reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Wiesz co moj maly ma 2 lata i 9 m, nie był w żłobku tylko ze mna caly czas, poszedł do przedszkola, jest mega kontaktowy, dogaduje sie z dziećmi a Panie mowia ze takiego dziecka to tylko pogratulować, wręcz w szkole czuje sie jak ryba w wodzie a też martwiłam sie bo caly czas byl ze mna a tu niespodzianka uwielbia przedszkole i w dodatku zawsze ze wszystkimi sie dzieli nawet swoim jedzeniem😀. Tak wiec to chyba chodzi o charakter
Plusem jest rozwój, po tygodniu widzę ze duzo sie uczy jest taki ogarniety, czas spędzony z dziecmi jwst dla niego super, a ja mam czas zarówno teraz w ciąży jak się kiepsko czuje i będę mieć później przy 2 dziecku ale ja go puszczam do 12.30 bo później jest ogromnie zmęczony i szkoda mi go
Myślę ze zlobek w tym wieku jest ok ale na cały dzień to jednak za długo,
Co do sklepu moj jak sie uprze ze chce cos np samochód poprostu odkladam i niech sobie płaczę popłakał raz drugi i potem juz nie brał nic, krzywda mu sie nie dzieje jak chwile poplacze a musi znac jakies zasady :) ja w tym czasie nie zwracam uwagi na płaczki i zachowuje stoicki spokoj
Ja nam rozwiane wątpliwości. Moje dziecko bedzie musialo pewnie isc do żłobka juz po roku

Byłam za zakupach, przed z małym zaliczyliśmy 3place zabaw.. Wkoncu się wykończył i wskoczył do wózka po moich 3km to on zrobił z 5km🤣😜 nooi miałam robić dziś i na jutro placki ziemniaczane z leczem ale kurde zapomniałam cukini 🤣 no i dupa siedzę i myślę co zrobić innego na obiad zanim mój wróci z pracy, a leczo zrobię wieczorem na jutro, bo nie chce mi się już ruszyć, siedzę i wcinam paluszki serowo cebulowe a mały ze mną 🤣

Oj współczuję pewnie nie mogłaś się doczekać wizyty :-(

Co do wychowania to to jest najtrudniejsze zadanie w życiu. I sposoby jeszcze trzeba dopasować do konkretnego dziecka, bo nic nie działa tak samo na każdego. Piszecie o dzieleniu się, jak tak patrze na te moje 2 latki w przedszkolu, to tam za grosz dzielenia się nie ma, ale wyrywanie z rąk na porządku dziennym :-)
No pewnie, czekałam na wizytę juz od poprzedniej😂 w końcu zadzwoniłam, żeby mnie umówiły do innego i najwcześniejszy termin jaki znalazły to 28 września😡 z jednej strony w pierwszej ciazy właśnie na tym etapie tez szlam z takim odstępem czasowym, ale teraz juz sie nastawiłam, zreszta po cos kazał mi przyjść wcześniej... 28 bede w 12 tygodniu, a potem juz u mojego 8 października w 14 tygodniu. Ciekawa jestem czy ten inny lekarz będzie mi robił usg prenatalne...

I do tego żłobka to możemy go dawać max 4dni, Środa wolna taki system tu maja🤷🏼‍♀️
Więc zobaczymy w pon co ta babeczka powie, też myślę, że najlepiej by było go dawać od 8-13,potem on będzie padnięty a co dopiero do 18..🤷🏼‍♀️

Ogólnie to sie wkurzyłam i kupiłam detektor tętna płodu😜 i tak wyjdzie mnie taniej niż by wyszła dzisiejsza wizyta... A znając życie to babki z rejestracji nie ogarniają i mój gin tego 8 października je zjedzie, ze mnie na wcześniej nie umówiły...

reklama
@Patii_666 mieszkasz we francji? 😂 tam też środy wolne

Moja poszła do żłobka jak miała 14 miesięcy, bo ja czułam, że jak nie wrócę do pracy to zwariuje i w pracy odżyłam, ale po roku czasu z koroną i chorobami, gdzie potrafiła być tylko tydzień w żłobku na miesiąc, dalej nie jest zadowolona z tego, że musi chodzić, pomimo tego, że później się tam super bawi. I po tym roku też nie widzę, by była jakoś bardziej otwarta na dzieci i chciała się dzielić, ale może mi się trafił trudny przypadek ;) Ja twierdzę, że krzywdy tam nie ma, a może się lepiej rozwijać, bo ja tyle cierpliwości i pomysłów nie mam, nie mówiąc o tym jak jedna opiekunka pięknie śpiewa 😍 i później moja w domu też tańczy i śpiewa :)

Do góry