reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja też się nie łapie 🤷🏻‍♀️ Ale moja siostra korzystała rok temu bo ciąża w wieku 38 lat ;) choć te testy pappa tylko ją niepotrzebnie nastraszyły, a to przecież tylko ocena statystyczna ukazująca prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych a nie pewniak na 100%, że będą wady. Finalnie stres okazał się nie potrzebny bo bąbelek urodził się cały i zdrowy 😊
No dlatego ja test PAAPA zrobię tylko jeśli po USG pani doktor powie, że zaleca zrobić, bo jest jakieś ryzyko...w pierwszej ciąży nie robiłam, bo na USG wszystko było super i ryzyko było mokroskopijne i mam zdrowego synusia :)

reklama
Witam mam pytanie co o tym myślicie. Mam jutro lekarza ale wolę was się zapytać robiłam trzy razy test. W tamtym tygodniu w sobotę i wyszła bardzo blada kreska. Poczekałam tydzień i zrobiłam znowu i wyszła już ciemna. Zdjęcie poniżej. Dodam że okresu nie dostałam, ale zato pobolewa mnie brzuch
moja tak wyglądała w dzień okresu ☺️😉 gratulacje ☺️❤️😊

No dlatego ja test PAAPA zrobię tylko jeśli po USG pani doktor powie, że zaleca zrobić, bo jest jakieś ryzyko...w pierwszej ciąży nie robiłam, bo na USG wszystko było super i ryzyko było mokroskopijne i mam zdrowego synusia :)
Ja podobnie chyba zrobię tylko USG a jak coś nie tak będzie to zawsze test można zrobić :)

Myślałam o tym ostatnio ale teraz w środę wizyta.. Mam nadzieję że będzie ok
Ale to jednak jeszcze tydzień jak dostaniesz skierowanie na badania i później jeszcze ocena wyników i czas do następnej wizyty i czas się wydłuża i jeszcze czekanie do endo w razie gdyby to 25 nie wystarczyło. W razie gdybyś się do endo zapisywała na NFZ to do tygodnia muszą cię przyjąć pamiętaj o tym bo w zeszłym roku chcieli bym czekała ponad miesiąc ;-)

Też znam taki przypadek, że gin coś zapisał, że wydaje mu się, że coś nie tak i było badanie na NFZ. Ja badanie robię na Polnej w Poznaniu i też się już pozmieniało bo na NFZ robią tylko około tego 12tc a połówkowego już nie :/
To Ty też z Poznania? Ja Polnej nie ufam, w pierwszej ciąży byłam tam parę razy, bo tylko tam zrobią badania bez zatrzymywania na obserwacji w szpitalu i to była tragedia...trafiłam tylko raz na fajnego lekarza, a tak to bardzo niemiłe lekarki, można się zaczekać, bo one mają swoje sprawy i nie interesuje je to, że ciężarna jest w zaawansowanej ciąży i coś może być nie tak...do tego podłączają pod KTG i można tam leżeć godzinę albo i dłużej, bo one zapominają, że Cię połączyły, a dzwonek przy łóżku nie działa...także dla mnie Polna to tragedia

reklama
Ale to jednak jeszcze tydzień jak dostaniesz skierowanie na badania i później jeszcze ocena wyników i czas do następnej wizyty i czas się wydłuża i jeszcze czekanie do endo w razie gdyby to 25 nie wystarczyło. W razie gdybyś się do endo zapisywała na NFZ to do tygodnia muszą cię przyjąć pamiętaj o tym bo w zeszłym roku chcieli bym czekała ponad miesiąc ;-)
Dziękuję za informację..

Do góry