reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Wiecie dla mnie to jest teraz koszmar... W poronionej ciąży byłam chora, lekarze twierdzili ze moze byc to przyczyną ze mialam to przeziębienie a mialam intensywniejszy katar, po roku od poronienia wkoncu sie przełamaliśmy po tym smutku i znów... Na tym samym etapie przeziębienie i katar :( zamartwiam sie cosziennie i plakac mi sie chce ze życie jest niesprawiedliwe

A jak macie sama wizytę Bez usg to mierzy wam chociaż serduszko tym detektorem? Bo u nas tak
Dowiem się dziś na wizycie, bo mam druga wizyte od kiedy wiem że jestem w ciąży, na pierwszej byłam bardzo wcześnie bo na początku 5 tygodnia, później dostałam skierowanie na usg żeby zrobić i po miałam się pojawić na kolejnej wizycie, także dzisiaj dowiem się jak to będzie wyglądać. Nie wiedziałam nawet że tak się robi na wizytach, w sumie bym się ucieszyła przynajmniej bym wiedziała że serduszko bije ale jak to jest to nie wiem. Dam znać po wizycie 😉

Wiecie dla mnie to jest teraz koszmar... W poronionej ciąży byłam chora, lekarze twierdzili ze moze byc to przyczyną ze mialam to przeziębienie a mialam intensywniejszy katar, po roku od poronienia wkoncu sie przełamaliśmy po tym smutku i znów... Na tym samym etapie przeziębienie i katar :( zamartwiam sie cosziennie i plakac mi sie chce ze życie jest niesprawiedliwe
Przejdzie i bedzie dobrze, kuruj sie czosnek miód i zobaczysz ze szybko minie. Moze masz juz jakies nawet przeciwciala, nie znam sie od strony mwdycznej, ale nie oslabiaj sobie psychiki, bo wtedy jestes słabsza, organizm musi być silny. 😘

Ale brałaś coś wtedy na to przeziębienie? Mi też się jakiś katar zrobił...jak tam czytam to nie jest dobrze... :/

Tak!!! Ja mam nospe 3 x 1 i tak czuje kłucie raz po lewej (tu jest Dzidzia❤), raz na środku, raz po prawej! Czasami az mocniej! Nie jest to ciągły ból, tylko cyk i znika. Dzis zapytam o to lekarkę. Ale juz @Monika2211 pytala i to ma nas nie martwić, ze to normalne ze tam Dzidzia rosnie i macica się powiększa . 😃

Dokładnie tak jest ☺️ Właśnie miałam napisać, że Dzidziu i ja jesteśmy weterankami właśnie takich bóli 😄 Dziś też już mnie nawala, ale tak jak Dzidziu pisała, rozmawiałam z lekarzem i jest to nieprzyjemne ale najzupełniej normalne i wynika z tego, że w środku ma miejsce intensywny rozrost. Jedyny ból, który powinien niepokoić to bardzo silne skurcze, natomiast kłucie, rozciąganie, rozpieranie, ciągniecie są normalne.

reklama
Do góry