reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

U mnie jest to samo ;-) w kinie tez byłam na tej nowej wersji. Nawet byłam w stanie nie zmieniać biletów na samolot, jeśli okazałoby się, że nie zdążę na seans [emoji23] ale średnio mi się ta nowa wersja podoba.
Super, Kocham Króla Lwa! Bajka dzieciństwa oglądana milion razy a i tak z chęcią do niej wracam. W tamtym roku z siostrą byłyśmy w kinie na nowej wersji. Sala pełna rodziców z dziećmi a my we dwie. Na sam początek gęsia skórka, śmiech, płacz, łzy[emoji28] czekam z niecieepliwošcią aż syn dorośnie i obejrzy ze mną :) a i oczywiście wszystkie piosenki znam na pamięć i czasem sobie je puszczam[emoji85]

reklama
Dziewczyny a z innej beczki. Ma któraś z Was cysty na jajnikach? Mnie wyszło 5 z czego jedna 9x4cm. Jeśli tak, macie jakieś objawy? Biore duphaston i luteine. Niestety bez reakcji . Trochę się boję, że będą mi je usuwac w trakcie ciąży.. Plamię, boli mnie brzuch ale z ciążą (póki co) jest ok.

Ja mam torbiela 4cm i gin gadała że w takiej ciąży się z tym nic nie robi że same się wchłaniają przeważnie, ja biore luteinę tylko i hmm objawy chyba żadnych czasem mnie ten jajnik zakłuje ale w dziewczyny też piszą że ich tam kłuję mimo braku torbielą/cysty.

Wow, fajnie, że Ci się jednak udało na kwiecień :) gratulację. Co do bety, to ja się nie znam, ale logicznie rzecz biorąc to liczą od zapłodnienia. Zobacz beta przy ciąży wynosi conajmniej 5. Jeśli pójdziesz za wcześnie na betę, to będziesz miała mniej niż 5, a będziesz już w teoretycznie 2 tyg ciąży. Tego w tabeli nie ma.
We wtorek mam wizytę, to wszystko się wyjaśni, ale dzięki za odp. [emoji4]
Chciałam być w ciąży, a teraz gdy w niej jestem to wcale się nie cieszę. Wręcz przeciwnie, mam takiego doła....mam nadzieję, że to hormony i za jakiś czas będzie lepiej, bo na chwilę obecną to ogarnia mnie czarna rozpacz.

Pamiętam Cię najbardziej z tej grupy, super że nadal tu jesteś z malenstwem i że u Was wszystko ok [emoji4]

We wtorek mam wizytę, to wszystko się wyjaśni, ale dzięki za odp. [emoji4]
Chciałam być w ciąży, a teraz gdy w niej jestem to wcale się nie cieszę. Wręcz przeciwnie, mam takiego doła....mam nadzieję, że to hormony i za jakiś czas będzie lepiej, bo na chwilę obecną to ogarnia mnie czarna rozpacz.

Pamiętam Cię najbardziej z tej grupy, super że nadal tu jesteś z malenstwem i że u Was wszystko ok [emoji4]

Pewnie hormony Ci buzują, jak to w ciąży :) ja też mam czasami takie mysli, że może lepiej by było nie. A za chwilę jestem cholernie szczęsliwa. A później znów myślę, a co jak nie damy rady finansowo? Mimo, że problemów nie mamy, idzie dobrze, jest lepiej niż było, a mnie ogarniają wątpliwości. Wtedy wylewam żale mężowi, on mnie uspokaja i na chwilę jest ok. Rozmawiałaś o tym ze swoim mężem? Czasami potrzebujemy głosu, który przemówi nam do rozsądku :)

Jakby nie patrzeć, to chyba z nas wszystkich tu obecnych, to mój komentarz na tej grupie był pierwszy :) Fajnie Cię znowu widzieć i mam nadzieję, że dotrwamy do kwietnia :) Choć ja ostatnio sprawdziłam sobie spod jakiego znaku będzie moje dziecko (nie wierze w horoskopy, tak dla rozrywki) to okazało się, że baran. A dziecko baran to nie do końca takie grzeczne. Pisali, że wszędzie go pełno, nie słucha rodziców, musi się nauczyć na swoich błędach itd. Chyba jednak wolałabym urodzić przed 21 marca zanim się zacznie baran 😂
A tak swoją drogą, to te opisy znaków zoodiaku sprawdzają sie w przypadku dwójki moich dzieci. Oby to bym tylko przypadek :D a baran był aniołkiem :D

No właśnie, jak to jest z tą pokrzywą? My kupiliśmy, jednak dowiedzieliśmy się, że w ciąży nie powinno się jej pić.

