reklama
magnolia1505
Fanka BB :)
Powodzenia dla wszystkich pierwszoklasistów :-)
Moja w przyszłym roku zaczyna, w wieku 6 lat. Akurat się fajnie złożyło, bo będę w domu z maluszkiem, jak ona będzie kończyć wcześniej szkołę. Moja starsza córka juz w 4 klasie. Gdzie ten czas uciekł?
Moja w przyszłym roku zaczyna, w wieku 6 lat. Akurat się fajnie złożyło, bo będę w domu z maluszkiem, jak ona będzie kończyć wcześniej szkołę. Moja starsza córka juz w 4 klasie. Gdzie ten czas uciekł?
P
pożegnanie
Gość
@Agaataa ma rację! Badania czasami trzeba powtórzyć, ginekolog kiedyś powiedziała mi, że naprawdę do badania moczu trzeba się przygotować, bardzo dobrze podmyc, umyć ręcę, siku trochę najpierw puścić a dopiero po chwili łapać do badania,w żadną miskę a w pojemniczek, jak ciężko w fiolkę to w jałowy kubeczek (jak na posiew) i dopiero przelać.Spokojnie, napewno wszystko się dobrze ułoży . Infekcje w ciąży niestety bardzo często się zdarzają. Ja po zobaczeniu wyników byłam mega zaskoczona, bo codziennie pije samej wody 3 litry. Ale lekarka mnie uspokoiła że czasem wychodzi że ma się bakterie w moczu, a potem jak się powtarza wynik to nagle ich nie ma. Także będzie dobrze
@Czarna 36 możesz powtórzyć badania, np. w Alab laboratoria (płatnie, ale nie trzeba skierowania)?
P
pożegnanie
Gość
Dziewczyny czy któraś z was miała taki ból, pojawia się w okolicy podbrzusza lub jajnikow i promieniuje w okolice żołądka, tak na środek, są to kilkusekundowe jakby skurcze? Takie ukucia nie wiem ciężko to nazwać? Dzisiaj już któryś raz mi się zdarza, nie wiem czy to się wszystko rozciąga czy co nigdy czegoś takiego nie czułam,
Mam dzisiaj podobnie ale nie ciągnie do _żołądka. Też dziwne te bóle
Moze to jelitA ,ja też tak mam czasami i wiem ze to gastryczne bardziej niż związane z ciąża
Dziewczyny ja miewam wszystko po trochu, a to u góry brzucha i na środku mnie boli, wczoraj lewa strona, dzis prawa, wzdęcia i gazy daja czadu czasami, że mi się słabo robi. A dziś swędzi mnie brzuch w ciuchach w pizamie i po prysznicu i po basamie.Ja zauważyłam, że gdy boli mnie w ciąży w boku, to bardziej gdy występuje zaparcie czy jest nadmiar boli gazów, więc coś w tym chyba jest.
P
pożegnanie
Gość
Dodam jeszcze na dobranoc, że warto powtórzyć badania 29.07 robilam pierwsze badania w tym TSH wynik 2,031 kolejne 14.08 TSH 0,699. Zatem organizm reaguje sam. Śpicie dobrze Ja mam jutro USG!
Czarna 36
Skontaktuję sie z lekarzem i niech on juz zadecyduje. Moze i zle cos zrobilam oddajac probkę....Do tego wszystkiego pobolewa mnie ząb. Juz mi sie odechciewa wszystkiego Ech....@Agaataa ma rację! Badania czasami trzeba powtórzyć, ginekolog kiedyś powiedziała mi, że naprawdę do badania moczu trzeba się przygotować, bardzo dobrze podmyc, umyć ręcę, siku trochę najpierw puścić a dopiero po chwili łapać do badania,w żadną miskę a w pojemniczek, jak ciężko w fiolkę to w jałowy kubeczek (jak na posiew) i dopiero przelać.
@Czarna 36 możesz powtórzyć badania, np. w Alab laboratoria (płatnie, ale nie trzeba skierowania)?
Ana874
Miałam dokładnie to samo jak mój brat się urodził. Miałam t 5lat i nie lubiłam siedzieć na kolanach, jak odstawiłam buzi od mamy czy babci to się wycieralam jak się urodził, to chciałam tak jak On butelkę, mama robiła mi kaszle w niej, wiecznie wpychalam się na kolana i chcialam być calowana hihiA jeszcze co do pójścia w tył... historia z moich pierwszych dni życia:
Mój 6letni „w normie” brat, po moich urodzinach zaczął pic mleko z butelki i domagać się takiej samej opieki jaką moja mama zapewniała mnie-niemowlakowi.
Czy to nie uwstecznienie? przejaw buntu rozpieszczonego jedynaka
Ana874
O której masz? Ja też mam dziś USG i już się trzęse czy mój 5mm zarodek, który był tydzień temu ma się dobrze i bije Mu serce...Dodam jeszcze na dobranoc, że warto powtórzyć badania 29.07 robilam pierwsze badania w tym TSH wynik 2,031 kolejne 14.08 TSH 0,699. Zatem organizm reaguje sam. Śpicie dobrze Ja mam jutro USG!
Monika2211
O kurczę! Aż taka różnica?! Mi TSH wyszło 2,32 więc chyba w normie?Dodam jeszcze na dobranoc, że warto powtórzyć badania 29.07 robilam pierwsze badania w tym TSH wynik 2,031 kolejne 14.08 TSH 0,699. Zatem organizm reaguje sam. Śpicie dobrze Ja mam jutro USG!
reklama
P
pożegnanie
Gość
13:15 od godziny nie śpię, czytam, ale nie usypia mnie, tylko jeść mi się zachciało .O której masz? Ja też mam dziś USG i już się trzęse czy mój 5mm zarodek, który był tydzień temu ma się dobrze i bije Mu serce...