AnSalie
Zaangażowana w BB
Jeszcze nie umówiłam wizyty. Pewnie nawet pęcherzyka by jeszcze nie było widać bo jest on widoczny przy becie ok 1000.Kiedy masz lekarza u mnie progesteron lskko urósł, ale mógłby być większy. Bierzesz coś na ten progesteron?
Ogólnie zobaczę jaki ten progesteron wyjdzie jutro I jak dalej będzie niski to umowie wizytę. Chociaż w pierwszej ciąży, która donosiłam to w tym samym czasie progesteron miałam 11 i jak byłam u lekarki i był tylko pęcherzyk to mi nawet nie przepisała tego progesteronu, dopiero jak już było serduszko i progesteron był dalej tylko 13 to wtedy wypisała. A w drugiej ciąży miałam na tym etapie 16, lekarz (inny) powiedział, ze jest ok, drugiego badania już nie robiłam i poroniłam. No ale poroniłam już po wizycie na której było serduszko... ogólnie dla spokojnej głowy wolałabym go przyjmować...
Tez tak uważam. Co z tego, ze miesiączkę miałam 9go lipca jak wiem, ze dni płodne miałam dopiero na przełomie pierwszego i drugiego tygodnia sierpnia, bo je po pierwsze czułam, a po drugie 6go sierpnia zrobiłam test owulacyjny, który był dodatni. Wiec u mnie na pewno ciąża conajmniej 2tyg młodsza niż z OM.cudowne wieści
Powiem wam, że w sumie to obliczanie wieku z ciąży z OM to jest trochę bez sensu, bo często jest tak, że owulacja była później itd i później taki niepotrzebny stres, że z OM wychodzi tak, a z USG wychodzi inaczej...wg mnie to powinni obliczać wiek tylko z USG, a nie pytać o tą ostatnią miesiączkę takie moje przemyślenia