reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny wybieralyscie/wybieracie lekarza prowadzącego ciąże z praktyką w szpitalu i chcecie tam rodzic czy to nie ma większego znaczenia dla was? Mama mnie namawia że powinnam mieć lekarza z praktyką w szpitalu bo to lepiej. Ja myślę że mam jeszcze czas na ewentualne zmiany i ten do którego chodzę mi pasuje...sama nie wiem co lepiej bo to pierwsza ciąża
To zależy od lekarza... ja mam lekarza, który mi w 1 ciazy dużo pomógł w szpitalu, a teraz został ordynatorem, wiec juz w ogóle super. Ale znaczna większość lekarzy u mnie jest takich, ze przyjmują pacjentki prywatnie, a potem w szpitalu nie ma to żadnego wpływu i czasem sie nawet do nich nie przyznają, nie zagadają nic, nie spytają itd... także jesli byś miała pewność, z opinii, ze lekarz fajny i potem w szpitalu pomaga swoim pacjentkom to warto. Ale jesli takiego byś nie znalazła, a jesteś ze swojego zadowolona to nie ma chyba co zmieniac

reklama
A nie możesz zostać w domu? Chyba jak nie bierzesz leków, których nie można brać w ciąży to nic nie powinno się stac😘
No wlasnie nie. Przez cały tydzień mam szkolenia bez ukończrnia ktorych mogę miec problemy z przedłużeniem umowy w pracy. Dość patowa sytuacja. Piję herbatkę z sokiem malinowym jem czosnek i wypoczywam. Apapu nie ruszam bo nie mam gorączki. Mąz bedzie mnie woził do pracy. Moze jakos dam radę.

Dziewczyny wybieralyscie/wybieracie lekarza prowadzącego ciąże z praktyką w szpitalu i chcecie tam rodzic czy to nie ma większego znaczenia dla was? Mama mnie namawia że powinnam mieć lekarza z praktyką w szpitalu bo to lepiej. Ja myślę że mam jeszcze czas na ewentualne zmiany i ten do którego chodzę mi pasuje...sama nie wiem co lepiej bo to pierwsza ciąża
ja akurat mam to szczęście ze u mnie w mieście jest lekarz który mnie zawsze w ciąży prowadził a do tego jest ordynatorem w szpitalu gdzie będę rodziła 😉

Mogę was uspokoić ze ja plamie w każdej ciąży ... do końca 4 miesiąca cały czas i było dobrze ale musza być tabletki na podtrzymanie , przynajmniej w mojej sytuacji 😉 u nas jak nie widza serduszka to nie zapisują nic 😌 dlatego muszę czekać i się modlić żeby bez przygód 😉
U mnie jest serduszko i nic nie dostałam,zadnych leków.....mam nadzieje ze to dobry omen

Gdybym miała plan rodzić w szpitalu państwowym to wybrałabym lekarza pracującego w szpitalu który sobie upatrzyłam :) teraz prowadzę ciążę u lekarza pracującego w klinice w której chce rodzić innego rozwiazania nie widzę :)

No wlasnie nie. Przez cały tydzień mam szkolenia bez ukończrnia ktorych mogę miec problemy z przedłużeniem umowy w pracy. Dość patowa sytuacja. Piję herbatkę z sokiem malinowym jem czosnek i wypoczywam. Apapu nie ruszam bo nie mam gorączki. Mąz bedzie mnie woził do pracy. Moze jakos dam radę.
To faktycznie ciężka sytuacja. Wracaj szybko do zdrowka 😘

Ja w pierwszej ciazy mialam lekarza który nie pracował w żadnym szpitalu, to sie nasłuchałam juz przy samym przyjęciu na oddzial cos w stylu zebym jechała tam gdzie mój lekarz pracuje .. teraz chodze do lekarza prywatnie, ktory pracuje w szpitalu ,jak cos dzieje się złego to kieruje do siebie na oddzial ,powiedział zebym nie tułała się po izbach przyjęć tylko do niego mam przyjechać do szpitala natychmiast w razie czego. Co do porodu to wiadomo że to zależy od szczęścia czy poprostu trafisz na dyzur akurat swojego lekarza ,ale lepiej moim zdaniem jesli lekarz praktykuje w szpitalu bo w trakcie trwania ciazy nie musisz latac po izbach przyjęć i szukac pomocy .

reklama
Mogę was uspokoić ze ja plamie w każdej ciąży ... do końca 4 miesiąca cały czas i było dobrze ale musza być tabletki na podtrzymanie , przynajmniej w mojej sytuacji 😉 u nas jak nie widza serduszka to nie zapisują nic 😌 dlatego muszę czekać i się modlić żeby bez przygód 😉
Będzie dobrze, nie ma innej opcji 😍

Do góry