Nadziejka2021
Fanka BB :)
Dziękuje za info odnośnie witamin. Ja się właśnie zastanawiam bo mi nie podał nic konkretnego tylko ze kwas wiadomo dalej i Ew. D3 i dha i tak właśnie mysle co kupić.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na prenatalne połowkowe na NFZ ja umówiłam w dobrym dla nas terminie, po 20tc., bo to za miesiąc, wiec pewnie też spokojnie sie umówiszSkoro dał Ci płatne badania to chyba jest prywatny i usg też płatne. Na NFZ pytanie jak z terminami teraz...
Tak tak mi też to mówiła lekarka, ja mam 20+6.Ja mam za tydzień wizytę 18+3 i pytałam czy to już będą połówkowe to powiedział że nie, że jeszcze poczekamy bo za wcześnie. Potem gdzieś wyczytałam że właśnie połówkowe im "później" tym więcej widać
Ja myślę ze u @Początkująca30Tez nie jestem znawca w tym temacie ale pierwszy raz spotykam sie by chodzac do ginekologa na nfz i płacić za badania. Ja chodze na nfz i jedyne za co zaplace to ewentualnie dodatkowe usg i badania prenatalne w 3 trymestrze bo one nie są refundowane.
Raczej wróżenie z fusówCzy któreś z mam sprawdziło się pH moczu z płcią ? Mamy pH 5,5 i tak się zastanawiam czy to wróżenie z fusów czy coś na rzeczy
Ja nie mam lekarza,tylko polozna pyta czy lykam jakies witaminy,no i czy kwas foliowy ja mowie ze tak i tyle.W pierwszej nie bralam nic poza kwasem bo myslalam ze zdrowa dieta wystarczy i troche zaluje.nie wiem czy by to cos zmienilo ale mialam problemy w ciazy syn wyszedl malutki itp moze witaminy by cos pomogly...teraz lykam cos duo jedna rozowa i 2 dhaI ze właśnie dieta zdrowa to najważniejsze. I tak jestem ciekawa jakie podejście maja Wasi lekarze jo wiadomo ja bym chciała jak najlepiej i stresuje mnie to jak słyszę ze niektóre biorą a niektóre w sumie jak chcą
No podnoszę sukienkę do góry, ale przed usg kazał mi po badaniu na samolocie pójść założyć majtki i dopiero się położyć na kozetceA co robicie w sytuacji jak lekarz robi USG przez brzuch? Mnie ostatnio tak zaskoczył bo pierwsze zrobił dowcinie, a później stwierdził że zobaczymy jeszcze przez brzuch i leżałam z wszystkim na wierzchu, bo miałam na sobie sukienkę, a musiałam odsłonić brzuch
What a to jakas wróżba z obraczki ?Och, tak. Mama nam to zawsze robiła i generalnie się sprawdza w naszej rodzinie
Nawet mamy kuzynka, która nie wierzyła, że może mieć 6 dzieci, to aż tyle ich ma [emoji85]
U mnie wychodziła dziewczynka i mam nadzieję, że się to potwierdzi [emoji846]