reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

A ja mam pytanie do mam, ktore juz rodzily ;)
Spotkalam sie dzis z teoria, ze wiekszosc pierworodek rodzi po terminie.
Jak to bylo u Was? :)
Pierwszy był syn. Urodzony w 42 tygodniu, 10 dni po terminie. Córka 3 dni po terminie.

Ja nie wiem co się z moją małą dzieje? Co godzinę pobudki z krzykiem w nocy. Tylko jak ją wezmę do nas do łóżka to ładnie śpi. Od maleńkiego spała najpierw w kołysce albo w koszu a potem w swoim łóżeczku. Chodzę nieprzytomna a jutro jej roczek. Robimy w mojej ukochanej stajni, taki w rustykalnym charakterze, z cateringiem, ale jednak choćby dekoracje muszę ogarnąć a momentami nie wiem jak się nazywam.

reklama
Co do tętna i bicia serca to już wcześniej wam o tym pisałam jakie są normy w podręcznikach medycyny czyli od 120 do nawet 195 na minutę (na początku ciąży 60-80) po 9 tygodniu powoli tętno się normuje. Także tym się nie martwcie, ponieważ na tak początkowym etapie ciąży tętno ciągle się zmienia :)

Dzisiaj mam wizytę o 11:20 u innego lekarza czy pojawiło się serduszko, także trzymajcie kciuki! Są małe szanse, ale staram się być dobrej myśli i nie stresować.

Ja miałam 81... Doktor mówiła że super... Ty faktycznie masz wysoką😔
Sprawdziłam wyniki - ja w tej pierwszej ciąży z poronieniem miała na czczo 97, po 1h 253, po 2 h 190, a potem w grudniu miałam powtarzane (bez ciąży) i było na czczo 98, po 1h 264 po 2h 219. Tak więc tu i tu była kaszana, ale jak widzisz teraz jestem na diecie i na noc mam tylko malutką dawkę insuliny i jestem w stanie normy utrzymać - oczywiście u kazdego może być inaczej, ale dieta działa cuda:)

Co do tętna i bicia serca to już wcześniej wam o tym pisałam jakie są normy w podręcznikach medycyny czyli od 120 do nawet 195 na minutę (na początku ciąży 60-80) po 9 tygodniu powoli tętno się normuje. Także tym się nie martwcie, ponieważ na tak początkowym etapie ciąży tętno ciągle się zmienia :)

Dzisiaj mam wizytę o 11:20 u innego lekarza czy pojawiło się serduszko, także trzymajcie kciuki! Są małe szanse, ale staram się być dobrej myśli i nie stresować.
Pewnie, ze trzymamy!😉 a ta betę w końcu robiłaś?

Pochwalilam się chyba wczoraj, że mnie wcale brzuch nie boli :) wczoraj mnie rozbolał ciagnela macica chyba z każdej strony nawet no spa nie pomogla, dziś czuje kucie takie bardziej pośrodku, i teraz pytanie do dziewczyn ponad 8tydz kuje Was intensywnie Macica jakby ktos Wam gwozdzie wbijal?
U mnie wczoraj tak było, wręcz czulam to klucie po samą dziurkę, doslownie. 🤦‍♀️ Ale dziś już jest lepiej.

Właśnie też myslalam o tym czy to nie ciazowy katar ale mam ze tak powiem wodnisty bo oprócz kataru mi nic nie dolega i sama niewiem... Tym bardziej ze dwa dni przed katarem leciala mi krew z nosa ni z tego ni z owego, a Ty masz poprostu zapchany nos czy typowo katar lecacy z nosa :)
Zapchany mam cały czas, katar leci ale nie ciągle, no i znak rozpoznawczy czyli właśnie dość częste krwawienia z nosa (poza ciążą nigdy nie leci mi krew z nosa) 😊

reklama
Do góry