reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Teraz dziewczyny hit, postanowiłam ruszyć dupe poćwiczyć, pocwiczylam ponad 20min i strasznie mnie bolało na dole więc przestałam , i teraz leżę i żałuję że wgl zaczęłam, nie były to jakieś niewiadomo jakie ćwiczenia, ehh nie wiem teraz już sama, taki ból bardziej w pochwie niz podbrzuszu ☹️🤦‍♀️

reklama
Wiesz co oni mają inna mentalność, oni Polaków traktują jak hipochondrykow, i trochę się nie dziwię bo sama czuje ze coś z tego mam 🤣🤷🏼‍♀️🤦‍♀️, u nich skoro nic się nie dzieje, nie masz objawów tzn ze ciąża książkowa nie ma co się rozczulać i tyle, ale jak już jest coś nie tak to wiem że opieka jest suuper, dlatego czuje się tu bezpieczna 😜, dokładnie im mniej wiemy im mniej myślimy o tym tym lepiej 🤣
Chcialabym miec takie podejscie jak oni:( fajnie masz, bo z doswiadczenia wiem, ze przebywanie w towarzystwie osob pozytywnie nastawionych, czlowiek czuje sie pewniejszy i bardziej szczesliwy. A polacy sa chyba bardziej pesymistami i jezeli cos sie udalo, to zaraz pojawia sie mysl w podswiadomosci, ktora nam mowi, ze na pewno cos bedzie nie tak:( a niepotrzebnie bo stres wcale nie pomaga...

Teraz dziewczyny hit, postanowiłam ruszyć dupe poćwiczyć, pocwiczylam ponad 20min i strasznie mnie bolało na dole więc przestałam , i teraz leżę i żałuję że wgl zaczęłam, nie były to jakieś niewiadomo jakie ćwiczenia, ehh nie wiem teraz już sama, taki ból bardziej w pochwie niz podbrzuszu ☹🤦‍♀️
Ojej to leż teraz jak najdłużej. A ćwiczysz regularnie czy to było takie jednorazowe ? Ja np. na co dzień nie ćwiczę i przed wizytą u lekarza pomyślałam, że będę jeździć na rowerku stacjonarnym który mam w domu, ale chyba jednak odpuszczę bo nie chce żeby coś się wydarzyło. Stwierdziłam, że na razie 30 minutowe spacery z moim psem muszą wystarczyć.

Ojej to leż teraz jak najdłużej. A ćwiczysz regularnie czy to było takie jednorazowe ? Ja np. na co dzień nie ćwiczę i przed wizytą u lekarza pomyślałam, że będę jeździć na rowerku stacjonarnym który mam w domu, ale chyba jednak odpuszczę bo nie chce żeby coś się wydarzyło. Stwierdziłam, że na razie 30 minutowe spacery z moim psem muszą wystarczyć.
Wiesz co cwiczylam regularnie do 6yygodnia, potem przez samopoczucie i wymioty nie cwiczylam, potem chyba od 13-14 z doskoku.. Chyba zostanę przy rozciąganiu..

reklama
Wiesz co oni mają inna mentalność, oni Polaków traktują jak hipochondrykow, i trochę się nie dziwię bo sama czuje ze coś z tego mam 🤣🤷🏼‍♀️🤦‍♀️, u nich skoro nic się nie dzieje, nie masz objawów tzn ze ciąża książkowa nie ma co się rozczulać i tyle, ale jak już jest coś nie tak to wiem że opieka jest suuper, dlatego czuje się tu bezpieczna 😜, dokładnie im mniej wiemy im mniej myślimy o tym tym lepiej 🤣
Bo to prawda. Włączy się polskie radio albo TV i kilka reklam leków i suplementów pod rząd. I wystarczy poczytać nas, objawy ciążowe źle, brak objawów to już panika.

Do góry