reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Też myślę czy trochę włosów nie ściąć :D U mnie nie ma czego żałować, bo mam włosy do połowy pośladków, także śmiało moge nawet z 20cm ciąć :D

Ja mam jutro wizyte u lekarza na nfz, zobaczymt co mi powie i czy bedzie też tak dmuchał na zimne jak ten, co prywatnie u niego byłam.

Byłam też wstępnie zapytać o te moją liste badań w labolatorium, wyliczyła mi, że okolo 550zł bede musiała zapłacić. Troche się przerazilam.. :o
Życzę dobrej nocy wszystkim :)
Wow sporo to kosztuje

A jeszcze wracam z pytaniem. Co myślicie o ciepłych okładach na brzuch przy wzdeciach? Można kłaść cieply termofor na brzuch na tym etapie ciąży?

Też myślę czy trochę włosów nie ściąć :D U mnie nie ma czego żałować, bo mam włosy do połowy pośladków, także śmiało moge nawet z 20cm ciąć :D

Ja mam jutro wizyte u lekarza na nfz, zobaczymt co mi powie i czy bedzie też tak dmuchał na zimne jak ten, co prywatnie u niego byłam.

Byłam też wstępnie zapytać o te moją liste badań w labolatorium, wyliczyła mi, że okolo 550zł bede musiała zapłacić. Troche się przerazilam.. :o
tez pewnie mnie tyle prywatnie wyjdzie 🙈🙈🙈 kosmos

Myślę że musiałabyś wyłączyć do końca ciąży, z doświadczenia wiem że porównywanie i inne takie będą caly czas. Później będą badania prenatalne to znowu..... później będzie waga dziecka czy za małe czy za duże ... [emoji38][emoji1787]
Boze,laski tak nas czytam i chyba sie nie dziwie ze te skany to panstwowe dopiero w 12 tygodniu robia bo to tylko tyle stresu.porownywanie bety,pecherzykow,tygodni wielkosci.. chyba to nie na moje nerwy.Wizyte mam dopiero we wtorek i nie wiem co tam bedzie,tak sie zastanawiam czy nie wrocic na forum jak juz cos bede wiedziala albo jeszcze pozniej.bo nawet jak bede miec zarodek to bede porownywac wymiary z waszymi,pozniej jesli cudem bedzie serce to ile bije na minute,chyba sobie odlacze internet do 12 tygodnia

Już łóżeczko [emoji2957] wooow:D ja nic pewnie długo nie kupię, bo zwyczajnie nie mam gdzie tego trzymać:(
Dziwne ze w 9 tyg, wtedy musiałoby się coś mocno poprzesuwać. W 9 tyg zarodek, to wyobraz sobie co by było widać na prenatalnych w 12 tyg, chyba tylko serce. Ciekawe jak to wtedy liczą jeśli wszystko się tak poprzesuwa Ja się tam ciesze ;-) jutro odbieram łóżeczko kokon i ochraniacz bo się trafiło w bardzo okazyjnej cenie :-) i w nosie mam to, że szybko, bo co ma być to będzie niezależnie od tego kiedy kupię rzeczy.

Dzisiaj dzień w biegu. Po pracy miałam 20 minut żeby się ogarnąć i zawieźć córkę do koleżanki, bo mieliśmy szkolenie z pracy, wróciłam ok.19.30 do domu. Prawie dzieci nie widziałam dzisiaj.
W pracy zaraz wszyscy będą wiedzieć o ciąży, bo jej nie ukrywam, ale też nie chodzę i nie gadam wszystkim. Dwie starsze babki ode mnie z działu pytały jak na wizycie powiedziałam, że wszystko ok i ze jest malutki na 1.5cm. Na to nadeszła druga i pyta co malutkie. Tamte siedziały cicho, zapytała w końcu mnie to jej powiedziałam, że dziecko. Zapytała się czy jestem w ciąży. Powiedziałam, że tak. Na to weszła inna i mówi, przechodziłam i słyszałam "w ciąży", kto jest w ciąży. Tez powiedziałam, że ja. Także powoli zaczynają się dowiadywać. Rozumiem osoby, które czekają z ta informacja do jakiegoś etapu. Jednak ja nie lubie kłamać i kręcić. Ktoś zapyta mnie wprost to odpowiem. Wolę to, niż gadanie za plecami.

