reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Boze,laski tak nas czytam i chyba sie nie dziwie ze te skany to panstwowe dopiero w 12 tygodniu robia bo to tylko tyle stresu.porownywanie bety,pecherzykow,tygodni wielkosci.. chyba to nie na moje nerwy.Wizyte mam dopiero we wtorek i nie wiem co tam bedzie,tak sie zastanawiam czy nie wrocic na forum jak juz cos bede wiedziala albo jeszcze pozniej.bo nawet jak bede miec zarodek to bede porownywac wymiary z waszymi,pozniej jesli cudem bedzie serce to ile bije na minute,chyba sobie odlacze internet do 12 tygodnia

reklama
Boze,laski tak nas czytam i chyba sie nie dziwie ze te skany to panstwowe dopiero w 12 tygodniu robia bo to tylko tyle stresu.porownywanie bety,pecherzykow,tygodni wielkosci.. chyba to nie na moje nerwy.Wizyte mam dopiero we wtorek i nie wiem co tam bedzie,tak sie zastanawiam czy nie wrocic na forum jak juz cos bede wiedziala albo jeszcze pozniej.bo nawet jak bede miec zarodek to bede porownywac wymiary z waszymi,pozniej jesli cudem bedzie serce to ile bije na minute,chyba sobie odlacze internet do 12 tygodnia
Potem jeszcze liczenie ruchów, 🤣na mnie akurat to nie wpływa, nie jestem taka panikara, Omijam te wpisy bo nie chce się zagłębiać i zwariować, pierwsza ciąże miałam bezstresowa, bez porównań itd i w tej też nie będę tego robić bo oszaleje,, 😜

Potem jeszcze liczenie ruchów, 🤣na mnie akurat to nie wpływa, nie jestem taka panikara, Omijam te wpisy bo nie chce się zagłębiać i zwariować, pierwsza ciąże miałam bezstresowa, bez porównań itd i w tej też nie będę tego robić bo oszaleje,, 😜
Ja pierwsza ciaze to wogole tez bez stresu bez forum bez porownan ale to 10 lat temu.teraz za duzo dla mnie bo siedzi mi to gdzies w glowie

Do dziewczyn, które miały/mają problem z tarczycą. Przed ciążą miałam TSH na poziomie 2.9, dostałam od gin Euthyrox 25 i spadło do 1.93. Jak tylko dowiedziałam się o ciąży znowu zbadałam TSH i wynik był taki sam, był to 30 dc. Myślicie że powinnam mieć większą dawkę Eutyroxu? Cały czas biorę 25. Pierwsza wizytę u gin mam dopiero na 03.09, będzie to 7+4.
Ja nigdy wczesniej nie brałam, bo nie wiedzialam ze moge mieć z tym problem i ze w ciazy niższe normy, a że TSH mi wyszło 3,7 to lekarz od razu mi dał Euthyrox 50. Ciekawa jestem do ilu mi to zbije. Musze to niedługo sprawdzić. Myślę że jak masz 1,93 to ok i możesz poczekać na wizytę u lekarza, ale nie jestem ekspertem :)

Dokładnie 😛 ja też te wpisy omijam bo idzie zwariować 😂 przecież każda z nas jest inna i każda ciąża jest inna, nie da rady się tak porównywać 😳 do głowy by mi nie przyszło żeby porównywać czy mój pęcherzyk jest takiej samej wielkości jak innej forumki 🤦🏻‍♀️ Dziewczyny wrzućcie na luz, bo ten stres was wykończy! 🆘

Tez nie chce nic porównywać 😉 nawet mi to nie potrzebne ☺️ nawet jeśli coś będzie nie tak to nie mamy na to wpływu 😉 ja na razie to i się cieszę i się nie cieszę ☺️ tak staram sobie zbić czas z wami 😁 dziś u fryzjera obcięłam włosy o 10 cm 😅😂😂🤷🏻‍♀️ w domu się zastanawiam ściąć czy nie ściąć 😉 mówię a nie ... siedzę tam już na fotelu ... pani tnij 🤣

