reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny, chciałam się pożegnać.
Przemyślałam wszystkie za i przeciw i uciekam z forum.
Trzymajcie się ciepło, niech dzieciaczki pięknie rosną, a porody przebiegną jak marzenie.
Ojej, bardzo mi przykro, ale skoro przemyślałaś i zadecydowałaś.. Twój wybór.. Mam nadzieję że wpadniesz jeszcze do nas, chociaż pochwalić się maleństwem, życzę Ci, Wam wszystkiego dobrego i dużo zdrówka dla was 😍

reklama
A pamiętasz może czy w poprzedniej ciąży przybierałaś na wadze tyle samo w każdym trymestrze ? To moja pierwsza ciąża i się zastanawiam czy to tylko na początku tak mało się przybiera na wadze, a potem nagle może ta waga wystrzelić ? 🤔
U mnie był wystrzał wagi, jak zeszłam na chorobowe czyli 7miesiac, siedziałam sama w domu, mój pracował i ciągle coś wymyślałam ciągle cóż 'zarlam' słodkiego.. Wymyślałam obiadki i to wszystko mi wyszło..nie polecam 🤣

A pamiętasz może czy w poprzedniej ciąży przybierałaś na wadze tyle samo w każdym trymestrze ? To moja pierwsza ciąża i się zastanawiam czy to tylko na początku tak mało się przybiera na wadze, a potem nagle może ta waga wystrzelić ? 🤔
Wiesz co najwięcej w pierwszej połowie ciąży przybralam, potem już tak standartowo, ale też miałam tak jak teraz brak mdłości i o wiele większy apetyt 🤷

Kochana ja dalej wymiotuję 🤣 już nie codziennie jednak co drugi trzeci dzień leci paw z rana 🤦‍♀️🤮, od jakoś 6tygodnia była masakra.. na wagę w domu nawet nie chce wchodzić, ważę się tylko u położnej +2kg, tylko ja szybko tego nie zrzuciłam po ciąży było bardzo ciężko, a z chudzin nie należy, a ty? Widzisz jakbym miała bóle to też bym nie myślała o ćwiczeniach, dlatego chciałam poćwiczyć a tu dupa,☹️
Ja przed obiema ciążami 50 kg, więc pewnie organizm nadrabia początkowo jakieś braki 🤷 ale np. w pierwszej ciąży przez wagę musiałam bardzo pilnować ciśnienia, bo było często zbyt wysokie, co też powodowało tachykardię u małej no i szpital, i do tego bym nie chciała dopuścić.. ogólnie z młodą pracowałam do konca, poza ostatnim miesiącem który spędziłam w szpitalu, a teraz kazali mi już od początku miesiąca iść na l4, bo pracuje w markecie budowlanym, więc tak niekoniecznie..

Z tego co czytalam to w pierwszym trymestrze najmniej się tyje. Niektóre nawet wcale i to nie jest niepokojące. W 2 trymestrze waga szybciej wzrasta.

No dokładnie to znikoma ilość nie dajmy się zwariować, wgl by mi to do głowy nie przyszło 🤔🤣
Ja dziś pierwszy raz od początku ciąży wypiłam herbatę owocowa z hibiskusem. Myślę że taka dawka jak w jednym kubku to nie zabije mi dziecka ani nic... A smakowała jak nigdy!! :D

reklama
U mnie dziś 17 TC a mdłości nadal na szczęście już bez wymiotów
Łączę się w bólu. I jeszcze nie wiem co mam jeść. Zero zachcianek.

ja tak już 17+4 jestem wiec czasami mini minimalnie ake prawie nic. Ew. Tylko czasem piersi bolą ale tez nie za mocno. No i to tyle a u Was tez przeszły objawy takie mocniejsze? Niby drugi trymestr to złoty czas ciąży - brzuch nie za duży i dolegliwości ustępują. No jedyne co to mecze się jak gdzieś chodze i spać idę ok 21 bo tez zmęczona 🤷🏼‍♀️ a u Ciebie to JesCze chyba czas mi jakoś tak może ok 15 ustąpiło
W poprzedniej ciąży cała ciąża to był cudowny okres, a teraz,zupełnie inaczej 😜
Też mega współczuję w pierwszej ciąży miałam okropne mdłości i wymioty po 14 tygodniu jak ręką odjal 🙂napewno niedługo Ci przejdzie wiem ze mega uciążliwe są ja w obecnej ciąży przeszłam o wiele łagodniej ten ciężki okres na mdłości miałam sposób taki pepsi 🙂może spróbuj też może Ci zlagodzi
Dajesz nadzieję, 14 to niedługo ☺️ pepsi piłam, ale zero... chwilowo pomaga, ale to mega świństwo.

Leż i odpoczywaj, pranie nie zając ❤

Zdarzają mi się, głównie przy zgadze 🤷‍♀️
No tak, jeszcze jest zgaga 😛 Póki co jedynie mdli mnie.

Do góry