reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny które robiły testy genetyczne ze wzgledu na podwyzszone ryzyko wady. Jakie testy robiłyście: Sanco, Nifty czy Harmony. Niektóre kobiety robią amniopunkcje bo % jest najbardziej wiarygodna ale czytalam ze to troche ryzykowne badanie. Co wy wybierałyście i jak długo czekałyscie/czekacie na wynik?
Ja jeszcze inny bo Panorama Extended Panel i mam czekać aż 14 dni. Szpital mi wybrał bo ja sama może wolałabym coś z szybszym wynikiem.

Gotować nie lubię i przez to nie umiem. Jak mamy gości to zawsze zamawiamy i nie mam wyrzutów bo jeszcze nie byłam w czyimś domu tu żeby nie było minimum połowy dań z restauracji.

reklama
No identyko Nasz - coś dowali, rozwali, rzuci, połamie i robi niewinną minke i zaraz się tuli do mnie - i jak tu przepraszam opierdzielić takiego gagatka??🤔 Skąd te brzdące mają w sobie tyle sprytu???🤔
Jakie będzie kolejne dziecko? - Ja myślę że podobne - nauczy się od starszego brata😉
Moj przychodzi i pyta mamo jesteś na mnie zła? Ja mowie Tak bo jesteś niegrzeczny wtedy mowi przepraszam mamo i się tuli, mowie nie wolno tak robić - dobze mamo hehe ale śmieją się w przedszkolu ze 3 lat nie ma a proszę dziękuję poproszę przepraszam wszystko pełna kulturka pierwszego dnia pani była zdziwiona bo podszedł do niej i mówi proszę pani czy moge pójść zrobić siku i była w szoku bo inne dzieci dużo starsze przychodzą i mówią chce Ty i wogole 😊😊

Boze co? Mój wstaje po 7i dla mnie tragedia, ale ja go kładę przed 21, a ty 18-19tak?
Nie Kochana, ja Go nie kładę - ja w tej kwestii nie mam za dużo do gadania. Ma czasem takie dni że o 18 już jest baaaardzo płaczliwy i wszystko = tragedia. Wtedy bierze sobie cysia (tak samoobsługa) i usypia. Wiadomo że obudzi się baaardzo wcześnie no ale co zrobić???
Normalnie to chodzi spać 21 lub 22 i też śpi do ok 7ej

Nie Kochana, ja Go nie kładę - ja w tej kwestii nie mam za dużo do gadania. Ma czasem takie dni że o 18 już jest baaaardzo płaczliwy i wszystko = tragedia. Wtedy bierze sobie cysia (tak samoobsługa) i usypia. Wiadomo że obudzi się baaardzo wcześnie no ale co zrobić???
Normalnie to chodzi spać 21 lub 22 i też śpi do ok 7ej
Jeej to dobrze ze to tylko takie wybryki, myślałam że masz tak codziennie 🤣, ale mój też jak za szybko pójdzie spać to budzi się w nocy nie wiem o której nigdy nie patrze na godzinę i z godzinę leży kręci się kopie, poczym dalej idziemy spać 🤣

Bardzo wspolczuje i trzymam kciuki za Dziewczyny z Covidem! Duuuzo zdrowka! Sama tez sie boje ze maz z pracy przyniesie. Co do roznych dysput politycznych na ten temat- ze rzad to czy tamto, to trzeba spojrzec na Europe i swiat i sie okazuje ze czy rzadzi lewica czy prawica to zakazy podobne. A rozwiazan dobrych nie ma bo albo wiecej zachorowan i zgonow albo ruina gospodarki i wtedy tez choroby i zgony. Oby tylko zdrowie i szczescie sprzyjalo i obysmy w dobrym stanie zdrowia przeszly nasze ciaze! Wszystkim moc zdrowka!

Ooo właśnie bo zastanawiałam się czy ryzyko może być pomiędzy :)
już wcześniej tez dziewczyna tu posła ze tak jej między innymi powiedział lekarza. No jest to jakieś tam minimalne ryzyko zawsze - nawet przy wynikach amio - tez ktoś wcześniej pisał. Osobiście po poprzedniej stracie byłam na konsultacji genetycznej u prof. I on tez rekomendował te testy

reklama
już wcześniej tez dziewczyna tu posła ze tak jej między innymi powiedział lekarza. No jest to jakieś tam minimalne ryzyko zawsze - nawet przy wynikach amio - tez ktoś wcześniej pisał. Osobiście po poprzedniej stracie byłam na konsultacji genetycznej u prof. I on tez rekomendował te testy
No ja już czekam na wyniki

Do góry