reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Laseczki glupie pytanie,obcinacie wlosy w ciazy?ja mam juz dlugie i mnie denerwuja i chcialam zeby mi kolezanka ciachnela,i patrzylam na necie i mi wyskoczyko ze w ciazy sie nie obcina bo dziecko bedzie mialo krotki rozum?!wierzycie w takie zabobony?
Oczywiście że obcinam. Byłam w poprzednim miesiącu i znowu się muszę umówić na podcięcie bo teraz szybko mi rosną [emoji6]

reklama
Hahha powiem Ci ja jestem tak wybredna w ciąży ze to jest dopiero tragedia, sałaty nie wiec salatki odpadają, mięsa nie, jajek nie, owoce tylko wybrane a z warzyw tylko ogorek 😀 nawet woda mi nie smakuje ale pije bo mam duze pragnienie, herbata, kawa i soki nie przejda, szczerze to moglabym jeść bulke z maslem i by bylo ok hihi :) mam nadzieję ze to przejdzie :) podziwiam ze gotujesz bo ja gotuję dla chłopaków z dużym trudem ale staram sie jak najlepiej zeby im smakowało 🥰
weszłam już w 12tc i czuję się coraz lepiej, więc i chęć do gotowania wróciła :) ja ogólnie bardzo lubię gotować i piec ciasta :) jakiś czas temu zaczęłam robić torty i tez się w to trochę wkręciłam do tego stopnia, że nawet sobie kupiłam talerz obrotowy i szpatułki do gładzenia 🙈🙈😁😁😂 oczywiście miewam takie dni, że nie chce mi się stać przy garach i idę na łatwiznę zamawiając pizze albo gotując pierogi z paczki 😝😝😝 teraz jeszcze niedługo czeka mnie roczek syna, więc trochę sobie postoje znowu w kuchni, bo wszystko będę robiła sama, ale na szczęście dla niewielkiej grupki gości 😊😊😊🙈

Spodnie kupowałam w h&m na dziale ciążowym, ale fakt, tanie nie były...sukienki to po prostu kupuje rozmiar większe i to gdzieś w sieciówkach za 20-30zł (Sinsay ma fajne sukienki), a bluzki i sweterki będę pierwszy raz kupować pewnie też rozmiar wieksze, bo normalnie noszę 36, a w ciąży pierwszej do końca mieściłam się w 38, chociaż ogółem przytyłam ponad 17kg 🙈🙈🙈😱 ...najgorzej jest z butami na końcówce, bo stopy są tak wielkie i spuchnięte, że ciężko je wbić w buta 🙈🙈🙈😳
Ja też brałam w H&M ale legginsy jednak warte swojej ceny bo świetna jakość 🙂

Spodnie kupowałam w h&m na dziale ciążowym, ale fakt, tanie nie były...sukienki to po prostu kupuje rozmiar większe i to gdzieś w sieciówkach za 20-30zł (Sinsay ma fajne sukienki), a bluzki i sweterki będę pierwszy raz kupować pewnie też rozmiar wieksze, bo normalnie noszę 36, a w ciąży pierwszej do końca mieściłam się w 38, chociaż ogółem przytyłam ponad 17kg 🙈🙈🙈😱 ...najgorzej jest z butami na końcówce, bo stopy są tak wielkie i spuchnięte, że ciężko je wbić w buta 🙈🙈🙈😳
o to zima obawiam się najbardziej 🤣 chyba kupię jakieś emu co zawsze uważałam, ze jak papućki, ale chyba będą najwygodniejsze 😁 To w takim razie tez będę mierzyć ciuchy o rozmiar większe, ciekawe ile ja przebiore w ciąży, aż się boje 😁

Czesc dziewczyny;) Bylam wlasnie u rodziców z radosną nowiną🤩 Radość ogromna no i dostalam opiernicz ze dopiero teraz im powiedzialam😋😬 Niestety ja chyba sama nadal w to wszystko nie wierzę. No o ten strach ze coraz wiecej osob wie a ja jeszcze przed prenatalnymi.....

Kurcze, zastanowiłaś/przedtraszyłaś mnie bo w tamtej ciąży nosiłam łańcuszek na szyji i mój synek urodził się z pępowiną owiniętą wokół szyji - to pewnie zbieg okoliczności ale zastanowienie teraz przyszło...
Nie wierzę w przesądy, mój partner też ale chyba sciągnę łańcuszek i założę go znów po porodzie...
serio? Ja mam lancuszek na szyi nawet nie wiedzialam o takim durnym zabobonie🤨

weszłam już w 12tc i czuję się coraz lepiej, więc i chęć do gotowania wróciła :) ja ogólnie bardzo lubię gotować i piec ciasta :) jakiś czas temu zaczęłam robić torty i tez się w to trochę wkręciłam do tego stopnia, że nawet sobie kupiłam talerz obrotowy i szpatułki do gładzenia 🙈🙈😁😁😂 oczywiście miewam takie dni, że nie chce mi się stać przy garach i idę na łatwiznę zamawiając pizze albo gotując pierogi z paczki 😝😝😝 teraz jeszcze niedługo czeka mnie roczek syna, więc trochę sobie postoje znowu w kuchni, bo wszystko będę robiła sama, ale na szczęście dla niewielkiej grupki gości 😊😊😊🙈

Ja dziś 12+0 i zero chęci do gotowania itd ale ja tego, nie lubię robić a teraz to, już wogole.... Dramat w wymyślaniu co dziś na obiad zero pomysłów.. Dziś ziemniaczki, udka i sałatka ale mi się tego nawet jeść nie chciało. Ale jak mi ktoś ugotuje to chętnie zjem :)

reklama
Czesc dziewczyny;) Bylam wlasnie u rodziców z radosną nowiną🤩 Radość ogromna no i dostalam opiernicz ze dopiero teraz im powiedzialam😋😬 Niestety ja chyba sama nadal w to wszystko nie wierzę. No o ten strach ze coraz wiecej osob wie a ja jeszcze przed prenatalnymi.....
Mam dokładnie tak samo. Wiedza rodzice, jeden z braci no i w pracy ale też mam obawy. Tym bardziej że czuje się nad wyraz dobrze... Jutro prenatalne. Jak będzie dobrze to powiem drugiemu z braci. Mam nadzieję że po badaniach poczuje się pewniej:)

Do góry