reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Kobietki czy depilujecie nogi? 🙈🙊🙉 Zawsze używałam kremów do depilacji, ale naczytałam się że nie można ich używać w czasie ciąży, ze względu na skład 🤷🏽‍♀️ plasty i wosk są dla mnie nie do przejścia, a maszynką co 2 dni nie mam tyle cierpliwości 😂

reklama
Co dzis jecie? Dajcie mi jakies inspiracje moze na ktores mi najdzie chec bo jakoś dzis ze wszystkim slabo u mnie  zjadlabym w sumie pierogi z miesem ale kto mi je zrobi 😅
A tak apropo zeszło ze mnie całkiem powietrze ostatnimi czasy nie mam sil na nic 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Pizza robię sama 😃 z sermai pleśniowymi, z mleka pasteryzowanego, zatem przy teperaturze pieczenia 180° bezpiecznie, szynka,cebula !
Na jutro wreszcie mam kluski śląskie z sosem z warzyw i mlekiem kokosowym + duszona szynka i surówka z kapusty.
Dalej planuje kostki z mintaja, kasza bulgur, surówka z marchewki.
Bon appetit 😋!

Kobietki czy depilujecie nogi? 🙈🙊🙉 Zawsze używałam kremów do depilacji, ale naczytałam się że nie można ich używać w czasie ciąży, ze względu na skład 🤷🏽‍♀️ plasty i wosk są dla mnie nie do przejścia, a maszynką co 2 dni nie mam tyle cierpliwości 😂
Raz w tygodniu maszynka, ale przed ciąża na jesieni mialam 2 razy depilacje laserowa cale nogi, dało efekt, wosku chyba w ciąży nie można. 🤔

Jajka faszerowane z pieczarkami (kolega mi zrobił 😁), sałaka z jarmużu z bobem, żurawiną, korniszonkami, cebulką i prażonymi orzechami, bułeczki z puff pastry z kurczakiem, morelą, brukselką i cebulką. Dojadam resztki po wczorajszej imprezce urodzinowej ;) U mnie już 5.30, żeby nie było, że to śniadanko 🤣 A na mdłości wcześniej: grejpfrut, mamdarynki, truskawki i morele zmiksowane z jogurtem naturalnym. Mniam :)
Ohhh gdyby mi ktoś zrobił takie pyszności, ale zamiast jarmużu szpinak 😋!

Na kolację planuje w tym tygodniu pasta z jajami, pieczarkami duszonymi i natka pietruszki 😋

A i dziś pęka głowa!
Mąż pił wczoraj, a mnie boli [emoji1787][emoji1787]
U nas zawsze tak to wygląda :-) nigdy nie pije, a zawsze zdycham
Laseczki glupie pytanie,obcinacie wlosy w ciazy?ja mam juz dlugie i mnie denerwuja i chcialam zeby mi kolezanka ciachnela,i patrzylam na necie i mi wyskoczyko ze w ciazy sie nie obcina bo dziecko bedzie mialo krotki rozum?!wierzycie w takie zabobony?
Pewnie, że tak. Właśnie we wtorek się wybieram. W poprzednich ciążach też ścinalam.
Co dzis jecie? Dajcie mi jakies inspiracje moze na ktores mi najdzie chec bo jakoś dzis ze wszystkim slabo u mnie  zjadlabym w sumie pierogi z miesem ale kto mi je zrobi [emoji28]
A tak apropo zeszło ze mnie całkiem powietrze ostatnimi czasy nie mam sil na nic [emoji2356][emoji2356][emoji2356]
Dzieci jedzą u mamy rosół, a ja chyba zrobię pyzy na parze z truskawkami, mam ochotę. No i została lasagne z wczoraj
Raz w tygodniu maszynka, ale przed ciąża na jesieni mialam 2 razy depilacje laserowa cale nogi, dało efekt, wosku chyba w ciąży nie można. [emoji848]
Czemu wosku nie można? Jakieś trzy lata temu używałam w domu laser, dość regularnie i do tej pory mam plamy na nogach bez włosów. Będę musiała po ciąży do tego wrócić, bo efekt był.

Laseczki glupie pytanie,obcinacie wlosy w ciazy?ja mam juz dlugie i mnie denerwuja i chcialam zeby mi kolezanka ciachnela,i patrzylam na necie i mi wyskoczyko ze w ciazy sie nie obcina bo dziecko bedzie mialo krotki rozum?!wierzycie w takie zabobony?
Haha no bez żartów :D Jeszcze jak jestem w stanie zrozumieć ze farba do wlosow może jakoś zaszkodzić choć wątpliwe to nie mogę sobie wyobrazić jaki wpływ może mieć obcinanie wlosow 🤔

Ja dzisiaj dobry dzień miałam. Mąż pojechał na kajaki a ja sobie posprzątałam, pood

Jeny dziewczyny, ja wam trochę zazdroszczę tej niestabilności, bo mi się nie zdarza coś takiego. W pierwszej też nie. Ale ja zawsze taka jakąś stabilna i racjonalną byłam, pomimo tego że np. wokół kobietki to aż latały. Może za niski poziom jakiegoś hormonu mam. Zachciewajek też nie mam za bardzo, największą to chipsy z nutellą ale zawsze lubiłam takie połączenie nawet przed ciążą.
To ja np w pierwszej ciąży nie miałam żadnych zachcianek, a w tej to pomidorówke mogłabym jeść codziennie 🙈🙈 mięso mogłoby nie istnieć, ale za to lody muszą być w zamrażalniku 😳🙈🙈 ostatnio np mąż pojechał po kebaby i moje wytyczne to dużo warzyw, bardzo mało mięsa i dużo sosu czosnkowego 😳😳🙈🙈🙈 kebab bez mięsa...juz widzę minę tego co mi robił kebab 😂😂😂 dzisiaj z kolei rano naszło mnie na brushette i zrobiłam na śniadanie...a teraz piekę ziemniaki na obiad, do tego zrobię pierś z kurczaka, którą pewnie tylko skubne i duuuużoooo sałatki, bo to mogę jeść tonami...😋😊😊😊

reklama
Ja kleik z siemienia pije codziennie rano na czczo ,świetny na żołądek
A chia zawsze dodaje to owsianki lub koktajlu
Pierwsze słyszę że nie można
Wiem że trzeba uważać na nasiona czarnuszki
Też pierwsze o tym słyszę, tymbardziej, że w poprzedniej ciąży jadłam dużo deserów z chia i mleka kokosowego i jakoś żaden lekarz mi nie powiedział, że tego nie można 🤔🤔

Do góry