reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Ja mam chorobę dwubiegunowa tzn tak się czuje z jednej strony bym chciała pracować jak najdłużej a z drugiej mam ochotę nic nie robić ... 🤣 ja dziś 8 tyg i 2 dni ;-) chyba idziemy łeb w łeb ;-)
Faktycznie 😀
W poprzednich ciążach pracowałam, ale to były inne warunki i inne prace. W tej pracy jest tak że czasem dopiero ok 15 mamy czas coś zjeść albo wyjść do toalety(!) i w sumie planowałam na jesień zmianę pracy. Rok temu jeszcze pracowałam na początku do 9 tyg i jak poszłam na wizytę z myślą ze pójde na zwolnienie to się okazało że ciąża obumarła 😞 także wole nie ryzykować. Praca pracą ale dzieciątko najważniejsze ❤️

reklama
Ja generalnie czekam na poniedziałek. Jeśli wszystko będzie w porządku z dzidzia to lekarz wystawi mi zaświadczenie o ciąży. Przestawię to w pracy i prawdopodobnie nie będę już więcej pracowała. Tak miałam w pierwszej ciąży. Chyba, ze tym razem znajda mi inne stanowisko gdzieś w biurze 😅 ale nie musza się fatygować 🤣

Kilka dni mnie nie było, a tyyyle stron zrobiłyście. :D Wróciłam po urlopie do pracy, plus opieka nad przedszkolakom moim i coraz bardziej uciążliwe mdłości powodują, że nie mam siły na nic poza niezbędnymi sprawami.

Dziś w końcu założyłam kartę ciąży (kończy mi się 9 tydzień), badania wszystkie książkowo. Teraz skierowanie na prenatalne i kolejna wizyta za miesiąc po nim.

Na razie powiedziałam gin, że nie potrzebuję L4 choć czuję się gorzej jak w chorobie. Wymioty męczą mnie od 2-3 w nocy do 7-8 rano, przez co jestem jeszcze bardziej zmęczona. Jednak jeszcze w pracy nie mówiłam o ciąży więc i z tym L4 tak słabo. Chciałam wczoraj powiedzieć ale nie wyszło, a teraz przełożonej nie będzie 2-3 tygodnie. Pójdę powiedzieć, to już będzie widać :D

Ja nawet wkładki nosiłam, bo w pracy nie mogę od razu wyjść. Byłam przekonana, że okres dostanę lada dzień. A tutaj taka niespodzianka. Kompletnie nie brałam lipca sierpnia pod uwagę, bo mój w delegacjach, więc w ciągu tych dwóch miesięcy może z dwa razy się przytulaliśmy. Wiec dokładnie wiem kiedy był ten moment 😅
Żebyśmy się nie zdziwiły jak zaraz nas dopadną wymioty i mdłości trwające cały dzień..
ha ha ja nawet tampony nosilam bo bylam pewna ze mam okres😂 a to albo bylo plamienie implantacyjne albo zesmy zbytnio sie przytulali. ja w nocy posciel pralam ( na wakacjach bylismy).

@pietraczkaa jeej, oby operacja pieska się udała, będziemy trzymać kciuki. Wiadomo, zwierze to jak domownik. My mamy 2 koty :D
U nas wszystko ok, dostalam zastrzyki i sie kluje, juz pierwszego siniaka zaliczyłam. No i czekam niecierpliwie na powrót mojej gin z urlopu.

Piszecie o L4, powiem szczerze ze planowalam pracowac przynajmniej do końca roku, bo u nas spora część pensji to premia, w styczniu tez mamy dodatkowa roczną premię wielkosci jednej pensji, wiec jak pojde na l4 to mnie ominie, a jednak w dzisiejszych czasach pieniądz sie przyda :D no ale nie wiem jak będzie. Teraz mamy bardzo duzo pracy, noszenia, dźwigania bo pracuje tak jak @Kinnia95 w magazynie.. tzn troche w biurze, troche w magazynie. Jak mnie przeniosą do biura, co juz mi obiecali od zeszłego roku to bede pracować ile bede mogla a jak nie to trudno, zdrowie i dziecko ważniejsze. Poza tym u mnie jeszcze 5 latka na stanie dla ktorej nie mam czasu, bo ostatnie tygodnie ciągnęłam nadgodziny i tak mam wyrzuty sumienia..
We wtorek wracam z urlopu i aż mi sie nie chce tam iść 🙄

Widzę tez, ze nie tylko ja mam schizy odnośnie objawów ciążowych. No powiem Wam, ze wkurza mnie to strasznie, bo codziennie rano wstaje i sprawdzam czy mnie bola cycki i mierze sobie temperature 🙄 ogolnie nie mam silnych objawów, czasem mi coś zaśmierdzi, ten dziwny posmak w ustach tez jakis taki mniejszy no ale na szczęście jest.. piersi raz bolą raz prawie wcale, praktycznie to ja sie czuje wręcz doskonale 🙄

Tak właśnie... lekarze to lekarze. Ech.
Dzięki.
Ja dopiero w sobotę idę pierwszy raz zobaczyć gdzie ta moja ciąża się ukrywa 🙈, dlatego jeszcze nic nie przyjmuje.

Bonzur,
To jutro 😍 Daj znać jak ta pierwsza. Wizyta. Trzymam kciuki🤞 😊
Dziś przynajmniej mnie brzuch nie bolał jak wczoraj. Uffff... Nie wiem jak to możliwe, ale mi nie dobrze jak pije wodę. Przecież to jedyny mój napój, a teraz pije na siłę 😟

reklama
Dziewczyny jesteście na zwolnieniu czy pracujecie?
Ja obecnie jestem na l4 przez rodzinnego, bo mój ginekolog był na urlopie i dopiero wraca 29.
Na początku bolało mnie podbrzusze. Choruje na cukrzycę, a pracuje na magazynie, gdzie codziennie dźwigam po około 10kg paczki. Myślicie, ze ginekolog przez problemu mi przedłużyć zwolnienie? Jestem na duphastonie a w dodatku tez po jednym poronieniu.

Myślę, że to żaden problem. Dźwiganie i ciąża , do tego stres jak to w pracy. Dostaniesz nie martw się.
Ja jestem na zwolnieniu ok. Tydzień, nie było żadnego problemu żebym je dostała

Do góry