reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Kiedyś tez kupiłam prędzej 😉
Potem to spaliłam bo przypominało mi jedno 😓😓
Od tamtej pory nic prędzej 10 tyg nie kupie 😉 to zależy kto jakie miał ciąże ... po stratach ciężej jest być spokojnym ....
Ja to raczej dopiero po prenatalnych w 13tc odważę się cokolwiek kupić... o tym ze serduszko przestało bić dowiedziałam się na wizycie dopiero w 11tc :(

Nie za dobrze, pęcherzyk jest ale trochę mały jak na ten etap .zaledwie 3 mm.- 6+0tc.nie wiadomo czy coś z tego będzie. Narazie kwas foliowy i wizyta za 2 tyg.wtedy już powinno być serce ,a jak nie będzie i krwawienia tez nie dostanę to wiadomo-szpital i czyszczenie .tsh 2.345 narazie bez tabl.powiedział że do 3 może być jeśli nie mam problemów z tarczyca.
Tak że na spokojnie. Powiedział że decyzja o pracy była słuszna ze ją podjęłam tak że czekamy ..czekamy.
emoji4.png
emoji4.png
To będą trudne 2 tygodnie, ale dasz radę :) może ciąża jest młodsza. U mnie w każdej ciąży była ona młodsza niż z om i tez miałam pusty pęcherzyk i czekałam 2 tygodnie na serduszko :)

Wróciłam niedawno z laboratorium: robiłam betę i progesteron. Mam nadzieje, ze ładnie urosły.

reklama
Boze dziewczyny,piecze mnie gardlo,przelyk,nigdy czegos takiego nie mialam,czy to jakis refluks czy cos?co sie z tym robi?jakies domowe sposoby?

Cześć laseczki 💙🤍💙
Dzień trzeci bez większych komplikacji 😉 robię swoje z jeszcze większa energia 🤩😅 tak w ciąży to ja mogę chodzić 😅😅😂 powodzenia na wizytach i na betach 😉
Muszę wam się do czegoś przyznać .,.. jak byłam na wrzesniowkach to tam chyba było z 6 kobiet z bliźniakami 😄🤷🏻‍♀️ normalnie wysyp 😉

Podwójne gratulacje:p
Witam wszystkich [emoji846] czytam was odkąd test wyszedł mi pozytywny a to już będzie ze 3 tygodnie. Nie chciałam wcześniej pisać, dopiero wczoraj miałam wizytę u lekarza i do tej pory jestem w szoku bo będą bliźniaki [emoji33][emoji33][emoji33] a szukał jeszcze trzeciego, bo jakiś cień mu mignął ale zostało przy dwójce maluchów [emoji14], cieszę się ale jestem przerażona jednocześnie, jak się otrząsnę napiszę coś więcej o sobie [emoji2960]

Kurde wy wszystkie macie mdłości, objawy, bóle A ja nic:p jakbym w ciąży nie była, bo prawda dziś 4+5 więc może dopiero będą, jednak to zastanawiające xD

reklama
Boze dziewczyny,piecze mnie gardlo,przelyk,nigdy czegos takiego nie mialam,czy to jakis refluks czy cos?co sie z tym robi?jakies domowe sposoby?
Kochana, temat refluksu przerabiałam od marca do czerwca. Przez covida nikt mnie nie mógł zdiagnozować, zaczęło sie od duszności i pieczenia w przełyku i gardle... wiec robiłam sobie kwarantanne od wszystkich, bo sie bałam, ze covida złapałam😱 w końcu po kilku miesiącach miałam gastroskopię, wyszedł łagodny refluks i zapalenie żołądka. No wiec kwestie są 2-te objawy mogą być i z zakwaszenia organizmu i z niedokwaszenia. I weź tu zgaduj co u Ciebie jest... aczkolwiek w ciazy raczej to kwestia zakwaszenia, bo więcej kwasów sie wydziela. Najlepsza metoda jest dieta oraz tryb życia. 5-6 niedużych posiłków. Po jedzeniu unikanie uciskania brzucha i pozycji pochylania sie itd. Po jedzeniu ze 2-3 h nie kłaść sie na płasko, bo będzie wracac do przełyku. Można pic siemię lniane, tez na czczo. Albo zmielone albo zrobić kisiel z ziaren-zalać łyżkę siemienia gorąca woda i odczekać z pół godziny. Ponadto niektórym pomaga szklanka mleka i tez migdały, ale nie dużo bo są tluste. Unikaj tez „chamskich” słodyczy, typu z duża ilością kremów, zwłaszcza tłustych. No i tez smażonego powinno sie unikać. Mi baaardzo nasila objawy pozycja siedząca 😱 jak chodzę do pracy w jeansach to w czwartek juz mam tak nasilone objawy, ze ciężka sprawa (praca siedząca przy kompie). Wtedy jakiestam ciśnienie na brzuch sie robi i dlatego refluks sie nasila, aż sie boje co będzie jak brzuch będzie ogromny i uciskający. A z leków dozwolonych dla ciężarnych Gaviscon. Doraźna pastylka jak masz dolegliwości - do ssania i rozgryzienia.

Do góry