Mam dokładnie to samo. Rozstępy na udach, pośladkach, na biodrach też. Pojawiły się wlansie w okresie dorastania chociaż tak jak ty nigdy nie miałam problemu z wagą . Taka nasza uroda. Dodatkowe wspomaganie na pewno nie zaszkodzi więc w coś muszę zainwestowaćJa na rozstępy w pierwszej ciąży kupowałam Palmers - masło + skoncentrowany krem na brzuch. Na zmianę.
Smarowałam brzuch i piersi. Rozstępów brak w tych miejscach.
Jefnak pojawiły się na biodrach, ale do przeżycia. Jakoś nie myślałam o tym żeby biodra smarować .
A wydaje mi się, że mam skłonności do rozstępów bo mam je na udach, ale to już za dzieciaka jak rosłam niestety.. A nie byłam nigdy gruba :c
Zobacz załącznik 1183017
reklama
mayfly
Fanka BB :)
Jak masz instagram, to polecam bubagadaologopedii. Jest gam dużo o mowie dwulatkówU mnie jest trochę inny problem, mały miał badamy słuch w drugim trzecim miesiącu? I było ok, słuchu jestem pewna bo on słyszy karetkę, policję szybciej niż ja chodzi o to że jak się bawi sam to krzyczy coś tam po chińsku, ale nie powie daj, choć, nic, wszystko wymusza, jak z nim ćwiczę Powiedz autko to robi brrr, jak mówię powiedz kot to miauczy, jedynie mówi koala po swojemu, bardziej myślę że to jakaś blokada jest, nie raz widziałam że otwiera buzię tak jakby chciał mówić ale nie mówi, poprostu nie wiem jak go odblokować, czy zostawić go w spokoju... Jedynie pociesza mnie fakt że mojego M siostra mieszka w Niemczech ma dwie córki i one też pooozno zaczely mówić, może coś w genach, nie wiem.. Mam nadzieję że przez tego wirusa nie odwołają nam konsultacji na dwa latka..
Ja kupuję pojemnik na mocz i pojemnik na posiew w aptece. Są dwa osobne. Rano sikam do tego na mocz i zanurzam w nim pokrywkę z takim testerem z pojemnika na posiew.dziewczyny czy robilyscie badanie na posiew z moczu i badanie ogólne moczu z jednej próbki (pojemniczek z moczem) czy zanosilyscie dwie oddzielne?
Ostatnio byłam w labolatorium i dopiero tam zauważyłam że lekarz zlecił mocz i posiew. Zgłosiłam to Pani w labolatorium. Dała mi kubeczek na mocz i taka jakby fiolkę, która przyłożona do pokrywki z pojemnika na mocz zasysa go do środka i mają osobny mocz do posiewu.
Nie wiem czy dobrze to opisałam
mayfly
Też miałam supermami typ C i była rewelacyjna. Mam 160 cm.Ja miałam w 1 ciazy w kształcie litery C, z firmy Supermami i uważam, ze jest świetna. Pozniej po ciazy nadałaby sie do karmienia, ale do karmienia miałam druga, wiec ta używałam rzadko, używałam ja tez zamiast kokona dla małego. Ale nie na początku (bałam sie śmierci łóżeczkowej) tylko jak nauczył sie obracać na brzuch. Musiałam go w nocy ograniczać ta poduszka, żeby sie nie obracał przez sen, bo nie umiał spac na brzuchu i jak sie obrocil to od razu był ryk i afera aktualnie tą poduchę zaciągnął do swojego tekturowego domku, wpasowała sie tam idealnie i nie mam pomysłu jak ja odzyskać, a niedługo sie przyda
mayfly
Rozstępy są genetyczne. Niektóre niczym nie smarują i nie mają, a inne wsmarowują cuda za miliony i nic to nie daje. Ja polecam cokolwiek meeega nawilżającego, żeby ta skóra jednak nie była aż tak sucha i "sparciała"Dziewczyny jaki krem na rozstępy polecacie ? Jak temu zapobiegać ?
Monika2211
mayfly
Tak, zdecydowanie, po prostu w idealnym miejscu znajduje się podparcie dla kolan względem podparcia dla głowy
mama.Antosia
U mnie też bez większych dolegliwości czasem coś zakłuje tylko ☺U mnie ok. Nie odczuwam żadnych dolegliwości, nic się nie napina i nie boli.
mayfly
@Patii_666 wstawiam z insta
Załączniki
reklama
mama.Antosia
Ja czasem smaruje bio oilem czasem zwykłym balsamem a czasem aloesem zalezy ile mam czasu na toDziewczyny a smarujecie brzyszek oliwka ?