reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Za dobrze się czułam i mało lezalam. Moja lekarka mówiła, że w razie krwawien jechać na IP.
Nie panikuje, ale musiałam się wygadać 🙈
Wydaje mi sie, ze w razie krwawień, czyli naprawdę jak sie czerwona krew pojawi? Przy jednorazowym lekkim plamieniu pewnie bym sie po prostu obserwowała co dalej. Ewentualnie do swojego lekarza napisałabym smsa... ale jak juz by sie powtórzyło to może warto pójść na szybsza wizytę, bo może potrzebna byłaby recepta na jakiś progesteron?

U mnie właśnie tak było, ze w środę, półtora tygodnia temu zaczęłam plamić, szybko do gina i dostałam duphaston. Był wtedy sam pęcherzyk. Tydzień pozniej juz było serduszko. Mimo dalszych codziennych plamien😉 i teraz znowu w środę mam wizytę i nadal plamie, ale juz spokojniejsza jestem...

Wydaje mi sie, ze w razie krwawień, czyli naprawdę jak sie czerwona krew pojawi? Przy jednorazowym lekkim plamieniu pewnie bym sie po prostu obserwowała co dalej. Ewentualnie do swojego lekarza napisałabym smsa... ale jak juz by sie powtórzyło to może warto pójść na szybsza wizytę, bo może potrzebna byłaby recepta na jakiś progesteron?
Biorę luteine 2 razy dziennie.
To zdarzyło się tylko raz, w południe i już nic nie ma.
Jeśli pojawi się znów, to naprwno przyspiesze wizytę.

U mnie właśnie tak było, ze w środę, półtora tygodnia temu zaczęłam plamić, szybko do gina i dostałam duphaston. Był wtedy sam pęcherzyk. Tydzień pozniej juz było serduszko. Mimo dalszych codziennych plamien😉 i teraz znowu w środę mam wizytę i nadal plamie, ale juz spokojniejsza jestem...
Pamiętam Jak w pierwszej ciąży byłam i dostałam plamien, ale one były ciągle, cały dzień, i ciągle na wkladce. Wtedy na IP powiedzieli, ze tak się dzieje i jeśli taki kolor, to nie martwić się tylko oszczędzać.
Mam nadzieję, że będzie u Ciebie i u mnie wszystko w jak najlepszym porządku 🥰

Dziewczyny wybieralyscie/wybieracie lekarza prowadzącego ciąże z praktyką w szpitalu i chcecie tam rodzic czy to nie ma większego znaczenia dla was? Mama mnie namawia że powinnam mieć lekarza z praktyką w szpitalu bo to lepiej. Ja myślę że mam jeszcze czas na ewentualne zmiany i ten do którego chodzę mi pasuje...sama nie wiem co lepiej bo to pierwsza ciąża

Dziewczyny wybieralyscie/wybieracie lekarza prowadzącego ciąże z praktyką w szpitalu i chcecie tam rodzic czy to nie ma większego znaczenia dla was? Mama mnie namawia że powinnam mieć lekarza z praktyką w szpitalu bo to lepiej. Ja myślę że mam jeszcze czas na ewentualne zmiany i ten do którego chodzę mi pasuje...sama nie wiem co lepiej bo to pierwsza ciąża
Ja w pierwszej ciazy chodzilam do lekarza który owszem byl w szpitalu ale miał malo dyżurów i chociażby nie odbierał cc, lekarze którzy przyjmowali moj porod potem robili cc byli hmm niezbyt mili, przyjemni i ogólnie robili to jak za karę, nie wspominając o pielęgniarkach tragedia... dlatego teraz chodzę do ordynatora prywatnie w innym szpitalu, ponieważ doszly mnie słuchy, ze jeśli chodzi sie do niego na wizyty to traktują bardzo dobrze i faktycznie jak bylam w poronionej ciazy i on ja prowadził, następnie robil zabieg Panie pielęgniarki były bardzo mile i pomocne i mam jakby dwa porownania moge powiedzieć pieklo i niebo

reklama
Mogę was uspokoić ze ja plamie w każdej ciąży ... do końca 4 miesiąca cały czas i było dobrze ale musza być tabletki na podtrzymanie , przynajmniej w mojej sytuacji 😉 u nas jak nie widza serduszka to nie zapisują nic 😌 dlatego muszę czekać i się modlić żeby bez przygód 😉

Do góry