reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
My urodziny za miesiąc najprawdopodobniej będą tylko babcie i dziadek i chrzestna na urodzinkach. Myslalam nad pieczeniem tortu ale znając moje beztalencie to wole zamowic w cukierni sprawdzony 😅 moje wyczyny to tylko kopiec kreta (z torebki) biszkopt i murzynek. Z czego jeden murzynek wogole mi nie wyszedl. Polecam dla takich jak ja ciasto bez pieczenia: 3bit.

Obudzilam się przed 7, pojechalam na badania, do kadr i do przychodni. W przychodni okazalo się że lekarz nie ma dla mnie chwili żeby wypisac samo zwolnienie i mają do mnie dzwonić. Najgorsze jest to że jestem bardzo śpiąca i boli mnie głowa. Odliczam czas do drzemki syna żeby położyć się z nim, ale znając zycie będą dzwonić z przychodni w tym czasie..

@Mama2018mama Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka😙
My pierwsze urodziny synka obchodziliśmy we troje bo był lockdown ale tort z cukierni był. Obawiam się że drugie urodzinki Naszego brzdąca też nie będą huczne bo będę na końcówce ciąży (mój brzdąc z 5 kwietnia a termin mam na 15go). W trzecie urodziny będziemy musieli to wszystko nadrobić😉

My pierwsze urodziny synka obchodziliśmy we troje bo był lockdown ale tort z cukierni był. Obawiam się że drugie urodzinki Naszego brzdąca też nie będą huczne bo będę na końcówce ciąży (mój brzdąc z 5 kwietnia a termin mam na 15go). W trzecie urodziny będziemy musieli to wszystko nadrobić😉
U nas 2 stycznia 3 latka i też niewiem jak to będzie... Pierwsze urodziny były na 24 os ale to dlatego ze najbliższych tyle osób mam których wypadało zaprosić, drugie na 16 osób a 3 to niewiem też pewnie by były na tyle ale czy to się uda...

Cześć dziewczyny witam się z Wami w nowym tygodniu :) dzis u mnie od rana same przyjemności ponieważ świętuję swoje 30 urodziny 😊😊😊 syn zaśpiewał mi już z milion razy sto lat :D dostałam super prezenty a o 17 mam zamiar świętować z synem tesciowa i mezem tortilla, dla nich winkiem, goframi i szarlotka 🥰🥰 tortów nie lubimy więc szarloteczka czeka ale mam chęć na tą tortille już bym zjadla. 🤣🤣🤣

U nas jutro takie usg standardowe u mojego gina, wizyta kontrolna :) Moj maz wczoraj przyszedł zestresowany, jak on będzie odganiał chłopaków od naszej Anastazji która mieszka jeszcze w brzuchu 🤣🤣 jakos o syna się nie martwi 🤣🤣🤣🤣
Oooo wspaniały dzień! NAJ NAJ NAJlepszego, zdrowia dla Ciebie i Anastazji, szczęścia, spełnienia marzeń i samych pięknych dni z NAJblizszymi ❤🌷🥧🥂🍾(picollo)! Buziaki urodzinowe 😘😘😘

Z 2 tyg temu pisałam, że do biura przyszła jakaś dziewczyna po łóżeczko, bo pomyliła klatki. To właśnie przed chwilą dzwoni do nas jakiś koleś i się pyta koleżanki, czy to pani Magda, ta patrzy na mnie i pyta się o co chodzi, a on, że przyjechał po łóżeczko 😂 Nie wiem, czy nie zacząć się bać 😂

Hej ja też że Śląska :) jakieś pół godz do Katowic mam :) co do porodówki w Knurowie to siostra w lutym rodziła i jak nam, zdjęcia wysyłała to oddzial ginekologiczny położniczy to masakra czasy PRL, w sensie o opiece nie gadała jak było ale chyba zadowolona była. Ja będę rodziła w Żorach rodziłam już dwójkę dzieci tam zadowolona byłam z opieki itd i tym razem też tam chce rodzic :) Nawet na stronie internetowej pisze ze podczas pandemii mąż może z tobą rodzic potem po porodzie być dwie godz No i tyle bo potem odwiedzin nie ma No ale lepsze to niż nic bo w niektórych szpitalach to mąż ciebie i dziecko widzi jak wychodzicie ze szpitala, czyli nie ma go podczas porodu.
Ja właśnie weszłam na stronę Gliwickiego szpitala - a tam od 15.10 odwołali porody rodzinne i kangurowanie taty po cc.
Myśle, że co do rodzinnych porodów to teraz już niczego nie można być pewnym :(

Dzięki za to ostrzeżenie o Knurowie :) będe się trzymać z daleka :) jeszcze pamietam jak w starym szpitalu w Zabrzu musiałam po cesarce wchodzić pod prysznic z brodzikiem do wysokości kolan. Myślałam ze umrę... próbując tak wysoko podnieść nogę. Problem sprawiało mi nawet dojście od muszli do umywalki podpierając się ścianami... a w starym budownictwie ktoś pomyślał ze to po przeciwny h kątach łazienki zrobią!

Dziewczyny w macie jakiś sprawdzony przepis na tort? Mój mały ma za chwilkę urodzinki i tak się zastanawiam czy nie spróbować sama zrobić 🤔🤔, póki co to chwilowy pomysł 🤣ale może bym skorzystała ze sprawdzonego przepisu..
Pati, ja robię mój ukochany biszkopt i przekładam kremem z bitej śmietany i mascarpone w równych proporcjach, dosłodzone cukrem pudrem. Krem można tez zaromatyzowac - dodać troszkę soku wyciśniętego z owoców (ja lubię np z porzeczek żeby trochę kwacha dodać).
W krem można powtykac owoce (pycha z malinami).

Biszkopt ponczuje zielona herbata z chytryną, żeby bez alko było. Przed warstwą kremu lubię smyrnąć cieniutko np powidłami z malin dla podkręcenia smaku.

Zwykle torty robię dla dziecka, wiec obładam masą maślaną i na to lukier plastyczny (ale kupny, mniej z nim roboty).

Tu torty dla synka z tego i poprzedniego roku, nie pytajcie o ulubione bajki :D
B8515823-D754-4185-AC52-6CC53D97F844.jpegBE094004-8C15-4680-A5F1-F1E3B1CC8194.png

reklama
Cześć dziewczyny witam się z Wami w nowym tygodniu :) dzis u mnie od rana same przyjemności ponieważ świętuję swoje 30 urodziny 😊😊😊 syn zaśpiewał mi już z milion razy sto lat :D dostałam super prezenty a o 17 mam zamiar świętować z synem tesciowa i mezem tortilla, dla nich winkiem, goframi i szarlotka 🥰🥰 tortów nie lubimy więc szarloteczka czeka ale mam chęć na tą tortille już bym zjadla. 🤣🤣🤣

U nas jutro takie usg standardowe u mojego gina, wizyta kontrolna :) Moj maz wczoraj przyszedł zestresowany, jak on będzie odganiał chłopaków od naszej Anastazji która mieszka jeszcze w brzuchu 🤣🤣 jakos o syna się nie martwi 🤣🤣🤣🤣
Wszystkiego Najlepszego :))))

Do góry