reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

A ja mam pytanie do mam, ktore juz rodzily ;)
Spotkalam sie dzis z teoria, ze wiekszosc pierworodek rodzi po terminie.
Jak to bylo u Was? :)
Pierwszy był syn. Urodzony w 42 tygodniu, 10 dni po terminie. Córka 3 dni po terminie.

Ja nie wiem co się z moją małą dzieje? Co godzinę pobudki z krzykiem w nocy. Tylko jak ją wezmę do nas do łóżka to ładnie śpi. Od maleńkiego spała najpierw w kołysce albo w koszu a potem w swoim łóżeczku. Chodzę nieprzytomna a jutro jej roczek. Robimy w mojej ukochanej stajni, taki w rustykalnym charakterze, z cateringiem, ale jednak choćby dekoracje muszę ogarnąć a momentami nie wiem jak się nazywam.

reklama
Co do tętna i bicia serca to już wcześniej wam o tym pisałam jakie są normy w podręcznikach medycyny czyli od 120 do nawet 195 na minutę (na początku ciąży 60-80) po 9 tygodniu powoli tętno się normuje. Także tym się nie martwcie, ponieważ na tak początkowym etapie ciąży tętno ciągle się zmienia :)

Dzisiaj mam wizytę o 11:20 u innego lekarza czy pojawiło się serduszko, także trzymajcie kciuki! Są małe szanse, ale staram się być dobrej myśli i nie stresować.

Ja miałam 81... Doktor mówiła że super... Ty faktycznie masz wysoką😔
Sprawdziłam wyniki - ja w tej pierwszej ciąży z poronieniem miała na czczo 97, po 1h 253, po 2 h 190, a potem w grudniu miałam powtarzane (bez ciąży) i było na czczo 98, po 1h 264 po 2h 219. Tak więc tu i tu była kaszana, ale jak widzisz teraz jestem na diecie i na noc mam tylko malutką dawkę insuliny i jestem w stanie normy utrzymać - oczywiście u kazdego może być inaczej, ale dieta działa cuda:)

Co do tętna i bicia serca to już wcześniej wam o tym pisałam jakie są normy w podręcznikach medycyny czyli od 120 do nawet 195 na minutę (na początku ciąży 60-80) po 9 tygodniu powoli tętno się normuje. Także tym się nie martwcie, ponieważ na tak początkowym etapie ciąży tętno ciągle się zmienia :)

Dzisiaj mam wizytę o 11:20 u innego lekarza czy pojawiło się serduszko, także trzymajcie kciuki! Są małe szanse, ale staram się być dobrej myśli i nie stresować.
Pewnie, ze trzymamy!😉 a ta betę w końcu robiłaś?

Pochwalilam się chyba wczoraj, że mnie wcale brzuch nie boli :) wczoraj mnie rozbolał ciagnela macica chyba z każdej strony nawet no spa nie pomogla, dziś czuje kucie takie bardziej pośrodku, i teraz pytanie do dziewczyn ponad 8tydz kuje Was intensywnie Macica jakby ktos Wam gwozdzie wbijal?
U mnie wczoraj tak było, wręcz czulam to klucie po samą dziurkę, doslownie. 🤦‍♀️ Ale dziś już jest lepiej.

Właśnie też myslalam o tym czy to nie ciazowy katar ale mam ze tak powiem wodnisty bo oprócz kataru mi nic nie dolega i sama niewiem... Tym bardziej ze dwa dni przed katarem leciala mi krew z nosa ni z tego ni z owego, a Ty masz poprostu zapchany nos czy typowo katar lecacy z nosa :)
Zapchany mam cały czas, katar leci ale nie ciągle, no i znak rozpoznawczy czyli właśnie dość częste krwawienia z nosa (poza ciążą nigdy nie leci mi krew z nosa) 😊

reklama
Do góry