○●○●○●○●
Stosowanie pokrzywy w ciąży może sprzyjać krwawieniu i zwiększać ryzyko poronienia, dlatego niektórzy odradzają picie herbaty z pokrzywy w I trymestrze ciąży (dopuszczając ją w późniejszej ciąży). Według niektórych źródeł działanie poronne jest związane z przyjmowaniem dużych ilości pokrzywy. Są też opinie, że picie naparu z pokrzywy może nieść ryzyko przedwczesnego porodu, dlatego lepiej nie stosować go przez całą ciążę.
Pokrzywa zawiera związki, które mogą naśladować działanie insuliny, z tego względu może wpływać na poziom cukru we krwi i zakłócać leczenie cukrzycy ciążowej.
Pokrzywa może wywołać łagodne zaburzenia żołądkowo-jelitowe w postaci nudności czy biegunki lub skórne reakcje alergiczne np. swędzenie i wysypkę.
Pokrzywa zawiera bardzo dużo wit. A.
Dziwne. Ja czytalam wiele artykułów o tym co pic w ciazy i mam zupełnie inne informacji. Lekarzowi tez mowilam ze pije i nie skomentował żeby nie pic.
O np tutaj
Pokrzywa w ciąży- WP Parenting

Hejo my po usg, termin zmienił się na 05.04, dzidzia goni jak szalona przez 5dni z 13mm wkoczylo na 21 prawie, i wygląda już całkiem inaczej, nóżkami ani rączkami nie wierciło, ale nie wiem czy to na usg już nóżki widać czy pępowinę? Już bardziej czuje ta ciąże po takim usg, dostałam skierowanie na badania krwi, mamy pomyśleć czy robimy testy genetyczne, w pierwszej ciąży robiłam NIPT ALE teraz jakoś szkoda mi prawie 200e,no nie wiem pomyślimy.. Kolejne usg mam 12.09,polozna mówiła że to nie możliwe że mi się brzuch stawia ze to najprędzej mięśnie, śmiała się ze ta ciąża nadrabia za tamta, i że to hormony to że mi się słabo robi jak chwilę stoję, i jak będę więcej wymiotować to żeby rodzinny przepisał coś na mdłości bo muszę funkcjonować przy dwu latku jakoś 😜
Czy dobrze pamiętam że wcześniej miałaś termin na 8.04.?
Bo ja wczensiej mialam na 8.04. A ma czwartkowym USG zmieniło się też na 5.04. :D
Ale wiadomo że to się będzie zmieniać i e kartę ciazy wpisal 8.04.

Pewnie hormony Ci buzują, jak to w ciąży :) ja też mam czasami takie mysli, że może lepiej by było nie. A za chwilę jestem cholernie szczęsliwa. A później znów myślę, a co jak nie damy rady finansowo? Mimo, że problemów nie mamy, idzie dobrze, jest lepiej niż było, a mnie ogarniają wątpliwości. Wtedy wylewam żale mężowi, on mnie uspokaja i na chwilę jest ok. Rozmawiałaś o tym ze swoim mężem? Czasami potrzebujemy głosu, który przemówi nam do rozsądku :)

Jakby nie patrzeć, to chyba z nas wszystkich tu obecnych, to mój komentarz na tej grupie był pierwszy :) Fajnie Cię znowu widzieć i mam nadzieję, że dotrwamy do kwietnia :) Choć ja ostatnio sprawdziłam sobie spod jakiego znaku będzie moje dziecko (nie wierze w horoskopy, tak dla rozrywki) to okazało się, że baran. A dziecko baran to nie do końca takie grzeczne. Pisali, że wszędzie go pełno, nie słucha rodziców, musi się nauczyć na swoich błędach itd. Chyba jednak wolałabym urodzić przed 21 marca zanim się zacznie baran 😂
A tak swoją drogą, to te opisy znaków zoodiaku sprawdzają sie w przypadku dwójki moich dzieci. Oby to bym tylko przypadek :D a baran był aniołkiem :D
cześć ja mam synka urodzone 7 kwietnia i ci powiem ze najgrzeczniejszy z całej rodziny 🥰 słucha się mogę na niego liczyć teraz cały czas mi pomaga 😉 zupełnie inaczej niż piszesz 😉 ja mam dzieci z kwietnia , maja i czerwca 😉

reklama
Hej. Witam się ponownie. Nie udało mi się załapać na początek kwietnia, ale tak jak wcześniej pisalam udało mi się na sama końcówkę kwietnia. Na teście dwie tłuste kreski.
Możecie mi pomóc odczytać wynik bety, bo te normy podane w laboratorium są jakieś dziwne. Nie wiem czy oni podają tydzień ciąży licząc od dnia ostatniej miesiączki, czy podali tydzień od zapłodnienia. Dokładnie jestem w 5t2d.

Będę Wam bardzo wdzięczna za pomoc [emoji4]Zobacz załącznik 1169549
Chyba od zapłodnienia.....ja mialam w 5 tyg wynik podobny do twojego

Do góry