Ja przez 4 dni przed pierwszą wizyta u lekarza nie wchodziłam na forum wcale, bo mnie to przerosło :p

W Medicover online mialam.czat z położną. Napisala ze czasem ok 9 tygodnia pojawia się zarodek i mam czekac
Dziwne ze w 9 tyg, wtedy musiałoby się coś mocno poprzesuwać. W 9 tyg zarodek, to wyobraz sobie co by było widać na prenatalnych w 12 tyg, chyba tylko serce. Ciekawe jak to wtedy liczą jeśli wszystko się tak poprzesuwa
Tez nie chce nic porównywać [emoji6] nawet mi to nie potrzebne [emoji3526] nawet jeśli coś będzie nie tak to nie mamy na to wpływu [emoji6] ja na razie to i się cieszę i się nie cieszę [emoji3526] tak staram sobie zbić czas z wami [emoji16] dziś u fryzjera obcięłam włosy o 10 cm [emoji28][emoji23][emoji23][emoji2370] w domu się zastanawiam ściąć czy nie ściąć [emoji6] mówię a nie ... siedzę tam już na fotelu ... pani tnij [emoji1787]
Ja się tam ciesze ;-) jutro odbieram łóżeczko kokon i ochraniacz bo się trafiło w bardzo okazyjnej cenie :-) i w nosie mam to, że szybko, bo co ma być to będzie niezależnie od tego kiedy kupię rzeczy.

Dzisiaj dzień w biegu. Po pracy miałam 20 minut żeby się ogarnąć i zawieźć córkę do koleżanki, bo mieliśmy szkolenie z pracy, wróciłam ok.19.30 do domu. Prawie dzieci nie widziałam dzisiaj.
W pracy zaraz wszyscy będą wiedzieć o ciąży, bo jej nie ukrywam, ale też nie chodzę i nie gadam wszystkim. Dwie starsze babki ode mnie z działu pytały jak na wizycie powiedziałam, że wszystko ok i ze jest malutki na 1.5cm. Na to nadeszła druga i pyta co malutkie. Tamte siedziały cicho, zapytała w końcu mnie to jej powiedziałam, że dziecko. Zapytała się czy jestem w ciąży. Powiedziałam, że tak. Na to weszła inna i mówi, przechodziłam i słyszałam "w ciąży", kto jest w ciąży. Tez powiedziałam, że ja. Także powoli zaczynają się dowiadywać. Rozumiem osoby, które czekają z ta informacja do jakiegoś etapu. Jednak ja nie lubie kłamać i kręcić. Ktoś zapyta mnie wprost to odpowiem. Wolę to, niż gadanie za plecami.

reklama
Tez nie chce nic porównywać 😉 nawet mi to nie potrzebne ☺ nawet jeśli coś będzie nie tak to nie mamy na to wpływu 😉 ja na razie to i się cieszę i się nie cieszę ☺ tak staram sobie zbić czas z wami 😁 dziś u fryzjera obcięłam włosy o 10 cm 😅😂😂🤷🏻‍♀️ w domu się zastanawiam ściąć czy nie ściąć 😉 mówię a nie ... siedzę tam już na fotelu ... pani tnij 🤣
Też myślę czy trochę włosów nie ściąć :D U mnie nie ma czego żałować, bo mam włosy do połowy pośladków, także śmiało moge nawet z 20cm ciąć :D

Ja mam jutro wizyte u lekarza na nfz, zobaczymt co mi powie i czy bedzie też tak dmuchał na zimne jak ten, co prywatnie u niego byłam.

Byłam też wstępnie zapytać o te moją liste badań w labolatorium, wyliczyła mi, że okolo 550zł bede musiała zapłacić. Troche się przerazilam.. :o
Życzę dobrej nocy wszystkim :)

Do góry