reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja chodziłam do wielu innych na NFZ i nie płaciłam za badania a u tego co jestem to płacę. Muszę się jego aż zapytać jak to jest z tym wszystkim.
No bardzo dziwna sprawa, na innym forum widziałam dyskusje w tym temacie i tam wręcz padały sugestie skarg do NFZ, bo skoro sie chodzi na NFZ to jakim prawem masz płacić za badania... może sprobuj sie dowiedzieć w NFZ właśnie? Na infolinii, o ile sie dodzwonisz... w każdym razie fakt, ze pominął totalnie usg w 11-14 tygodniu to dla mnie juz dziwna sprawa😐 na tym etapie pewnie jak juz tu wyczytałas, mierzy sie przeziernosc karku, lekarz informuje o możliwość wykonania badań prenatalnych itd. Przecież kobieta może być zielona w tym temacie i lekarz jest chyba po to, żeby Cię poinformować o takich opcjach...🤔

reklama
Dziewczyny wiem ze chyba było już o tym ale nie mogę znaleźć. Czy możecie napisać jakie witaminy / preparaty stosujecie ? Czy wasi lekarze są wszyscy na tak odnośnie witamin? I zalecają ?

Och, tak. Mama nam to zawsze robiła i generalnie się sprawdza w naszej rodzinie :)
Nawet mamy kuzynka, która nie wierzyła, że może mieć 6 dzieci, to aż tyle ich ma [emoji85]
U mnie wychodziła dziewczynka i mam nadzieję, że się to potwierdzi [emoji846]
A znacie dziewczyny ta wróżbę z obrączki i nitki ? [emoji23] z moich obserwacji zawsze się sprawdza od dawien dawna [emoji23] np mój kuzyn miał problemy z jądrami od dziecka , lekarze mowili ze nie będzie mógł mieć dzieci i faktycznie nic mu nie wychodzi .... nam np wychodziło zawsze dziewczynka chłopiec dziewczynka, No i teraz mieszka dziewuszka w brzuchu [emoji23][emoji3590]

Dziewczyny wiem ze chyba było już o tym ale nie mogę znaleźć. Czy możecie napisać jakie witaminy / preparaty stosujecie ? Czy wasi lekarze są wszyscy na tak odnośnie witamin? I zalecają ?
Ja obecnie biorę Duphavit Pregna ale bardziej dla własnego spokoju niż z zalecenia lekarza. Ale Duphavit poleciła mi właśnie ginekolog - powiedziała że jak mam coś brać to ona poleca właśnie to😉

No bardzo dziwna sprawa, na innym forum widziałam dyskusje w tym temacie i tam wręcz padały sugestie skarg do NFZ, bo skoro sie chodzi na NFZ to jakim prawem masz płacić za badania... może sprobuj sie dowiedzieć w NFZ właśnie? Na infolinii, o ile sie dodzwonisz... w każdym razie fakt, ze pominął totalnie usg w 11-14 tygodniu to dla mnie juz dziwna sprawa😐 na tym etapie pewnie jak juz tu wyczytałas, mierzy sie przeziernosc karku, lekarz informuje o możliwość wykonania badań prenatalnych itd. Przecież kobieta może być zielona w tym temacie i lekarz jest chyba po to, żeby Cię poinformować o takich opcjach...🤔
Zadzwonię na infolinię i się zapytam. Dziękuję za cenne wskazówki. Co do prenatalnych to nawet nie wspomniał o tym. Ja czasem mam wrażenie że jemu chodzi o kasę z tych badań i wizytę a resztę ma w nosie ☹️. W każdym razie dziękuję za poświęcony czas.

Cześć dziewczyny. Chce się zapytać czy któraś z was też tak ma może, że np bardzo chciała córeczkę a okazało się że synek i ciężko się z tym pogodzić albo odwrotnie? Tylko proszę nie hejtowac

hej ;) my byliśmy pewni ze będzie chłopiec ;) ale na prenatalnym Pan Doktor zasugerował dziewczynkę i sama nie wiem co myśleć :) także Cię rozumiem i to nic złego tak czy siak i tak będziemy w nich zakochane bez różnicy na płeć :))

reklama
Ja tez😜 nienawidzę ich i w nich czułabym sie jeszcze bardziej głupio niż jakbym miała gołym tyłkiem świecić 😁 stopy mam w rozmiarze 36, czasem nawet i 35, wiec te jednorazowe kapcie są za duze i spadają mi ze stop. Wiec od łazienki na fotel idę w skarpetkach (latem normalnie w sandałach czy innych lekkich butach). A jesli chodzi o ciuchy to mam kilka długich rozpisanych bluz, wiec i tyłek zakryją, i łatwo brzuch wystawić do usg itd.
Pod koniec pierwszej ciazy były straszne upały. Sukienek nie chciałam na wizyty, bo jakoś przy usg nie lubiłam lezec w majtkach, żeby sobie je gin oglądał😂 z kolei jak miałam krótkie spodenki to wtedy koszulka krótka dość. I jednak swobodniej sie czułam w tych spodenkach do usg, a do fotela isc z gołym tyłkiem niż do usg świecić majtkami😁
Jesli teraz jetsem w sukience, to nie trzeba, ale jak w spodniach, to ja wole założyć tą spodniczke, jakos penwiej sie czuje niz w samych majtkach czy goła pupa. Ale dlatego ze lekarz sprawdza szyjke, to mam tez na chwilę od dołu. A Dzidzia ❤ przez brzuch.

Do góry