reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Wczoraj jak szlam się myć to w pół zgięciu bo mnie ciągnęło :) nie wiedziałam czy skóra czy wnętrzności. Kąpiel pomogła. Spokojnie wszystko się rozciąga, póki to nie skurcze to nie ma co się denerwować 😘
Chyba panikuje ze względu na to, że do tej pory nic mnie nie bolało. Tylko przy kichaniu, albo jak się za szybko podniosła. Nie podoba mi się ten charakter bólu, bo mam wrażenie jakby bolące miejsce mi się kurczyło niż rozpychało 🧐. Ale to może tylko takie odczucie.

reklama
Jezu ja właśnie dziś się obudziłam i po prostu myślałam,że się zwine z bólu 😔 z tym,że mi się w ciąży pojawił torbiel na jajniku, ale z racji tego,że już dawno mnie aż tak nie bolał to myślałam,że już się wchłonął albo coś.. do tego turbo zaparcia i stąd pewnie poranny bol, bo teraz po toalecie trochę przeszło, ale też już czarne myśli mnie naszły, już widziałam szpital itd.. Co do ogólnie bóli to często mam nadal tylko jestem tydzień mlodsza ciazowo od Ciebie, czasem jest ok ale niekiedy trochę więcej pochodze czy postoje i muszę się położyć na chwilkę bo wszystko ciągnie.. Dla pocieszenia napisze,że w pierwszej ciąży miałam tak chyba do 20 tygodnia i parę razy lądowałam u lekarza z podejrzeniem wyrostka itd.
Dodam jeszcze,że razem z ciągnięciem brzucha ciągnie mnie też krocze i rana po porodzie (8 lat temu 🙄)... Mówiłam ostatnio o tym mojemu lekarzowi i stwierdził,że to jest "prawidłowy objaw".. może po prostu każda z nas odczuwa go inaczej, w sensie ten ból.. mówi się,że kobiety ,które miały bolesne miesiączki bardziej ten ból odczuwają, a ja np. okres mogłabym mieć cały czas , bo praktycznie go nie odczuwałam, za to w owulację niekiedy nie potrafiłam się wyprostować i też nieraz na IP lądowałam z podejrzeniem wyrostka... Jednym słowem, a w zasadzie trzema: kobiety mają przerąbane 😁

Dzięki dziewczyny, jak zawsze jesteście niezawodne. A bierze któraś z Was magnez jako dodatkowy suplement? Podobno pomaga przy właśnie takich bólach.
Ja magnezu nie biorę, ale mój lekarz jest w ogóle antywitaminowy, tzn. jeśli chodzi o te apteczne witaminy, mówi,że jak da mi to spokoju ducha to oczywiście mogę kupić i brać, ale on woli jak jego pacjentki po prostu zdrowo się odżywiają.. biorąc pod uwagę,że bardzo mu ufam to staram się działać według jego teorii i póki co wyniki są ok, zobaczymy jak będzie dalej.. wiadomo,że oprócz warzywek i owoców wleci czasem jakaś czekoladka.. no dobra, codziennie 😂 chyba muszę to opanowac, bo przez ostatnie 3 dni przeholowałam, a potem poranne problemy toaletowe i się dziwię,że przecież pije kefirki, jem owocki 😁

Chlopcy chyba są takie tulaski mamusiowe. Mój ma już 5,5 roku a ciagle musi się tulić aż to męczące bywa. Córka zdecydowanie mniej od zawsze. Teraz go wychować na takiego czułego faceta a nie na mamisynka i będzie ok.
Moj ma 10 lat i dalej moja przylepa i tulas,do meza tez potrafi sie przytulic ale mniej.Zawsze tez staje w mojej obronie,no chyba ze jest gdzies wielki pajak to wtedy oboje krzyczymy i uciekamy heh

Dzięki dziewczyny, jak zawsze jesteście niezawodne. A bierze któraś z Was magnez jako dodatkowy suplement? Podobno pomaga przy właśnie takich bólach.
Ja biorę magnez dodatkowo od dawna bo inaczej mam jakieś drgania powiek itp. Może faktycznie pomaga bo nie czuje tego bólu który dziewczyny opisują. Tylko jelita tez mi normalne jeszcze działają.

Dodam jeszcze,że razem z ciągnięciem brzucha ciągnie mnie też krocze i rana po porodzie (8 lat temu 🙄)... Mówiłam ostatnio o tym mojemu lekarzowi i stwierdził,że to jest "prawidłowy objaw".. może po prostu każda z nas odczuwa go inaczej, w sensie ten ból.. mówi się,że kobiety ,które miały bolesne miesiączki bardziej ten ból odczuwają, a ja np. okres mogłabym mieć cały czas , bo praktycznie go nie odczuwałam, za to w owulację niekiedy nie potrafiłam się wyprostować i też nieraz na IP lądowałam z podejrzeniem wyrostka... Jednym słowem, a w zasadzie trzema: kobiety mają przerąbane 😁
Ja też przy takim rozciąganiu czuje miejsce nacinania przy porodzie. A też rodziłam 7 lat temu.

Bardzo wspolczuje i trzymam kciuki za Dziewczyny z Covidem! Duuuzo zdrowka! Sama tez sie boje ze maz z pracy przyniesie. Co do roznych dysput politycznych na ten temat- ze rzad to czy tamto, to trzeba spojrzec na Europe i swiat i sie okazuje ze czy rzadzi lewica czy prawica to zakazy podobne. A rozwiazan dobrych nie ma bo albo wiecej zachorowan i zgonow albo ruina gospodarki i wtedy tez choroby i zgony. Oby tylko zdrowie i szczescie sprzyjalo i obysmy w dobrym stanie zdrowia przeszly nasze ciaze! Wszystkim moc zdrowka!
Dokladnie,rzad Uk tez kombinuje zeby gospodarka nie padla ale tez ludzie nie umierali.jak narazie jest pelno nowych zachorowan po 20 tys dziennie,wprowadzaja lokalne lockdowny,ale tez staraja sie nie zamykac calego kraju bo wiedza ze ludzie beda bez pracy,lub staraja sie nie zamykac szkol bo tez ludzie musza z dziecmi zostac.ciezkie decyzje zobaczymy co z tego wyjdzie,narazie nie jest za dobrze

reklama
Ja miewam takie bóle okresowo. Np przez jeden-dwa dni potem przez tydzień-poltora cisza. Ja myślę że to macica się rozrasta bo dzidzia potrzebuje więcej miejsca. Tylko nie wiem czy o tym samym rodzaju boli mówimy ;P. Do tego mam też bóle pleców na dole i wtedy to już hardcore bo się naczytałam że bóle z tyłu, takie okresowe mogą świadczyć o poronieniu... Miałam już kilka takich akcji ale póki co jest wszytko dobrze :)
dokładnie ja tez mam często bóle pleców z tylu i tez się bałam mocno. Wcześniej mocniej teraz mniej ale są. Ale czytałam ze to normalne i tez jestem spokojniejsza ze u Was podobnie. Pachwiny i brzuch tez czasem pobolewają ale to teraz przecież intensywny wzrost

Do góry