Tez nie chce nic porównywać [emoji6] nawet mi to nie potrzebne [emoji3526] nawet jeśli coś będzie nie tak to nie mamy na to wpływu [emoji6] ja na razie to i się cieszę i się nie cieszę [emoji3526] tak staram sobie zbić czas z wami [emoji16] dziś u fryzjera obcięłam włosy o 10 cm [emoji28][emoji23][emoji23][emoji2370] w domu się zastanawiam ściąć czy nie ściąć [emoji6] mówię a nie ... siedzę tam już na fotelu ... pani tnij [emoji1787]
Ja też dzisiaj idę na ścięcie i malowanie kompletnie bez żadnego konceptu [emoji1745][emoji1745] więc nie wiem jak będę wyglądać a co tam raz się żyje [emoji23][emoji23][emoji23]

Dziwne ze w 9 tyg, wtedy musiałoby się coś mocno poprzesuwać. W 9 tyg zarodek, to wyobraz sobie co by było widać na prenatalnych w 12 tyg, chyba tylko serce. Ciekawe jak to wtedy liczą jeśli wszystko się tak poprzesuwa Ja się tam ciesze ;-) jutro odbieram łóżeczko kokon i ochraniacz bo się trafiło w bardzo okazyjnej cenie :-) i w nosie mam to, że szybko, bo co ma być to będzie niezależnie od tego kiedy kupię rzeczy.

Dzisiaj dzień w biegu. Po pracy miałam 20 minut żeby się ogarnąć i zawieźć córkę do koleżanki, bo mieliśmy szkolenie z pracy, wróciłam ok.19.30 do domu. Prawie dzieci nie widziałam dzisiaj.
W pracy zaraz wszyscy będą wiedzieć o ciąży, bo jej nie ukrywam, ale też nie chodzę i nie gadam wszystkim. Dwie starsze babki ode mnie z działu pytały jak na wizycie powiedziałam, że wszystko ok i ze jest malutki na 1.5cm. Na to nadeszła druga i pyta co malutkie. Tamte siedziały cicho, zapytała w końcu mnie to jej powiedziałam, że dziecko. Zapytała się czy jestem w ciąży. Powiedziałam, że tak. Na to weszła inna i mówi, przechodziłam i słyszałam "w ciąży", kto jest w ciąży. Tez powiedziałam, że ja. Także powoli zaczynają się dowiadywać. Rozumiem osoby, które czekają z ta informacja do jakiegoś etapu. Jednak ja nie lubie kłamać i kręcić. Ktoś zapyta mnie wprost to odpowiem. Wolę to, niż gadanie za plecami.
W moim wypadku mam w kartę ciąży wpisany tylko termin porodu z USG termin OM mam wykreślony , właśnie żeby nikogo później nie zmyliło.

O kurcze ja też liczyłam to w diagnostyce nie całe 300 zł mi wyjdzie.

reklama

Pewnie ze tak ze trzeba mieć w nosie ze wcześnie, mi mowiono w 1 ciazy nie kupuj bo pech a teraz mam w nosie jak coś sie trafia jakieś ubranka to kupuje, jakas okazja, wole pomalutku cos kupowac bo cala ciaze chce się cieszyć tym to jest przyjemność niz potem wszystko naraz, mam oczywoscie wózek, łóżeczko itp po synu ale ubranka kupuje bo moj syn urodził sie w styczniu a tu bedzie wiosna pozatym mysle ze tez inna plec będzie🤣🤣🤣🤭🤭🤭

Do góry