reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

A co robicie w sytuacji jak lekarz robi USG przez brzuch? Mnie ostatnio tak zaskoczył bo pierwsze zrobił dowcinie, a później stwierdził że zobaczymy jeszcze przez brzuch i leżałam z wszystkim na wierzchu, bo miałam na sobie sukienkę, a musiałam odsłonić brzuch 😂
Gdyby dentysta mnie musiał tak oglądać to tez bym się średnio czuła ale gin przecież dopiero co tam grzebał i dobrze obejrzał wiec niech ogląda dalej.
Mozna założyć tez spódniczkę, wtedy jest dostęp z każdej strony.

reklama
Jeśli lekarz z nfz daje skierowanie na badania to powinny być bezpłatne. Ja mam bezpłatne tylko w przychodni i w jednym punkcie labolatorium w mieście, bo taką umowę ma przychodnia podpisaną. W innych labolatoriach są płatne badania ze skierowania. Warto dowiedzieć się, bo płacić pare stówek a nie płacić nic to jest różnica

No bardzo dziwna sprawa, na innym forum widziałam dyskusje w tym temacie i tam wręcz padały sugestie skarg do NFZ, bo skoro sie chodzi na NFZ to jakim prawem masz płacić za badania... może sprobuj sie dowiedzieć w NFZ właśnie? Na infolinii, o ile sie dodzwonisz... w każdym razie fakt, ze pominął totalnie usg w 11-14 tygodniu to dla mnie juz dziwna sprawa😐 na tym etapie pewnie jak juz tu wyczytałas, mierzy sie przeziernosc karku, lekarz informuje o możliwość wykonania badań prenatalnych itd. Przecież kobieta może być zielona w tym temacie i lekarz jest chyba po to, żeby Cię poinformować o takich opcjach...🤔
Dokładnie. Ja też pisałam oświadczenie, że zostałam poinformowana o możliwości wykonania badań prenatalnych.

reklama
Dziewczyny czy tylko ja nje używam tych jednorazowych ciuszków do badania u Gina? Nie lubię ich, wolę ubrać coś dłuższego i wtedy nie ubieram tych jednorazowych
Ja używam tylko tych jednorazowych skarpet żeby przejść z tego pokoiku gdzie przygotowuję się na badania na fotel 😁 Zawsze noszę sukienki więc zadzieram kiecę i lecę 😄

Do góry