ♥️

Odpuściłam już badanie bety, zrobię tylko przed wizyta dwa razy bo tak prosiła pani doktor. Wizytę mam we wtorek rano, według aplikacji bedzie 6+1. Mam totalny spadek mocy, bezsenne noce, masa pracy, bardzo dużo stresu i jeszcze nasz pies ma w sobote operacje to też mnie mocno niepokoi, dla nas pieski są jak dzieci prawie, kocham je mocno😢

Nawet tutaj nie zaglądam bo jak zaczynam, bo zwyczajnie nie mam kiedy.
Czekam z niecierpliwością na wrzesień, może będzie spokojniejszy. Nadrobie wpisy w wolnej chwili

Jak u Ciebie? Wszystko dobrze? ♥️

Do góry