reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
@mayfly czyli dla niezbyt wysokich bardziej nadaje się typ C tej podusi? Też muszę sobie zamówić bo śpię obłożona poduszkami, a nogi bolą mnie niemiłosiernie 😬
@M_P_90 jestem straaaasznie ciekawa czy może już zaczynasz czuć jakieś delikatne ruchy Maleństwa?
nie wiem, czy to ruchy, ale czuję czasem takie jakby pękające od wewnątrz bąbelki 🙈🙈😁

Mam jeszcze inne pytanie. Interesowałyscie się może zakupem poduszek ciążowych? W kształcie litery C czy L? Polecacie konkretną markę, wkład, kształt? Można je tez wykorzystać po porodzie do karmienia a na ten moment do wygodnego spania :)
Ja kupiłam na allegro taka 170cm
(edit )ja mam 180 cm wzrostu, i dla mnie C byłby za krotkie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aspiryna w dawce przeciwzapalnej, przeciwbólowej i przeciwgorączkowej ( tzn ok 300 mg lub wyżej dla dorosłego) nie jest zalecana w ciąży, szczególnie w pierwszym i trzecim trymestrze. Natomiast w dawce 75 mg ( taką ma Acard) wykazuje inne działanie i nie wpływa negatywnie na rozwój płodu. Nie masz się co martwić, połowa ciężarnych bierze acard ;)
Dziękuję ❤🙂

Ja zaniosłam na posiew i pytalam czy z tej samej próbki można zrobić ogólne badanie moczu i okazało się że nie.
Bo to na posiew to dłużej badają i sprawdzają czy wychoduja bakterie.

Ja oststnio robiłam w Alab Laboratoria całkiem prywanie, to poszlam ze moczem w pojemniczku z apteki, pani mi tam dała ich 2 specjalne pojemniki i kazała przelać, bo jeden sam prożniowo sie napelnił od drugiego!

reklama
Nie chciało pokazać 😁 nogi skrzyżowane i podkurczone

Bardzo ♥ miałam pierwotnie nie robić pappa, ale Panie w rejestracji mnie przekonały, że lepiej zrobić skoro już mam w pakiecie. Ale jestem tak naładowana pozytywną energią po samym USG, że to co wyjdzie za tydzień już nie jest mi straszne 😁
Teraz tylko 3 tygodnie do następnej wizyty ♥
Ja w mojej czarodziejskiej kuli chyba widze chlopca;)

Do góry