reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dzisiaj robiłam krzywą cukrową i wszystkie wyniki powyżej normy i to sporo jestem załamana ryczeć mi się chce :( :(
Tak wcześnie? Masz wskazania? Jak wyniki?
W poprzedniej ciąży miałam na pograniczu, ale i tak ograniczyłam cukry i badałam sobie ich poziom. Samo badanie miałam w 24 tygodniu mimo iż że względu na wiek powinnam wcześniej. Mój lekarz stwierdził, że nie potrzebuję tego wcześniej.

@marcelak biorę Femibion Natal 1.

Tak wcześnie? Masz wskazania? Jak wyniki?
W poprzedniej ciąży miałam na pograniczu, ale i tak ograniczyłam cukry i badałam sobie ich poziom. Samo badanie miałam w 24 tygodniu mimo iż że względu na wiek powinnam wcześniej. Mój lekarz stwierdził, że nie potrzebuję tego wcześniej.

@marcelak biorę Femibion Natal 1.
Tak miałam z tym całym pakietem od gina zleconą glukozę i wyszła 108 i w związku z tym od razu na krzywą i tu ponad 20 jednostek powyżej normy. Już mam umówionego diabetologa na 22.09

Ja dziś dziewczyny mam jakiś dobry dzień, od 2 dni nie mam mdłości, chwilę się nawet martwiłam ale powiedziałam do siebie kobieto ciesz się z tego a nie szukasz problemu 😂 nawet dziś miałam siłę ogarnąć mieszkanie więc dobry dzień. Jutro wizyta u mojego lekarza, nie mogę się doczekać, wcześniej się stresowałam jakoś ale w końcu powiedziałam sobie co ma być to będzie więc jestem dobrej myśli ☺️ szkoda tylko że u mnie usg jest oddzielnie, a ostatnie miałam pod koniec 6 tygodnia i lekarz mówił że za 6 tygodni więc trzeba cierpliwie czekać jak trzeba będzie, chyba że mój lekarz się zlituje i da skierowanie żeby wcześniej zrobić to przynajmniej zobaczę moje maleństwo szybciej ☺️☺️
Ja tez od dwoch dni nie mam mdlosci. W zasadzie tylko znuzenie i apetyt zostalo...aaa zapomnialam o cyckach te bolą niezmiennie. Ciesze z tego powodu baaardzo:)

Tak miałam z tym całym pakietem od gina zleconą glukozę i wyszła 108 i w związku z tym od razu na krzywą i tu ponad 20 jednostek powyżej normy. Już mam umówionego diabetologa na 22.09
To trzymam kciuki za wytrwałość 🙂 mnie najbardziej skakała po ziemniaku.

Zdarzyło Wam się plamić po badaniu? Kurczę, wcześniej tego nie miałam. Teraz co badanie to plamię. Za pierwszym razem mało zawału nie dostałam.

Kochane dziewczynki bardzo mi przykro ale jeszcze sie ze mna tu pomeczycie troche;)
Jestem po skanie wszytko ok,serce szybko bije,juz sie robi pepowina.Lekarka mowi ze narazie nie mam do niej przychodzic bo nie ma powodow.wielka ulga:)
9+1 idzie rowno z poprzednim skanem

Wszystko będzie dobrze ❤ Pisz jak tylko wyjdziesz 😊😘
Wizyta kontrolna u prowadzącej także także bez USG, ale zbadała mnie, że wszystko w porządku ❤ drogi rodne czyste, tj. w porządku, brzuch miękki. Przepisała kolejne badania krew morfologia toxo TSH badanie ogólne moczu, po prenatalnych dwa tygodnie później następne USG. Powiedziała, że w kwestii szczepionki na grypę jest za, tylko jeszcze nie teraz najwcześniej II trymestr, po 14.tygodniu.

Kochane dziewczynki bardzo mi przykro ale jeszcze sie ze mna tu pomeczycie troche;)
Jestem po skanie wszytko ok,serce szybko bije,juz sie robi pepowina.Lekarka mowi ze narazie nie mam do niej przychodzic bo nie ma powodow.wielka ulga:)
9+1 idzie rowno z poprzednim skanem
Nooo i to jest wiadomość! Ale radość!❤❤ Gratulacje ! 😍

reklama
Do góry