Ja łykam femibion 2 tylko ... nic innego nie kazał lekarz przyjmowaćDziewczyny wiem ze chyba było już o tym ale nie mogę znaleźć. Czy możecie napisać jakie witaminy / preparaty stosujecie ? Czy wasi lekarze są wszyscy na tak odnośnie witamin? I zalecają ?
reklama
Myszko
Fanka BB :)
Mój zaleca kwas foliowy z jodem, żelazo (mam takie z vit C) i wit D3. Reszta to moja decyzja, ale on uważa, że zdrowa dieta wystarczy.Dziewczyny wiem ze chyba było już o tym ale nie mogę znaleźć. Czy możecie napisać jakie witaminy / preparaty stosujecie ? Czy wasi lekarze są wszyscy na tak odnośnie witamin? I zalecają ?
magdula36
@Nadziejka2021 ja używam prenatal duo, magnez+B6 i witaminę D 2000 - wszystko lekarz nakazał
A co ciekawe, to odkąd zaczęłam używać magnez to zaczęło mi skakać powieka
Oleczqa002
Ja normalnie chodzę w jeansach na każde usg bo prenatalne i usg 12-14 tydz miałam przez brzuch i teraz to już chyba tylko przez brzuch będzie, a w Enel-med są te jednorazowe spódniczki, wiec w razie co je przyodziewamA co robicie w sytuacji jak lekarz robi USG przez brzuch? Mnie ostatnio tak zaskoczył bo pierwsze zrobił dowcinie, a później stwierdził że zobaczymy jeszcze przez brzuch i leżałam z wszystkim na wierzchu, bo miałam na sobie sukienkę, a musiałam odsłonić brzuch
PałkaZapałka
Ja prenatal duo, lekarz mówi żeby dalej witaminy przyjmować.Dziewczyny wiem ze chyba było już o tym ale nie mogę znaleźć. Czy możecie napisać jakie witaminy / preparaty stosujecie ? Czy wasi lekarze są wszyscy na tak odnośnie witamin? I zalecają ?
PałkaZapałka
Ale nie stresuje się tylko. Zawsze możesz go zapytać że skoro płacisz za badania to co wykonuje w ramach NFZ. Jeśli mu ufasz to jest też ważne ale jeśli straciłaś zaufanie i czujesz się trochę oszukana to możesz zawsze zmienić lekarza na innego bo to ty masz się czuć komfortowo a nie lekarz.Zadzwonię na infolinię i się zapytam. Dziękuję za cenne wskazówki. Co do prenatalnych to nawet nie wspomniał o tym. Ja czasem mam wrażenie że jemu chodzi o kasę z tych badań i wizytę a resztę ma w nosie . W każdym razie dziękuję za poświęcony czas.
PałkaZapałka
Mi czasem skacze jak w pracy muszę słuchać pięr***lenia niektórych ludzi jak nie wiem co mam im na to co mówią odpowiedzieć@Nadziejka2021 ja używam prenatal duo, magnez+B6 i witaminę D 2000 - wszystko lekarz nakazał
Ladybird1989
Wyrazy współczucia Ja na Twoim miejscu na pogrzeb bym poszła. Pierwsze słyszę ze w ciazy nie można na pogrzeb iść. Dla mnie to kolejne pierdoly i zabobony jak z tym że łańcuszka nie można nosić czy obcinać włosów itp. Chyba że chodziło Ci o koronawirusa no to wiadomo żeby zachowywać odległość w kosciele, na cmentarzu otwarta przestrzeń no i z nikim się nie obsciskiwac. Jeśli jest organizowany jakiś poczęstunek czy stypa to ewentualnie z tego bym zrezygnowała. Chociaz teraz chyba tylko do 20 osób może być? Bardzo Wam współczuję. Trzymajcie się.Dziekuje każdej Was za dobre słowa, jesteście wspaniałe postaram czasem się odzywać, gdyby pojawil się watek zamknięty to pamietajcie o mnie bo wrócę napewno jak tylkp to wszystko troche ochlonie, sami jestesmy w ogromnym szoku bo kobieta okaz zdrowia i tak nagle
Nadziejka2021
to mój mi kazał majtki ubrać a w sunie kiedyś wcześniej to sam ręcznik papierowy mi położył i odetchnęłam z ulga chociaż w sumie takie lekarz nie jedno widział wiec jakoś można dać radęA co robicie w sytuacji jak lekarz robi USG przez brzuch? Mnie ostatnio tak zaskoczył bo pierwsze zrobił dowcinie, a później stwierdził że zobaczymy jeszcze przez brzuch i leżałam z wszystkim na wierzchu, bo miałam na sobie sukienkę, a musiałam odsłonić brzuch
reklama
Ladybird1989
My już po wszystkim w domku , kamień z serca , że już mamy to za sobą. Umówili od razu na echo serca na 12.11 i na połówkowe na 28.11 [emoji3590]
Dziękuję jeszcze raz kochane za wszystkie ciepłe słowa i kciuki [emoji3590][emoji3590] wasze wsparcie było nieocenione [emoji3590] cieszę się że mamy taki zgrany team [emoji7][emoji7]
Super ze juz po. Dzidzia wieczorem dawała Ci wsparcie i znaki ze że wszystko dobrze będzie
Aaaa i wczoraj wieczorem poczułam pierwszy raz ruchy dzidzi [emoji3590][emoji3590][emoji3590]