reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Jakie duze przesunięcia mialas i kiedy te serca było widać?
Ogólnie na pierwsza wizytę poszłam 14.04 i miał być to 6+3 i był tylko pęcherzyk, nawet bez cialka żółtego. 2tyg później 28.04 był zarodek z bijącym serduszkiem i według CRL był to 7+2, wiec na tej poprzedniej wizycie prawdopodobnie to był dopiero 5+2. W drugiej połowie maja jak poszłam na kolejna wizytę to się okazało, ze serduszko jednak przestało bić, a zarodek zatrzymał się wielkosciowo na 7+6, wiec w zasadzie zaraz po tamtej wizycie :(

U mnie tez libido zerowe... :(
Ale ja jeszcze nie powróciłam do libida sprzed pierwszej ciąży... liczyłam, ze może jak odstawie córkę od piersi (jesteśmy w trakcie) to wróci, ale teraz następna ciąża No i na razie libido zerowe :(

U nas synek to będzie chyba Staś. A jeśli dziewczynka to ja bym bardzo chciała Zosię, ale mąż mówi kategorycznie nie :(

Moja beta przedwczoraj wynosiła 186, dzisiaj 388, wiec rośnie w miarę prawidłowo, ale kurczę chyba serio mam tu jedna z najmłodszych ciąż jeśli chodzi o kwietniowki :D
Zrobiłam jeszcze TSH i progesteron. TSH mam nieco powyżej 1, a na progesteron jeszcze czekam i to mnie najbardziej stresuje. 🙈

ja mam już długo wybrane 😉😉 dziewczynka albo
Zuzanna albo Łucja 💗
Chłopak ... Dorian albo Antoś 💙
u mnie córka Zuza albo Jagna, chociaż na to drugie mąż nie chce się zgodzić 😝
A chłopiec ojj tuu jest problem, bo mi się nietypowe podobają jak Gniewko, Kostek, Ksawery, Bruno, Borys...😝 nasz syn też ma staropolskie Mieszko 😊😊

Cześć Dziewczyny :-) :)
od roku z partnerem staraliśmy się o dziecko(1 poronienie ale 15 lat temu) .... ponad dwa tygodnie temu umówiłam się do lekarza na 18.08 modląc się żebym dostała w terminie okres bo inaczej przepadnie mi wizyta. Mam z reguły bardzo krótkie cykle około 24 dni i jak nie dostałam 14.08 okres to jeszcze dałam margines trzech dni. 17.08. zrobiłam 2 testy i oba pozytywne dzień później na wizycie lekarz nie mógł mi tak na prawdę nic powiedzieć poza tym, że widzi pęcherzyk ciążowy. Kolejna wizyta dopiero 08.09 - a ja zaczynam wariować..... :-( :( przedwczoraj i wczoraj wieczorem zauważyłam brązowy śluz i bardzo się oczywiście przejęłam :-( :(
dodam, że mam lekką nadżerkę i kruchą szyjkę macicy, która podczas pobierania cytologi bardzo krwawiła.

Cześć Dziewczyny :-) :)
od roku z partnerem staraliśmy się o dziecko(1 poronienie ale 15 lat temu) .... ponad dwa tygodnie temu umówiłam się do lekarza na 18.08 modląc się żebym dostała w terminie okres bo inaczej przepadnie mi wizyta. Mam z reguły bardzo krótkie cykle około 24 dni i jak nie dostałam 14.08 okres to jeszcze dałam margines trzech dni. 17.08. zrobiłam 2 testy i oba pozytywne dzień później na wizycie lekarz nie mógł mi tak na prawdę nic powiedzieć poza tym, że widzi pęcherzyk ciążowy. Kolejna wizyta dopiero 08.09 - a ja zaczynam wariować..... :-( :( przedwczoraj i wczoraj wieczorem zauważyłam brązowy śluz i bardzo się oczywiście przejęłam :-( :(
dodam, że mam lekką nadżerkę i kruchą szyjkę macicy, która podczas pobierania cytologi bardzo krwawiła.
Nie myślałaś o tym, żeby pójść sprawdzić szybciej co się dzieje? :) Może warto nawet do innego lekarza

Co do imion to my jeszcze nie wybieramy, nie chce na darmo tracić siły na wybieranie imienia dla chłopca, a później się okaże ze to dziewczynka ;-) dla chłopaka nie mam nic, zupełnie nic mi się nie podoba. Dla dziewczynki mogłoby być Laura, Larysa, Juliana, Emilia, Kornelia, Anna w sumie też bo to takie ponadczasowe imię. Wiele mi się podoba dla dziewczynki, dla chłopca żadne. A jeszcze bym chciała takie, co nie ma polskich znaków.

reklama
Do góry