reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

@Lili90 ja w pierwszej ciąży stosowałam *spam*, a oprócz tego to herbaty z domowym sokiem z czarnej porzeczki

@Martxx1 ja czuję się ogólnie ok, czasem mnie lekko mdli, ale nic strasznego, a tak to bóle zniknęły i aż się czasem zastanawiam czy naprawdę jestem w ciąży ;) Mam nadzieję, że dziś się wyjaśni :D Co prawda od częstego aplikowania luteiny przypałętała mi się jakaś infekcja i znów pewnie będę musiała czekać z zastosowaniem czegoś do 2 trymestru :/ A i zasypiam o 21, tak że nic nie mogę zobaczyć w tv, ale dla odmiany wczoraj się nastawiłam na oglądanie głupot i dobrnęłam do końca :D i poszłam spać o 24 ;)

reklama
Ja dziś mam wizytę o 14:40 i odliczam minuty 🙂 mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i usłyszę serduszko 🥰
dziewczyny, czy lekarz bez problemu dal Wam zwolnienie na początku ciąży?
Zależy od lekarza, od wykonywanej pracy i samopoczucia. Mnie zapytała gdzie pracuje i mimo dwoch poronień póki co mam chodzić do pracy, chyba, że coś będzie się działo, albo czekamy do kolejnej wizyty (7,09).

Co st
@Lili90 ja w pierwszej ciąży stosowałam *spam*, a oprócz tego to herbaty z domowym sokiem z czarnej porzeczki

@Martxx1 ja czuję się ogólnie ok, czasem mnie lekko mdli, ale nic strasznego, a tak to bóle zniknęły i aż się czasem zastanawiam czy naprawdę jestem w ciąży ;) Mam nadzieję, że dziś się wyjaśni :D Co prawda od częstego aplikowania luteiny przypałętała mi się jakaś infekcja i znów pewnie będę musiała czekać z zastosowaniem czegoś do 2 trymestru :/ A i zasypiam o 21, tak że nic nie mogę zobaczyć w tv, ale dla odmiany wczoraj się nastawiłam na oglądanie głupot i dobrnęłam do końca :D i poszłam spać o 24 ;)
Co stosowalas? Bo spam wyskoczył 🙈🙈

Ja dziś mam wizytę o 14:40 i odliczam minuty 🙂 mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i usłyszę serduszko 🥰
dziewczyny, czy lekarz bez problemu dal Wam zwolnienie na początku ciąży?
Mnie mój spytał jak sie czuje i spytał czy dać zwolnienie. Zawahalam sie, bo myslalam, ze jeszcze we wrześniu popracuje, ale zaraz sobie przypomniałam jak nieraz cały dzień przeleżałam z Mdłościami itd.i wzięłam😉

Dziewczyny powiedzcie mi bo strasznie boli mnie gardło i coś mnie rozkłada i katar ,co można w ciąży stosować? 🙈
Mi najbardziej pomagały płukanki z wodą i solą. Oraz dużo herbat z miodem i cytryną. Na chrypę łyżeczka miodu do buzi i przez chwilę pomagało. Na katar to chyba tylko sól fizjologiczna albo sól morska w spreju. Trzymaj się ciepło! ❤

reklama
Do góry