reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Nutka jak tam? :-) ja robiłam drugi test, innej firmy. Kreska jest, ale ciężko powiedzieć czy ciemniejsza od wczorajszej. Kupilam od razu dwa opakowania (razem 4 testy), będę testować codziennie i wtedy będę miała jakieś porównanie.
Dzisiejsza noc była okropna. Nie mogłam zasnąć, budziłam się w nocy, zupełnie jak nie ja. Zazwyczaj wystarczy, że przyłożę głowę do poduszki i odlatuje. Mąż i dziecko też mieli problemy. Może pełnia była?
Moja kreska na teście nie ciemniała przez tydzień. Po tygodniu wyszła odrobinę ciemniejsza. Nie wiem, taki mocz chyba 😊 zamiast stresować się testami zróbcie betę i będzie wszystko jasne 👌
Po cichu gratuluję 🥰

reklama
Dzieki, ale nie mam opcji iść na betę, nie mieszkam w pl :-)

Pierwszy wczorajszy, dolny z dzisiaj
20200718_071522.jpeg

Został mi ostatni test, więc stwierdziłam, że poczekam jeszcze kilka dni. Wolę mieć pewny wynik niż się domyślać.
Jeśli chodzi o betę to nie lubię tego badania. Widok igły i krwi jest dla mnie ciężkim przeżyciem [emoji1] cykle mam krótkie 24/26 dni, dzisiaj mam 21, więc nie muszę długo czekać na ewentualną @. Kilka dni i będzie wszystko jasne.

Magnolia u Ciebie wszystko jasne, kreski ewidentnie wskazują ciążę [emoji123]

Ostatnia edycja:
Został mi ostatni test, więc stwierdziłam, że poczekam jeszcze kilka dni. Wolę mieć pewny wynik niż się domyślać.
Jeśli chodzi o betę to nie lubię tego badania. Widok igły i krwi jest dla mnie ciężkim przeżyciem [emoji1] cykle mam krótkie 24/26 dni, dzisiaj mam 21, więc nie muszę długo czekać na ewentualną @. Kilka dni i będzie wszystko jasne.

No to w ciazy będziesz musiała się zmagać z tą igłą dosyć często 😅🙈
Betę i tak często ginekolog zaleca robić na początku więc chyba nie unikniesz.. chyba że na wizytę pójdziesz dopiero koło 7/8tc

W sumie twój test podobny do mojego :-) daj znać jak już zatestujesz.

Kobitki powoli się tutaj melduję... fakt test wczoraj „10” wyszedł bardzo wyraźny a dzisiaj 20 baaardzo słaba... ale do okresu jeszcze 3 dni. Ciagle śpię i mam wilczy apetyt a jestem na codzień niejadkiem. Oby wszystko było ok i beta rosła 🥰

Kobitki powoli się tutaj melduję... fakt test wczoraj „10” wyszedł bardzo wyraźny a dzisiaj 20 baaardzo słaba... ale do okresu jeszcze 3 dni. Ciagle śpię i mam wilczy apetyt a jestem na codzień niejadkiem. Oby wszystko było ok i beta rosła [emoji3059]
Super! Trzymam kciuki za pozytywny rozwój :-) to Twoje pierwsze dziecko?

Super! Trzymam kciuki za pozytywny rozwój :-) to Twoje pierwsze dziecko?
dziękuje :) Tak pierwsze dlatego jestem trochę zagubiona co w pierwszej kolejności robić :) wizytę u lekarza mam dopiero w czwartek, biorę folik ale zastanawiam się czy zastąpić go prenatanolem uno bo mam zajady w kącikach ust.. ale z drugiej strony folik to lek a nie suplement diety

Kobitki powoli się tutaj melduję... fakt test wczoraj „10” wyszedł bardzo wyraźny a dzisiaj 20 baaardzo słaba... ale do okresu jeszcze 3 dni. Ciagle śpię i mam wilczy apetyt a jestem na codzień niejadkiem. Oby wszystko było ok i beta rosła 🥰
No to kciuki trzymamy

reklama
Nie pomogę w tym co się robi najpierw, bo ja mimo, że jestem juz w 3 ciąży, to żadnej nie miałam w Polsce :-)
dziękuje :) Tak pierwsze dlatego jestem trochę zagubiona co w pierwszej kolejności robić :) wizytę u lekarza mam dopiero w czwartek, biorę folik ale zastanawiam się czy zastąpić go prenatanolem uno bo mam zajady w kącikach ust.. ale z drugiej strony folik to lek a nie suplement diety

Do góry