reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja przy pierwszej ciąży zajadałam się śledziami i pomarańczami. Oj biada jak śledzi nie było. Normalnie śledzia noe ruszę 😂

reklama
Hej, witam sie z wami ;)
Jestem Ola, mieszkam pod Poznaniem i mam 26 lat ;) to moja pierwsza ciąża.
Staraliśmy sie z narzeczonym 4 miesiace i w lipcu sie udalo ❤️
Jestem po 2 badaniach beta hcg:
20.07 (26dc) 9,75
23.07 (29dc) 130
Bylam juz na 1 wizycie 1 sierpnia i bylo widac pecherzyk. Pani doktor powiedziała że wsyztsko jest dobrze i jest tak jak powinno byc na tym etapie :)
Teraz czekam na wizyte w czwartek wieczorem i juz powinno byc widac serducho :) bedzie wtedy 8+0 ;) (teraz 7+6 wg aplilacji)
Z objawów: od zeszlego wtorku mega mnie muli a w poniedzialek rano wymiotowalam :( Generalnie raczej nir mam apetytu. Troche mam powiekszone i jakby pelnieksze piersi. Nie bolą, ale sa bardziej delikatne na dotyk i czuje je wieczorem jak sie ukladam do spania.
Chyba tyle o mnie :) chcialam dolaczyc jak przeczytam wszystkie wpisy na forum a zajelo mi to ładnych pare dni :D
Cześć! Wielkie gratulacje! 🤩 Na kiedy wypada Ci termin? :)
Fajnie, że nasze grono kwietniowych mamuś się powiększa :) dopisujcie się do listy Kwietniowe mamy 2021 ☺️

Dziewczyny dziś trochę przeciążyłam organizm i mam duszności i kręci mi się w głowie a do tego poleciała mi krew 😔 (jednorazowo) Czy mam się bać ,czy po prostu leżeć i odpoczywać ?

Termin wg aplikacji 2 kwietnia :)
O to tak jak ja 🤩🤩🤩

O a mam takie pytanie. Bierzecie kwas foliowy albo jakieś specyfiki dla przyszłych mam?
Ja biorę kwas foliowy i Femibion 1. Natomiast ja mam większe zapotrzebowanie na kwas foliowy ponieważ przyjmuje na stałe sulfalazyne, która obniża zawartość kwasu foliowego w organizmie i po prostu potrzebuje go więcej ;)

A dlaczego masz zakaz? Coś się dzieje, czy tak po prostu lekarz zabronił? Ja czytałam u mamy ginekolog, że jak wszystko jest dobrze to nawet seks jest wskazany, dlatego nie rozumiem, dlaczego lekarze nawet jak nie ma plamień i ciąża przebiega wzorowo to zabraniają współżycia...
Mam ciaze zagrozona, po pierwszym i w sumie ostatnim wspolzyciu podczas tej ciazy trafiłam ze skurczami na oddzial prawie na tydzień. Nie u każdej z nas nadmierne gmyranie tam w srodku jest wskazane, ja po wsadzeniu luteiny dopochwpwo musze 2h lezec bo mam bole. A po ostatnim usg dopochwowym nie spalam cala noc ,wiec poki co wole nie kusic losu.

reklama
Do góry