reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja przy pierwszej ciąży zajadałam się śledziami i pomarańczami. Oj biada jak śledzi nie było. Normalnie śledzia noe ruszę 😂

reklama
Hej, witam sie z wami ;)
Jestem Ola, mieszkam pod Poznaniem i mam 26 lat ;) to moja pierwsza ciąża.
Staraliśmy sie z narzeczonym 4 miesiace i w lipcu sie udalo ❤️
Jestem po 2 badaniach beta hcg:
20.07 (26dc) 9,75
23.07 (29dc) 130
Bylam juz na 1 wizycie 1 sierpnia i bylo widac pecherzyk. Pani doktor powiedziała że wsyztsko jest dobrze i jest tak jak powinno byc na tym etapie :)
Teraz czekam na wizyte w czwartek wieczorem i juz powinno byc widac serducho :) bedzie wtedy 8+0 ;) (teraz 7+6 wg aplilacji)
Z objawów: od zeszlego wtorku mega mnie muli a w poniedzialek rano wymiotowalam :( Generalnie raczej nir mam apetytu. Troche mam powiekszone i jakby pelnieksze piersi. Nie bolą, ale sa bardziej delikatne na dotyk i czuje je wieczorem jak sie ukladam do spania.
Chyba tyle o mnie :) chcialam dolaczyc jak przeczytam wszystkie wpisy na forum a zajelo mi to ładnych pare dni :D
Cześć! Wielkie gratulacje! 🤩 Na kiedy wypada Ci termin? :)
Fajnie, że nasze grono kwietniowych mamuś się powiększa :) dopisujcie się do listy Kwietniowe mamy 2021 ☺️

Dziewczyny dziś trochę przeciążyłam organizm i mam duszności i kręci mi się w głowie a do tego poleciała mi krew 😔 (jednorazowo) Czy mam się bać ,czy po prostu leżeć i odpoczywać ?

Termin wg aplikacji 2 kwietnia :)
O to tak jak ja 🤩🤩🤩

O a mam takie pytanie. Bierzecie kwas foliowy albo jakieś specyfiki dla przyszłych mam?
Ja biorę kwas foliowy i Femibion 1. Natomiast ja mam większe zapotrzebowanie na kwas foliowy ponieważ przyjmuje na stałe sulfalazyne, która obniża zawartość kwasu foliowego w organizmie i po prostu potrzebuje go więcej ;)

A dlaczego masz zakaz? Coś się dzieje, czy tak po prostu lekarz zabronił? Ja czytałam u mamy ginekolog, że jak wszystko jest dobrze to nawet seks jest wskazany, dlatego nie rozumiem, dlaczego lekarze nawet jak nie ma plamień i ciąża przebiega wzorowo to zabraniają współżycia...
Mam ciaze zagrozona, po pierwszym i w sumie ostatnim wspolzyciu podczas tej ciazy trafiłam ze skurczami na oddzial prawie na tydzień. Nie u każdej z nas nadmierne gmyranie tam w srodku jest wskazane, ja po wsadzeniu luteiny dopochwpwo musze 2h lezec bo mam bole. A po ostatnim usg dopochwowym nie spalam cala noc ,wiec poki co wole nie kusic losu.

reklama
Do góry