reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Farba to głównie chodzi o zapach raczej że może się kobieta w ciąży źle poczuć 🙂
No tak ale teraz też są delikatne farby bez amoniaku. To znaczy ja mam taką na ilestam myć i ona w ogole nie pachnie jakoś intensywnie. Nie wiem jak te tradycyjne mocniejsze farby :) ale też slyszalam o tym że te substancje z farby mają kontakt ze skórą głowy ale nie wiem ile w tym prawdy. No więc jeszcze tu się można ewentualnie zastanawiać ale w podcięciu wlosow nie wiem co moze pójść nie tak ;)

reklama
Gosia co do IP to u mnie np.jest tak, ze ciężarne nie idą w ogóle do ogólnej izby tylko prosto na ginekologię. Tam maja swoją odrębna izbę przyjęć. No i pewnie w zależności ile ciężarnych akurat maja w kolejce to tyle to trwa...

No tak ale teraz też są delikatne farby bez amoniaku. To znaczy ja mam taką na ilestam myć i ona w ogole nie pachnie jakoś intensywnie. Nie wiem jak te tradycyjne mocniejsze farby :) ale też slyszalam o tym że te substancje z farby mają kontakt ze skórą głowy ale nie wiem ile w tym prawdy. No więc jeszcze tu się można ewentualnie zastanawiać ale w podcięciu wlosow nie wiem co moze pójść nie tak ;)
Jako fryzjerka mogę powiedzieć że skladniki z farby nie przenikają do płodu, nadal jednak są lekarze którzy nie pozwalają włosów farbowac czy robić paznokci hybrydowych( chyba tak się przyjęło już od pokoleń że to czy tamto szkodzi ) nawet szwagierka się sztywno tego trzyma mimo że zapewniałam ją że to nie zaszkodzi ale wiadomo słucha się lekarza :) każdy ma prawo do swojego wyboru i decyzji 🙂

Jako fryzjerka mogę powiedzieć że skladniki z farby nie przenikają do płodu, nadal jednak są lekarze którzy nie pozwalają włosów farbowac czy robić paznokci hybrydowych( chyba tak się przyjęło już od pokoleń że to czy tamto szkodzi ) nawet szwagierka się sztywno tego trzyma mimo że zapewniałam ją że to nie zaszkodzi ale wiadomo słucha się lekarza :) każdy ma prawo do swojego wyboru i decyzji 🙂
Ja na wszelki wypadek wstrzymałam się do drugiego trymestru w który zaraz wskoczę i farbuje :)

Jestem po badaniu wszysko ok, Dzidzia ❤ma się dobrze, serduszko zasuwa ❤, możliwe że to po długim badaniu w piątek, ze jakies naczynie jest wrażliwe, nawet po 48h! Dzięki Kochane 😘!
Dopiero przeczytałam... Dobrze, że wszystko w porządku ❤️❤️❤️ Oj, te Twoje naczynka potrafią napędzić stracha 😊 I Tobie i nam 😘
Laseczki glupie pytanie,obcinacie wlosy w ciazy?ja mam juz dlugie i mnie denerwuja i chcialam zeby mi kolezanka ciachnela,i patrzylam na necie i mi wyskoczyko ze w ciazy sie nie obcina bo dziecko bedzie mialo krotki rozum?!wierzycie w takie zabobony?
Kategorycznie nie.

reklama
Do góry